• gayrimeşru referandum 2017'den hemen ertesi ortaya çıkan abartılı durum.

    17 nisan 2017'de şunu yazdı (vidyosu da varmış):

    "chp’de ise bu sonuçlara göre değil parti içi muhalefet, tankla-topla gelseler kılıçdaroğlu’nu yıkamazlar. hdp eş genel başkanlarının cezaevinde olması nedeniyle hayır cephesinin liderliğini kılıçdaroğlu yaptı. yüzde 25 oyu olan bir partinin genel başkanı olarak yüzde 49’luk bir sonuçta en büyük pay kılıçdaroğlu’na ait." (bundan sonra bizi ne bekliyor?)

    hürriyet daily news'e de konmuş:

    "when it comes to the chp, forget about the dissidents in the party, no one, not even a whole army, can unseat kılıçdaroğlu. as the leaders of the pro-kurdish peoples’ democratic party (hdp) were in prison, kılıçdaroğlu assumed the leadership of the 'no' camp. as the head of a party who got 25 percent of the votes, his role and share in the 49 percent of the 'no' is very big." (what to expect after the referendum)

    20 nisan ise şunlar:

    "gerçi kılıçdaroğlu da 'bu seçimi tanımıyoruz' demişti. chp’nin bu seçim sonucunu tanımamaya değil, tam aksine 'yüzde 49’u çerçeveletip genel merkeze asmaya' ihtiyacı var. yüzde 49 demek, bir adım ötesinde yüzde 50-51 demektir. chp şimdiye kadar tarihinde yüzde 49’u bulmadı. kılıçdaroğlu 49’a liderlik yaptıktan sonra, 'referandum sonuçlarını tanımıyoruz' diyor. tam aksine yüzde 49’a teşekkür ediyoruz, milletimiz bize büyük bir sorumluluk yükledi. bu sonuçlar bir sonraki seçimde iktidarın işaretini taşıyor demesi gerekiyordu.

    kılıçdaroğlu yüzde 49’a liderlik yaptı ama onu yönetemiyor. oysa yüzde 49’la oluşan uzlaşmayı koruyabilse ilk seçimde başarının kapısını aralayabilir." (ysk tartışılıyor... referandum sonuçları sarsıyor)

    hemen arada ise, "19 nisan 2017 abdülkadir selvi'nin verdiği örnek" var -ahmet hakan denen katil ile tatlı tatlı atışmaları da pas geçmeyelim. bakalım nereye evrilecek? aşağıdaki atışmalar vakit kaybetmeksizin aktarılmış iken bu övgüler neden es geçilmiş? hayret;

    (bkz: kılıçdaroğlu'nun abdülkadir selvi'ye verdiği ayar)
    (bkz: 14 mart 2016 kılıçdaroğlu'nun selvi'ye tepkisi)
    (bkz: 6 mart 2017 kılıçdaroğlu'nun selvi'ye cevabı)
hesabın var mı? giriş yap