• kadikoy-besiktas vapurunda bir sokak köpeği yuzunden vapurun kaptanı vapuru hareket ettirmiyormus.

    https://twitter.com/…naz/status/1633355634270666752
  • karar benim olsa direk kovulacak kişidir.
  • bunu köpek düşmanlığı değil de seyir esnasında güvenliği bozabilecek durum olarak görün ne olur ya. gemilerde böyle bir kural vardır, açın araştırın azıcık.

    herkes multi kötü, iğrenç, cahil ve iskeletor da bir siz gandhi değilsiniz.

    evcil hayvanın dahi seyir güvenliği için bir sürü kaidesi varken, sokak köpeğini alıp basıp gidemez kaptan.

    “değerli yolcularımız,

    sizlerden gelen talep üzerine 25.07.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak evcil hayvan taşıma kurallarımız şu şekilde güncellenmiştir;

    1- evcil hayvanlar kafeslerinde olmak koşulu ile yolcu salonlarının dışında ve gemi görevlilerinin gösterdiği emniyetli yerlerde taşınabilecektir; gemi tipi ve alanların uygunluğuna göre taşımada sınırlama getirilebilir.

    2- kafesi olmayan evcil hayvanlar ağızlık takmak koşulu ile gemilerde yolcu salonlarının dışında ve gemi görevlilerinin gösterdiği emniyetli yerlerde sefere kabul edilecektir.

    3- kafeslerinde olmak koşuluyla sadece küçük evcil hayvanlar (kuş, kedi, tavşan, vb.) ile yolcu beraberinde seyahat eden rehber köpekler (tıbbi destek veren/görme ve duyma engelli yolcuya refakat eden/duygusal destek veren rehber köpekler) belirlenen yolcu salonlarının içerisine kabul edilirler.

    duygusal destek amacıyla yetiştirilmiş, manevi destek ve psikiyatrik hizmet veren köpeklerin yolcu salonlarının içerisine kabul edilmesi için yolcu adına düzenlenmiş geçerli bir sağlık raporunun (akıl sağlığı uzmanından alınmış) mutlaka yolcu beraberinde bulunması gerekmektedir.

    rehber köpekler temiz, özel tasması takılı olarak sahibinin ayaklarının dibinde oturtulmalıdırlar.

    4- evcil hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir. hayvanın durumu şüpheli görülürse, (huzursuz, saldırgan, hastalıklı vb.) şehir hatları a.ş. görevlileri tarafından gemiye kabul edilmeyebilir.

    5- şehir hatları a.ş., taşınan hayvanın seyir esnasında veya sonrasında sağlık durumunun kötüleşmesi, ölmesi, kaybolması veya yaralanması halinde hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. bu sebeple ortaya çıkabilecek masraf ve sair zararlardan şehir hatları a.ş. hiçbir şekilde sorumlu değildir. gerekli önlemlerin alınması evcil hayvan sahibine aittir.

    6- şehir hatları a.ş'nin sorumluluk sahası olan iskele ve gemilerde evcil hayvanların verebileceği her türlü zarardan (üçüncü kişilere verilecek zaralar da dahil) evcil hayvan sahibi sorumludur.”
  • her şeyin yeri ve zamanı var.

    köpeğin vapurda işi yok bunu anlayın.

    yolculuk esnasında sizi ısırsa görevlilerden şikayetçi olursunuz.

    ilk şikayetçi olacak kişiler de bu olayı savunanlar olur genelde.
  • burada şimdi kaptanı; önüne ekmekten yaptıkları bulamaçları atarak küçük egolarını tatmin etmeye çalışan, o köpekleri sokağa mahkum eden “hayvanseverler” gelip yerden yere vuracak fakat kaptan haklıdır.

    bir toplu taşıma aracında köpeğin işi ne? işe mi gidiyor beşiktaş'a? o köpek birini ısırsa sorumlusu sen olmayacaksın. kaptan olacak. bütün hayatınız bunun üzerine kurulu. aptal saptal kararlar alınmasına sebep olup, olay olduğu zaman sıfır sorumluluk alıyorsunuz. ne güzel dünya lan. sürekli şov peşindesiniz. mantıkla karar veren insanları da ad hominem yaparak hayvan düşmanı, taş kalpli gibi ithamlarla ilkokul çocuğu gibi suçlamaya çalışıyorsunuz. hoş ilkokul çocuğuna bile anlatsan bunun neden yanlış olduğunu anlıyor. fakat siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

    bir de video'daki dramaya bakın bu nasıl bir popülizmdir. küpesi varmış köpeğin. küpesi olan köpek ısırmıyor mu?

    son olarak o vapur kaptanın “iş yeri.” sizin anlayacağınız dilde söyleyeyim onun “ofisi.” siz ne hakla video'daki gibi bağırıp çağırabiliyorsunuz? çalıştığınız şirkete girse köpek ve patronunuz onu dışarı atmak istese gıkınız çıkıyor mu? çıkmıyor. bu nasıl bir riyakarlıktır. gerçekten bazı insanlar sıfır empatiye sahip, sadece kendileri haklı ve mide bulandırıyorlar.
  • inmek istiyorsa indirilsin ama denizde giden bir şeyin şoförüysen yalnızca poseidon'dan korkacaksın. bayansan ondan da korkmayacaksın.
  • hangi avrupa ülkesinde uçakta, trende,vapurda başıboş köpek tek başına seyehat ediyor??karşı yakada işi mi varmış?destekleyenlerin çoğu yine başıboş köpekler için mama bağışı toplayan ama evde sokaktan sahiplenmeyerek petshoptan alınmış cins köpek besleyen süper zeka orta yaş bunalımlı, botoks kadınlar.bu kadınlar insta hesaplarında baldır bacak gösterip, mama bağışı içinde iban yazar profiline...
  • kandahar'da sıradan bir gün.
  • helal olsun yapana. sikik instagram romantizminiz yüzünden köpek milletin ağzına sıçsa mama tsşı diyeceksiniz. deniz yolculuğu güvenliği diye bir şey var ? o zaman yolcu uçağına da gelsin otursun köpek. köpek seyir halinde beklenmedik bir hareket yapsa olası durumun önüne kaptan mı geçecek gemiyi bırakıp. ulan ne salaklar var ya her yeri kendi 5 metrekarelik odası zannediyorlar.
  • iyiki yurt dışında yaşıyorum da böyle saçma sapan gürültülere maruz kalmıyorum.

    sakin ve huzurlu bir şekilde yolculuk ediyorum. türkiyedeki insanlar alışmış, hissizleşmiş gürültüye ve huzursuzluğa karşı. onlar için üzgünüm açıkçası bireysel haklarından bile mahrumlar.
hesabın var mı? giriş yap