• en önde geleni, alkolmetreye üflemeden hemen önce az alkol almaktan ibaret olan yöntemler silsilesine verilen addır.
  • denyoluk yapıp alkollü bir şekilde direksiyon başına geçtiniz, polis sizi durdurdu, alete üfle lan dedi. "lanlı manlı konuşma lan" diye denyoluğumuza denyoluk katmak yerine hemen torpidoda zulaladığımız kahveden bir tatlı kaşığı kadar yutuyoruz. evet kuru kahve. toz şeklinde. o dişlerin arasındaki kahverengiliği gören polis zaten bu iğrenç görüntü karşısında alete üfletmekten vazgeçecektir. geçmiş olsun.
  • lisede şan hocamın* tavsiye ettiği üzere, alkolmetreye nefesi diyaframdan üflemek.
  • her alanda olduğu gibi, öğrenci olmak.

    (bkz: az kuru)
    (bkz: az pilav)
  • kendi deneyimlerime göre, alete becerebileceğiniz en yüksek basınçla üflediğiniz takdirde sapıtıp yanlış değerler verebiliyor. 2-3 bira içerek girmiş olduğum bir kaç çevirmede denedim ve olumlu sonuç aldım.

    ayrıca zamanında bir arkadaştan, süt içildiği zaman da alkolmetrede düşük promil çıktığı gibi bir geyik duymuşluğum var.

    not: birileri diyaframdan üflemek demiş. galiba farkında olmadan bunu keşfetmişim ben!

    edit: alkollü şekilde araç kullanmayı tavsiye etmiyoruz tabii. gençlik zamanında yaptığımız işler bunlar zaten. hem yeni nesil aletler daha gelişmiştir kesin. yemez bu numaraları!*
  • mythbustersda hemen hepsi denenen yöntemlerdir. elbette hiçbiri sonuç vermedi. adamlar tutup alkolmetre kurtulma yolumu yayınlayacaklar? olmaz. ama eğer olamazsa neden bu işe giriştiler? insanlara "ayıp şeyler bunlar ve işe yaramıyor aha gör işte" mesajı vermek için mi? o kadar duyarlı olduklarını sanmıyorum.
  • torpidoda bulunan bir adet naneli diş macunu tüpünü ağzınıza sıkıp, yutabildiğiniz kadarını yutun. alete üflemeden zaten bayılırsınız, diyelim ki bünye kuvvetli polis kuduz sanıp bırakabilir. tabi kuduz sanıp vurabilmee ihtimali de yok değil ama o kadar risk likit fonda bile var.
  • torpidoda bulunan silahı alnınıza dayayıp ateş edin. son nefesinizi alete verin. ne çıkarsa bahtınıza.
  • nefesinizi alkolmetre yerine görev başındaki memurun suratına doğru üfleme yöntemi de alkolmetrede alkollü çıkma ihtimalinizi hatrı sayılır ölçüde azaltacaktır. ama çok alkollü olmanız lazım bunu yapmak için. evde denemeyin. ne gerek var zaten evde denemeye. hem evde görev başındaki polis memurunu bulacaksın da çok alkol alacaksın da. hiç.
hesabın var mı? giriş yap