• yeni yasa ile almanya, ab dışından nitelikli eleman alacak.

    -almanca bilen veya
    -öğrenimini bitirmiş veya
    -mesleki yeterlilik belgesi olan

    kişilere almanya'da 6 ay boyunca iş arama fırsatı sunuyor. almanya'nın istediği sadece şu; 6 ay boyunca iş ararken kendi kendine geçinebilmelisin.

    3-5 biriktirebilmiş ve avrupa'da yaşama hayali olan arkadaşlar bu fırsatı değerlendirebilirler.

    daha detaylı: https://www.youtube.com/watch?v=rrzsiwplv-y

    bence gidebilecek mesleği olanlar: hizmet sektöründe olanlar (tamirci, üretici vb), teknoloji sektöründe olanlar (yazılımcı, bilgi işlemci vb)
  • ülkenin halini bilip kaçmak isteyenler için güzel bir fırsat. gönül ister ki ülkemde kalıp faydalı olayım, bu doğa harikası ülkeyi geliştirmek güzelleştirmek için çalışayım ama olmuyor. insanlar bıkkın yorgun gençlerin bir şeyler yapmasına izin verilmiyor elde avuçta kalan şeyler bir bir yok oluyor. insan ve hayvan haklarını sadece isim olarak tanıyoruz.

    biz gençler düşüncelerimizi söylemeyi bir şeyleri değiştirmeyi korkar hale geldik, aklımızda sadece "böyle düşünüyorum diye başıma bir şey gelir mi" korkusu var. ben insancıl yaşamı seçiyorum.
    bir insanın tek amacı yurt dışına çıkmak -kaçmak - olabilir mi? oldu.
  • ek olarak bu yasa ile birlikte, suriyelilerin(iltica edenlerin) daha hızlı sınırdışı edilmesi de kabul edildi.
  • bu yasa ile, nitelikli iş gücü başvurusu yapıp, iş aramak için gittiğimiz 6 aylık süre boyunca orada iş yeri açarsak durumlar nasıl ilerler acaba??
    biliyorum ankara anlaşması ile işyeri açmak mümkün bıkbık.. ama bir sürü brokrasi.. konu halkında bilgisi olanların yeşillendirmesi ricam olur..
  • 2020 yilinda devreye sokulacak yeni yasayla birlite, kalifiyeli is gücünün 6 ay almanya'da kalip is aramasina olanak taniyor. tabiki kendi giderlerini karsilayabilecegini ispatlamasi gerekiyor.

    almanya'ya gelindigidinde yabanci sayisinin cok yüksek olmasi ve hala ek is gücüne ihtiyac duyamasindan ötürü bi saskinliga ugruyorsunuz. asil sikinti eger kalifeli eleman degilseniz almanya'da 1200 euro gibi gecinmesi zor, calisma sartlarinin agir oldugu isler bulabiliyorsunuz.

    suriye gibi ülkelerden gelen göcmenlerinin gönderimini kolaylastiran kanunlar ciksada bu kanunlarin pratikte uygulanmayacagina adim gibi eminim. bu tip yasalar halki sakinlestirmek icin cikarilmis yüzeysel ve icerisinde hic bir mantik tasimayan yasalardir. diger tarafindan is dünyasi ve üniversiteler yeni göc yasasini yetersiz buluyor. 6 ay boyunca is arabilmek icin kisinin kendi giderlerini karsilamasi gerekmesi bi yana, yahu adam geldi diyelim 6 ay kalabilecegi evi nerden bulacak. burda wg dedikleri wohngemeinschaft yani ev arkadasligi disinda hic bir sansi yok onuda bulmasi zor. burda ev tuttugunuzda ev sahibi sizden gelir bordronuzu ve minumum belli bir süre o evde yasayacaginizin taahhüt etmenizi istiyor. birakin 6 aylik süreyi almanya'da son bi kacyildir ev bulmak ciddi sorun haline geldi.

    kisacasi alman siyasileri halkin tepkisinden korktugu icin yeterince cesur bir göcmen yasasi cikartamadilar. son zamanlarda sag akimin yükselmesi bunun en büyük nedenleri. diger taraftan basinda her ne kadar göcmen uyum sorunuyla ilgili cok sayida haber yapilsada egitimli almanlar sunu iyi anladilar. iyi bir emeklilik icin göcmenlere muhtaciz.

    bu almanya'nin iyi günleri, bi kac yila kalmaz göcmen yasalari dahada esnek hale gelicek. daha verimli cözümlere ihtiyaclari var. almanya yaklasik bir milyon suriyeli kabul etmesine ragmen hemen ardindan göc yasalarini yumusattilar. ihtiyac duyulan is gücü disinda, is gücününde ucuzlamasini istiyorlar. bu sayade dünyayla rekabet edebilsinler diye.
  • gercekten turkiyedeyken almanyada is bulmak cok zor. cv'ye yazdiginiz ikamet yerinin turkiye olmasi bile firmalarin insan kaynaklarinin kullandiklari applicant tracking system tarafindan kolayca elenebiliyor. o yuzden almanyada ikamet etmek bu sansi cok arttiriyor.

    yeni yasa ile sadece doktor, muhendis, akademisyen gibi yuksek kalifiyeli mesleklerden ziyade ustalik gerektiren meslekleri yapan (kaynakci, boyaci, cati ustasi, bebek bakicisi gibi) kisiler de is aramaya gelebilecek ki bu mesleklerin cogunda internet yada telefon uzerinden mulakat imkani olmadigi icin buyuk bir firsat diye dusunmekteyim. is buundugunda vize otomatik olarak calisma vizesine cevriliyor ve hatta doktor yada muhendisseniz blue card yolu da aciliyor. sonra gelsin 21 ay sonra sinirsiz oturum izni.

    tek gereken diplomanizi yada ustalik belgenizi almanya denkligine gore cevirtip, yaklasik 5000€ kenara koyup is arama vizesi icin basvurmak gibi gorunuyor.

    gereken tum evraklar gibi seyler icin almanyadaki bir cift konuyu baya detayli anlatmis gorunuyor.
    link
  • bekleyip görelim. umarım şartları çok zorlayıcı olmaz.

    ekleme: 1 mart 2020 tarihine ertelenmiş. yapacağınız işi...
  • istenen almanca seviyesi ne düzeyde olmalı bilen var mı? b1 b2 diyen siteler gördüm fakat o seviyelerde almanca da kolay birşey değil yani.
  • almanya'da donarak ölenlerin sayısının artması ile sonuçlanacaktır. orada iş aramak, bulmak ve bu süre içinde orada konaklayıp geçinmek kolay sanıyorsunuz değil mi?

    almanca bilenler için bu ilan geçerli ayrıca.
  • özellikle bir konuda uzman olan ve yurt dışında kariyer hedefleyen gençlerin yakından takip etmesi gereken yasa tasarıdır.

    mart 2020'yi beklemeden basit de olsa almanca çalışmaya başlamakta fayda var. online kaynaklardan günde 20 dakika ayırarak yasa çıkana kadar en azından a2 seviyesinde hatta belki b1 seviyesinde almanca bilmek mümkün olabilir.

    beyaz yakalardan almanca istemeseler bile, o ülkeye daha iyi adapte olmak adına almanca gerekebilir.
hesabın var mı? giriş yap