• ailemle aynı apartmanda farklı dairelerde yaşıyoruz. kardeşimde yan apartmanda oturuyor. 2 gün önce işteyken yeğenimi görmek için kardeşimi facetime'la aradım. elektriklerin kesik olduğunu söyledi. belki sadece onların apartmanında kesiktir diye annemi aradım o da aynı şeyi söyledi.

    elektrik kesintisinin başlama saatinden yaklaşık 1,5 saat sonra iş yerimden çıkıp eve gittim. elektrikler hala gelmemişti. doğum günü nedenli ailemle beraber o akşam bende yemeyi daha önceden kararlaştırdığımız için 3 tane büyük boy pizza, 2,5'luk kola, pasta, ekmek ve 1,5 kilo muz almıştım. 13. katta oturuyorum. elektrikler yokken asansör çalışmadığı için 13 kat merdiveni elimde o kadar yükle çıkıp evime ulaştım. üstelik 76 yaşındaki babam da benimle beraber 13 kat merdiven çıktı.

    bu sabah iş yerime geldim. otomatik kepengin uzaktan kumandasına bastım açılmadı. elektriklerin kesik olabileceğini düşündüm. iş yerimin bulunduğu apartmanın aydınlatmasından kontrol etmek için apartman kapısına gittim. apartmanın içindeki 15-16 yaşlarındaki bir kız çocuğu okuluna gitmek için apartmandan çıkmaya çalışıyordu. otomata basmasını söyledim. elektrikler yok dedi. elektrikler olmadığı için içeriden basılan kapı otomatı çalışmıyordu. anahtarı da olmadığı için çıkamıyordu. neyse ki bende apartman kapısının anahtarı vardı. kapıyı açıp kızı çıkardım.

    elektrikler olmadığı için iş yerime giremiyordum. soğuk havada ayakta elektriklerin gelmesini beklemeye başladım. yan binanın altındaki cafeye gidecektim ama henüz açmamıştı. o bekleme esnasında elektrikler ve dış kapı anahtarları olmadığı için apartmandan çıkamayan bir kaç kişiyi daha apartmandan çıkardım. neyse ki yarım saat sonra başka bir esnaf arkadaş dükkanına geldi de onun dükkanına gidip oturduk.

    elektrik kesintisi nedenli iş yerime giremediğimi whatsapp üzerinden almanya'da bir arkadaşımla paylaştım. o da bana almanya'ya yaşamaya başladığından beri 5 yıldır elektriklerin hiç kesilmediğini, ne zaman türkiye'ye gelse durmadan elektriklerin ve suların zırt pırt kesildiğini söyledi.

    ne yalan söyleyeyim 2 akşam önce elimde ağır poşetlerle 13 kat merdiven çıktıktan ve bu sabah da soğukta ayakta dikilip dükkanıma giremedikten sonra elektrik kesintisi yaşanmayan almanya'da yaşayan arkadaşımı kıskandım.
hesabın var mı? giriş yap