• (bkz: aşıda çip var diyip aşı randevusuna gitmeyen insan) gibi bir gerçek varken doğru olabilendir. hem corona bitsin eski hayatlarımıza dönelim isterler hem de aşı olmayı reddederler.

    edit: bir aile hekimi olan ebu cehalet nickli çaylağın ulaştırmamı istediği mesajı:

    "merhaba. konuyu açan mesaj kabul etmediği için size yazıyorum. aile hekimiyim. her gün 12-18 randevu açıyorum. 2-3 kişi ancak randevu alıyor. bunun sebebi insanların aşıyı istememesi değil, elde aşı olmaması. aşı reddi çok az, 6 randevuya 1 kişinin gelmesinin sebebi aşı yapılabilir denen grubun çoğunun aşılanmış olması, kalanının aşı istememesi, kriterin düşürülmemesi. her gün ilçe sağlık müdürlüğünden aşı randevusu kadar aşı getiriliyor (5 doktora 10-15 civarı) her gün onlarca kişi bize ne zaman sıra gelecek diye soruyor verdiğimiz cevap haberlerden takip edin. elde aşı olmadığı için yaş sınırını aşağı çekemiyorlar. insanlara aşı var ama size sıra gelmedi deniyor halbuki elde aşı yok.

    türkiyede 27bin civarı aile hekimi var. her birisi günde 20 aşı randevusu oluştursa (ben talep olmadığı için 12 açıyorum talep olduğu dönemlerde 30 açıyordum) günde 600 700bin aşı yapılır. hastanelerle bu rakam günlük 1milyonu geçer. tüm ülkeyi aşılamak 2 ay bile sürmez."
  • 6 kişi toplanmadan ve aşı olacağını teyit etmeden aşıyı açmamanın bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum. her seferinde insanlar gelmeden aşıyı hazırlıyor ve sonra da kullanılmaz hale getiriyorsanız, kusura bakmayın ama biraz aptallık sizde de var sanki.
  • maksat toplumda aşılamayı artırmaksa aynı ilk dönemde yaşlılara yapıldığı gibi aşılama grubuna giren kişilerin aşılama grubuna girmemesinr rağmen eşlerinin de aşılanması sayesinde çözülebileceğini düşündüğüm durum.
    zaman boşa geçiyor, beklentiler karşılanmıyor.
    insanların keyfini beklemektense aşıyı bekleyen insanlara aşıyı ulaştırmak en mantıklısı.
    sağlıkçıları, öğretmenleri, adliyecileri aşıladın ama eşleri veya aynı evde yaşadıkları yetişkin çocukları daha aşılanmadı.
    aşı grubunda olup gelmeyenleri beklemek yerine aşı sırası gelenlerin ev halkını aşılamak daha akılcı
  • madem boş kalıyor o zaman olmak isteyenler olsun. gençler aşısız geziyor, yaşlılar aşılı evde oturuyor. yaşlıların keyfini bekleyecek hali yok gençlerin.
  • dalga mı geçiyorsunuz, alay mı ediyorsunuz? aylardır yaş sınırını kaldırın olmak isteyen herkes aşı olsun diye bir tarafımızı parçalıyoruz. siz de ısrarla "aşıyla bana çip takacaklar" diyen beyinsiz fosilleri aşılayacağız önce diye inat ediyorsunuz.
  • yaşın düşürülmesi gerektiğini gösterir.
  • ülkedeki herkes e-sağlık uygulaması kullanıyor sanki. yaş aralığı uygun randevu verilebilir vatandaşları arama ya da sms yoluyla bilgilendirin bakın nasıl doluyor o randevular. randevu bol ama gelen yok diyip halkın üzerine atmayın herşeyi
  • çünkü randevu verilecek kişi önceden aranıp istiyor musunuz diye sormak kesinlikle imkansız ve olmayacak bir şey olduğu için madur kurumlar yine madur olmuştur.
    genel türkiye problemidir, ama ben yaptıydım da olmadı. aynen evet devam. harika !
  • kendim de dahil olmak üzere "ne olduğunu bilmediğim, yüzde yüz onaylanmamış bir aşıyı olmam" diyen çok insan var. gerçek de olabilir.
hesabın var mı? giriş yap