• alınan tüm yanlış kararlardan bir gün dönüleceğinin işaretidir. dostlar,yanlış kararlardan dönüşün ne kadarı akp'ye kısmet olur bilmiyorum;ama birçok konuda eski türkiye'ye dönmek şart.
  • doğru karardır.
  • devlet ücretsiz kitaba son vermelidir
  • kendi dönemim için konuşuyorum; milli eğitimin dağıttığı biyoloji kitaplarında bi sayfada x cümlesi varsa birkaç sayfa sonra -x cümlesi vardı. yani önceki sayfalarda yazılan cümledeki bilginin tam tersi. yine kendi dönemim ve kendi dönemimden tanıdığım diğer insanlar için konuşuyorum, lisede dağıtılan bu kitapların kapağı bile açılmazdı. müfredata uygun ders işlenir, ama bilgiler bize meb kitabı aracılığıyla değil de slaytlarla ya da hocalarımızın hazırladığı föylerle aktarılırdı. tamamen sözele dayalı derslerde bu kitapları kullanıyorduk evet. ama sayısal derslerin hiçbirinde, çok nadir zamanlar hariç bu kitapları kullanmadık.

    liseye 2013'te girmiştim. hiç unutmam, 9. sınıfta tam 3 cilt matematik kitabı dağıtıldı, hepsi de birbirinden kalın. 1 kere bile o kitapları kullandığımızı hatırlamıyorum. yani dağıtılan kitaplar bi noktadan sonra kağıt israfı olarak gelmeye başlıyor. kitaplar ücretsiz diye bu kadar özensiz hazırlanıyorsa -ki kime göre ücretsiz, neye göre ücretsiz- ücretli hale gelir(se) ve yine aynı kalitede (kalitesizlikte) kitap dağıtılırsa ülkeye olan umudumun son parçası da yok olup gider
  • ilk, orta veya lisede ders kitabından ders işlendiğini hatırlamıyorum. ya kitaplar yetersiz ya da gerek yok.
  • bu ulkede ucretsiz diye birsey olmaz. sadece vergilerin birilerine kanalize edilmesi sahnesini ucretsizmis gibi gosterip halkın gozunden kacirmaktir. ucretimizi gunde 12 saat, 10 dolar karsiligina calisarak fazlasiyla oduyoruz.
  • zaten dağıttıkları kitabı hiç bir hoca işlemiyor, yetersiz buluyor, kaynak kitap almaktan telef oldu veliler.
  • 2003-04 arası dağıtımına başlandığında bizim okulda kitap yığını oluşmuştu. kamyon tutup sonraki dönem başı attırmıştı okul çok iyi hatırımda. ve o kitapları yıllarca hiç okumadık.

    eski anadolu liselerinden birinden mezunum.
  • yıllardır anlamadığım bir meseledir okul kitapları. kimse kullanmaz ama öğrenciler çantalarda hamallığını yapar. bakanlığın müfredatı belli her sene değiştirecek ne var özellikle ilkokul çocukları için alınan kitaplar israf bence. 2+2 nin sonucu mu değişiyor? atom fiziği mi ekleniyor müfredata ne yani?
    önce çocuklara güzel yazma,okuma, konuşma öğretilsin, insanlara, hayvanlara, doğaya nasıl davranılması gerektiği öğretilsin.
    edit: ücret konusuna değinmemişim kitapların ücretli olması çok kötü bir durum. kullanılmış kitap diye bişey vardı eskiden üst sınıflardan alırdık ya da bunları satan 2.elkitapçılardan satınalırdık. çünkü kardeşine bırakmayacaksa kimse geçtiği sınıfın kitaplarını evde fazlalık istemezdi

    neyse israf diyordum asıl..mesela bakanlık yine kitapları dağıtsa fakat bunlar okullun malı olsa, öğrenciler yıpratmadan kullanması gerektiğini bilse.sonra her sene yeni gelenlere bu kitaplar verilse yine. aynı kitaplara dijital ortamlarda da ulaşılabilse?
  • dağıtmasın zaten denen karar. o silindirik, hatalar ve yandaş konularla dolu bloktan kitapları hiç bir öğretmen beğenmiyor zaten. hepsi kaynak kitap aldırıyor. bu sefer hem çocukların aklı karışıyor hem de çantalarında ekstra yük oluyor
hesabın var mı? giriş yap