• fetö ismi verilen terör örgütüdür.

    bakanlığın bu yılın ocak ayında paylaştığı istatistiğe göre mezkûr örgüte mensup olmaktan ötürü hakkında adli işlem başlatılan insanların sayısı 650 bine ulaşmış. bu raporun üzerinden geçen zamanı da düşünürsek bugüne kadar neredeyse 1 milyona yakın kişi hakkında fetö üyesi olmak suçlamasıyla soruşturma başlatılmış. bu rakamlar akılla ve mantıkla izah edilebilir gibi değildir.

    işin kötü tarafı ise gözaltında kalan veya hakkında güvenlik tedbiri uygulanan şüpheli ve sanık sayısının oldukça fazla olmasıdır.

    diğer bir mesele de hakkında kamu davası açılan şüphelilerin nerdeyse tamamı hakkında mahkumiyet kararı verilmektedir. an itibariyle bu davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin beraat ve mahkumiyet istatistikleri tarihte görülmediği derecede orantısızdır.

    zira mahkemelerde delillerin incelenmesi ve isnat edilen suçun subjektif unsurlarının somut olayda vücut bulup bulmadığı araştırma konusu edilmemektedir. bu şekilde bakılarak mezkûr yapıyla olan en ufak bir bağlantı dahi hiyerarşik zincir kapsamında değerlendirilmekte, bu suç ile ilgili daha evvelki içtihatlar göz ardı edilmektedir.

    istatistikler ile ilgili .kaynak
  • bu olay sadece fillerin tepişip çimenlerin ezilmesi o kadar.
  • akp liler ve gerekli rüşveti verenler çıkarıldıktan sonra kalan sayıdır.
hesabın var mı? giriş yap