• ne ayaklar nasir baglamis, ne ayakkabilar yanlardan patlamistir bu satici yuzunden. alacagi primin hayaliyle yapmis oldugu bu eylemi siddetle kinanmasi gerekendir.

    "gecen gunde satmaya kalkti pzvnk ama akillandim artik *, neyse ben biraz daha dolasayim gelirim dedim."
  • bayanlara da abi diyen satıcıdır.
  • ayakkabı almanın kuralları:baş ayak parmağı ayakkabının ucuna dokunuyorsa almayacaksın arkadaş,,özellikle de oynadıktan sonra ayağın şişmesinden mütevellit sıkması kesin bulunan spor ayakkabılarda bu kural özellikle geçerlidir.eğer parmak uca deyiyorsa tabii ki açmaz ve bunun üzerine bir defa daha ayakkabıcıların fucker konumunu koruyacakları kesindir
  • satıcının bu vaadine inanıp ayakkabıları alırsanız; zamanla açılanın ayakkabılar değil, bizzat kendi ayağınız olduğunu size acı bir şekilde hissettirecek olan ayakkabı satıcısı.
  • biz bunlara "çakal" da diyoruz. genellikle, kurnazlık taslayan esnaf tayfasıdır; esnaf tarafından da pek sevilmezler.

    bunların bir "kapsama alanı" vardır. diyelim ki, vitrinin önünde duruyorsunuz. hayır! müşteri olmanız gerekmiyor; o an, orada bulunmanız yeterli. artık, bu çakalın kapsama alanına girmiş bir ölümlü olarak, kurtuluşunuz yoktur. sizi bir şekilde ikna eder, türlü ayakkabıları denetir, en dandik ve rahatsız olanını da kakalarlar.

    - ya, ayakkabı canımı acıtıyor! olmadı!

    demenize aldrmaz, "abi zamanla açılır bu" diyerek sizi ikna ederler. ikna olmayanını da görmedim. zira, bu yöntem emekli amcalara ve teyzelere işlemez. o yüzden, bu gerçeği bilen çakallar, yaşlı insanlara, "dükkanın önünü kapatma, teyze/amca" demek suretiyle (saygıyla) çemkirirler.

    bir bunlar, bir de ankara eski otobüs garındaki çığırtkanlar...

    bu millet sizden az mı çekti?
  • "bu cihazın garantisi benim abi" diyen telefon satıcısı ile eşdeğer olan güvenilmez kişiliktir.
  • "bir numara buyuk alalim gelecek sene de giyersin" diyen ebeveynlerle isbirligi icinde olan ayakkabi saticisidir.
    bonus: (bkz: kufurlu yazida sansuru yanlis harfe koymak)
  • bu lafla büyümüş bir bünye olarak, almanya' da bir ayakkabı mağazasında satıcıya belki açılır bu, ne dersiniz diye sormuşluğum vardır. bıyıklı alman tezgahtarın tabii ki açılmaz derkenki şaşkın suratını görmenizi isterdim.
    - neiinn, natürlich nicht...
  • "önden vurmuyorsa yanlardan esner abi" diyen dallamayla aynı yerde çalışıyordur.
hesabın var mı? giriş yap