• (bkz: koparılan zincirin ucunun erdoğanda olması)
    baskıcı kemalist düzende mi gazeciler içerideydi, taraf olmayan bertaraf oluyordu, farklı fikirdekiler terörist yaftası yiyordu, haber kanalları yayın yasakları yüzünden komik kedi videosu yayınlar hale geliyor yada yandaş, yalan haber yapıyordu?
    tanım: bir diğer engellenesi başlık
  • önce kemalizmi yıktığını iddia eden insanlar olur. sonra kemalizm gerçekten yok olur ve yerine eskilerden bir düşünce akımı gelir. sonra hilafet ilan edilir. sonra hilafeti ilan eden allah'ına kavuşur. sonra gelenler bir süre idare eder. sonra bir tanesi ağır sıçar ve emperyalist ülkelerle pazarlığa girişir. daha daha sonra artık halk bile, yabancı bir ülkenin türkiye'yi işgal etmesine ses çıkarmaz. bugünün, ak parti seçmeni, aynı bu videodaki gibi, " hiç bir sorun yok, her şey çok güzel, her şey çok ucuz" dermiş gibi, "olsun ne var işgal ediyorlarsa, zaten ekonomi çok kötü, bari kendimizi kurtaralım" diye işgal referandumunda evet derler. bundan 100 yıl önce bunlar olmadı deyin haydi? azıcık şerefiniz namusunuz varsa, olmadı deyin. cahillik yüzünden, halifecilik yüzünden, yolsuzluk yüzünden, padişah yüzünden olmadı deyin?

    tüm bu yukarıda anlattıklarımdan sonra bir atatürk daha çıkmaz, asimile olur gideriz. allah öyle günler yaşatmasın inşallah. allah bilir, allah görür. allah şevkatli olduğu kadar da cezalandırıcıdır. hiç beddua etmiyorum*, ah etmiyorum allah bildiği gibi yapsın diyorum.

    (bkz: noktalama işareti kullanmayı bilmeyen yazar)

    bak çocuğum; virgül cümlenin en önemli noktalama işaretlerinden biridir. örneğin;

    cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından`,` halkın boğazına geçirilmiş zincirin koparılması ve baskıcı kemalist yapının türkiye cumhuriyeti üzerinden sonsuza kadar sökülüp atılmasıdır.

    cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından halkın boğazına geçirilmiş zincirin koparılması ve baskıcı kemalist yapının türkiye cumhuriyeti üzerinden sonsuza kadar sökülüp atılmasıdır.

    daha basit bir örnek daha verelim, ilkokula gitmediğin için bilemeyebilirsin;

    oku oğlum oku, baban gibi eşşek olma. (oku - baban gibi eşşek olma)
    oku oğlum oku baban gibi, eşşek olma. (baban gibi oku, eşşek olma)
  • la olm anlamıyorum ki ben bu insanları. atatürk'ün getirdiği demokrasi sistemiyle bir şeyler başarıp nasıl oluyor da bunu gerçekleştirdiğinizi düşünüyorsunuz. "efendiler yarın cumhuriyeti kuracağım" geçenlerde ilan edilen cumhuriyetin başkanını seçmedi mi bu insanlar ? ilk etapta başkanlık sistemi diye yola çıkıldı bakıldı ki yemiyor, hemen cumhurbaşkanlığına değiştirildi. anlamama yardımcı olun lütfen. son 1-2 haftadır akgezenlerde bir zafer havası var. cumhuriyeti yıktık yerine başka bir şey getirdik diye bir şeyler. niye böyle oldu ki bu süreç ? neyi yıktınız ? işgal altındaydık da yıllarca reis gelip bizi mi kurtardı ? ben halk olarak bir şeye bakarım (bakmam gerekiyor) ekonomi. ekonomi iyiyse bence bir problem yoktur. ama bakıyorsun ekonomi de bok. garip.
  • kemalizm dediğiniz şeyin en güzel özeti "bir gün benim sözlerim bilimle çelişirse bilimi seçin" cümlesidir. bu motto zaten yıllar öncesinden kaldırıldığından dolayı neden bu kadar sevindiniz bilemedim. ayrıca kemalizmi kaldırdık, nasıl koyduk deyip anıtkabire gidip çelenk koymak da ayrı bir çelişki.
  • herkesten ozur dileyerek entarimi giriyorum;

    ”bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz.. lan bu kadar orospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?”
    can yucel
  • her şeyden önce devletin devamı için elzem olan güçlü ekonominin teminatıdır kemalizm'le gelen laik, sosyal hukuk devleti. şimdi siz bu düzeni neredeyse tamamen ilga ettiniz ya, dolar yılbaşında 10 liraya vuracak. siz kemalizm ile birlikte devlet'i de sildiniz.

    hee ama kemalistleri ortadan kaldıramazsınız, bunu işgalci ingilizler, yunanlar, fransızlar da denemişti...
  • fikirleri insanların beyninden silecek bir teknoloji üretilmediyse tabi...

    tanım: kemalizim kaldırılabilcek bir yasa olmadığı için mümkün olmayan eylemdir.
  • siz böyle başlıklar açarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip kaos yaratmaya çalışıyorsunuz, idam gelirse fetöcülerle birlikte sizlerin de kelleleri gidecek haberiniz olsun. herkes haddini bilecek.
  • ilgili entryi gireni, favori yapanıyla beraber engelledim gitti.
    hepsi hepsi 100 entrylik adam zaten.
hesabın var mı? giriş yap