• var olup olmadığı muamma olan farktır.

    akp de dinci-dindar, fethullahçılar da.
    akp de necip fazıl hayranı, fethulahçılar da.
    akp de vatanı milleti kutsar, fethullahçılar da.
    akp de atatürk'ten hazzetmez, fethullahçılar da.
    akp de laiklik karşıtı, fethullahçılar da.
    akp de biatla var olur, fethullahçılar da.
    akp de son derece osmanlıcı, fethullahçılar da.
    akpliler de said nursi'yi över, fethullahçılar da.

    biraz ahmet hakanvari oldu ama sadece soruyorum: ikisi arasındaki fark gerçekten nedir? birileri beni ve benim gibi bu olayı anlamamış olanları aydınlatırsa iyi olur. ben tek fark olarak akp'nin başındakinin evli ve çocuklu olması, oysa fethullah'ın hiç evlenmemiş olmasını görüyorum.

    bunun yanında, 10 yıl öncesinde fethullahçıların hedefi dindar bir cumhurbaşkanı görmek ve dindar bir askeriye oluşturmaktı. peki bunları elde ettikten sonra, yani nihai hedeflerini gerçekleştirdikten sonra neden hala devleti ele geçirmeye devam ettiler? hadi diyelim devlet kurumlarına 'kendi adamlarını' sokmaya çalıştılar ama kendi adamları ile akp'nin adamları arasındaki fark ne idi?

    edit: yazılanlardan anladığım kadarıyla akp eski refahçıların ideolojisine sahip. hani şu 80 öncesi sağcı talebe örgütleri filan. bunlar türkiye'de islami bir rejim isteklerini ayan beyan yapıyorlarken 80 öncesinden beri var olan fethullah örgütlenmesi ise islami rejim hedeflerini saman altından su yürüterek gerçekleştirmeye odaklanmışlar. ancak devletin her kademesi dindarlaşmasına rağmen hala neden fethullahçıların akp'yi devirmek istemeleri gizemini koruyan bir vakadır.

    edit2: konuyla alakasız bir yardım çağrısı: #62544695
  • daha çok para kazanma hırsı ve açgözlülük. bu iki konu arasında birbirleriyle yarışıyorlar. başka da bir fark yok.
  • 17-25 aralık ve darbe girişimlerinden sonra anlaşıldığı üzerine, aralarında ki tek fark sadece fettullahcıların aradaki farkı bilmeleri. akpliler fettullahçıları tam saptayamazken ve ya akplileri fettullahçı sanırken, fettullahçılar hepimizin yedi sülalesini bilmektedir*.
  • gerçekten bilgilenmek için, adam gibi okuyacaksanız yazayım:

    öncelikle "akp" ile "akp'li" tam olarak birbiriyle örtüşmez. yani oy verenlerin % 100'ü akp'li yetkililer gibi değildir, söyledikleri her sözün, icraatın altına imzasını atmaz. yani korktuğunuz gibi 20 milyon "dinci" yok türkiye'de. son dönemde ne kadar arttı bilmiyorum ama "mgv kökenli" insanların oranının % 10 bandında olduğunu düşünüyorum. erbakan, ecevit gibi tepki oyuyla, % 20'ye yaklaştığı için bir koalisyon hükümeti kurabildi. 28 şubat'ta belki askeri tahrik ettiği düşünüldüğü, belki de karşı duramadığı için bu tepki oyları geri de çekilmiştir.

    tayyip'in 2003'te şaşırtıcı başarısının arkasında % 100 dini saikler vardır demek akılcı değil. 2000'li yıllarda istanbul'da okuyan bir arkadaşıma istanbulluların tayyip hakkındaki düşüncesini sorduğumu, sıkı bir chp'li olan arkadaşımın tayyip'in, çok iyi çalıştığı için, istanbul'da çok sevildiğini söylediğini hatırlarım mesela.

    halk 2003'te tayyip'i dindar olduğu için seçmedi. ergenler bilmez. ondan sonraki seçimlerde de halk % 100 tasvip etmese de "napalım amk adamlar çalışıyor en azından." mantığıyla oy vermeye devam etti. bu dönemlerden önceki kaotik durumları bilmeyen ergenler de bunu anlamazlar. tayyip karizmasıyla aldı yürüdü sonra. sizin "akp'li" olarak sosyal mecralarda ya da gerçek hayatta gördüğünüz tipler politize olmuş kişiler. tayyip'i benimsemiş, sevmiş. ama herkes "ben akp'liyim." demediği halde parti % 50 oy alıyor. 20 milyonun üstünde oy demektir bu.

    kasıt mgv vs fetö ise:

    fetö nurcu çıkışlıdır, mgv'nin herhangi bir dini cemaatle bağlantısı var mı bilmiyorum; bence yok.

    mgv tamamen siyasi bir oluşumdur. fetö, "güya" dini.

    ortak noktaları olsa da aslında eskiden beri araları limonidir. 28 şubat'ta fetönün direnişi zayıflatacak açıklamalar yapması bir magazin haberi değildir. bilakis iki grubun birbirlerinden ne kadar farklı olduğunun açık göstergesidir. limoni olan "ara" bu olaydan sonra iyice açılmıştır.

    şöyle anlatalım: türkiye'deki "aşırı sol" fraksiyonlarla ilgili de bu türden birçok benzerlik bulunabilir; ama yekdiğerine "ee farkınız yok ki sizin!" dense ağzınıza sıçarlar. öyle düşünün. misal araştırılsa pkk ile bir aşırı sol fraksiyon arasında da bu türden ortaklıklar saptanabilir. ama öyle bir ayrılık vardır ki o fraksiyonun var oluş sebebi olur.

    böyleyken böyle.
  • müridleri farklıdır sadece.
  • bkz'daki duzeysizlik icin pesinen ozur: (bkz: am deliği ile göt deliği arasındaki mesafe)
  • hiçbir fark yoktur. ikiside atatürk düşmanıdır. ikiside laikliğe karşıdır. ikiside hırsızdır. ikiside vatanını milletini sevmez. bayrak inmeyecek ezanlar inmeyecek der diyarbakır da bayrağın indirildiğini unutur, haburu unutur, askerlerimizin başına çuval geçirildiğini unutur.

    vatanını milletini sevdiğini iddaa ederek vatanına milletine en büyük zararı bir daha karşılanamayacak şekilde verir.

    kısaca ikiside aynı bokun lacivertidir.
  • akp nur cemaatine üye falan değildir. salak salak konuşmayın. said nursi falan... yok böyle bir şey. saygı duyabilirler ama mgv'lerde risale okunduğunu hiç sanmam.
  • tayyip vs gülen. that's all.
hesabın var mı? giriş yap