• mantıklı olan ev sahibinin ödemesidir çünkü evin sahibi o. niye kiracı ödesin ki?
  • "mantıklı olan" diye lafa başlayıp mantıksızlıkta çığır atanlarca ev sahibi ödemelidir. aidat hizmet ödemesidir, hizmeti de kiracı almaktadır. oldu olacak mal sahibi kiracının tuvalet kağıdı giderlerini de ödesin mk...

    bazı suser'lar kavram karmaşası yaşıyor onu da düzeltelim. "aidat ne için alınıyorsa" diye bir şey yoktur. aidat hep aynı şey için alınır. binaya yapılacak ek işler için ayrıca ödeme alınır ve bu ödeme de mal sahibi tarafından yapılır.
  • ev sahibi kiracıya her sabah sakso da çeksin.
  • aidat ne için veriliyor orası önemli.
    aidat kapıcı temizlik elektirik vs giderleri için toplanıyorsa kiracı,
    çatı yapılacak bina boyanacaksa ( bunu da aidata bölüyorlar çünkü) ev sahibi öder. bizim kiracı binanın her iki yılda bir boyandığını söylüyor ben onun yalancısıyım.
  • hizmetin bedelini, hizmetten faydalanan öder. niye ev sahibi ödesin? madem öyle kira da ödenmemesi gerekir, eh, evin sahibi var nasıl olsa?
  • bu önermeye katkı sağlamak amacıyla evi bir yere götürmediği için kiracının ev sahibine sadece evde kalıyor diye para ödüyor olması saçmalığı ile katılmaktayım.
  • olmadı kira da hiç ödemesin! eğer ki bir kiracı bunu soruyorsa kirasını da zar zor öder, belki ödemez.

    senin hizmet aldığın, asansörüne bindiğin, otoparkına araba park ettiğin, güvenliğini, havuzunu ve sosyal alanlarını kullandığın yerin aidatını neden ev sahibi ödesin ki!
  • hem ev sahibi hem kiracı birinden objektif bir görüş belirtebilirim.

    aidat hizmete karşılık alındığı için kiracının ödemesi daha mantıklı. şahsen öyle bunca senedir istisnalar hariç öyle yaparım.

    gelelim ev sahibi cephesine. kendi evimiz var ve durmadan bir sorunu çıkıyor. bir şeyleri bozuyorlar veya kendiliğinden bozuluyor. bununla birlikte binaya mantolama gibi demirbaşlarla ilgili masraflar çıktığı zaman ev sahibi olarak haliyle biz ödüyoruz.

    yani kiracıyken de kimseye haksızlık yapmadan, ev sahibiyken de aynı şekilde etik ve mantıklı davranmaktan yanayım. insan olmak bunu gerektirir.
  • apartmana ilişkin kalıcı giderler için (boya, badana, yalıtım vs) ev sahibi, aylık hizmetler için ise (isinma, elektrik vs) kiracı oder.
  • kapıcı temizlik bahçe bakımı sipariş getir götür gibi hizmetlerden ev sahibi faydalanıyorsa tabiki de ev sahibi ödemeli yok bunlardan kiracı faydalanıyorsa kiracı ödeyecek herhalde. böyle soru mu olur. o halde evin wifi altyapısı var diye interneti de ev sahibi ödesin, varsa doğalgaz elektirik suyu da ev sahibi ödesin. çünkü eve ait olan şeyler neticede dimi :) senin mantığına ....
hesabın var mı? giriş yap