• 1969'da, o aralar ibadete kapalı olan dolmabahçe cami'de, günün sonradan kanlı pazar olarak anılmasının nedeni olacak saldırıları gerçekleştirmek için toplanmış, emperyalizmin çıkarları adına halktan devşirilmiş islamcı ve türk-islamcı güruh tarafından gerçekleştirilmiş muhteşem olay.

    namaz kılındıktan sonra gerici-faşist güruh taksim'e çıkarak, işçilere ve öğrencilere saldırmak için kullanacakları silah, satır, bıçak ve sopaları beklemişlerdir
  • islamcılık referanslı ya da sentezli akımların dini görüş prototipinin özeti.
  • şurada fotoğraflanmıştır:

    http://tinyurl.com/c9sdlah
  • "16 şubat 1969 günü ilk haber dolmabahçe camii'nden geldi. kalabalık bir grup cami çevresinde toplanmış namaz kılıyordu. saat 10.00 sularında durumu bizzat görmeye gittim. topluluğun çoğunluğu sakallı bereli kimselerdi. bize saldıracak olan bunlardı. şehrin yabancısıydı. garip bir sessizlik içinde ve merakla çevrelerini seyrediyolardı. o an düşündüklerimi anlatmadan geçemeyeceğim.

    bunlar, bizim insanlarımız ve sömürülenlerimiz. yani 6. filo ve müttefiklerinin sömürdüğü fakir ve dindar insanlar. bu insanlar kandırılıp bir araya toplanmış ve bize saldıracak zamanı bekliyorlar. samimiler inanmışlar sonuna kadar ve ölümü göze alarak kalkıp gelmişler buraya. dini ve vatanı kurtaracaklar, can pahasına da olsa yapacaklar bu işi. onlara böyle söylenmiş, başkaca bildikleri yok. sömürü ne demek duymamışlar, yapacakları işin kime yarayacağını kestiremiyorlar. dünyada olup bitenleri ve 6. filo'nun gerçek yüzünü göremiyorlar. 6. filo'yu o kadar göremiyolar ki, dolmabahçe camii'sinin kabataş tarafındaki filonun gemilerini bile göremiyolardı. bu hazin bir manzaraydı benim için. çok değişik şeyler düşündüm o an, bizim bunca zamandır halka anlatmaya çalıştığımız filoya karşı namaz kılmamalıydı hiç kimse. 6. filo bir put ve bunca insan o puta tapınanlar olamazdı. ah şu insanlar filonun gerçek yüzünü bir görebilseler, o zaman seyreyle gümbürtüyü. diyorum ya hazin bir manzaraydı gördüklerim. esas sömürücüler ve onların yardakçıları, bıyık altından güleceklerdi birkaç saat sonraki halimize. evet birkaç saat sonra bu insanlar bize saldıracaklar ve kardeş kanı akacaktı.

    sözün kısası esas düşmanla savaşmayacaktık. düşmanın kandırdığı cahil bir kalabalık çıkacaktı karşımıza ve bizim emperyalizme ve sömürüye karşı işçi yürüyüşü arada kaynayıp gidecek ve 16 şubat'ın adı kanlı pazar olarak kalacaktı."

    harun karadeniz - olaylı yıllar ve gençlik
  • islamcılığın, dünya emperyalist sistemine yerel piyonluk yapmak özelliğinin, bugünlerde, abd'yi ve emperyalist sistemi suriye'yi işgale davet etmesinden çok daha öncesine dair bir hal olduğunu anlatan, olay!
  • ufkumu iki katına çıkartan başlık oldu. biliyordum ama unutmuştum bu olayı. vay be.
  • altıncı filo amerikan değil sovyet güdümlü olsa ve sözgelimi bir islâmcı hükûmeti devirmek için dolmabahçe'ye yanaşsa, elinde güllerle karşılayacak olanların tezviratı. 68 kuşağı, bugünkü esad yanlısı türk komünist hareketinden farklı değildi ki. rusların ve iranlıların suriye'ye müdahalesine, keza aynı şekilde tarihi boyunca anti-amerikancı olmuş müslüman kardeşler'in mısır'daki abd güdümlü darbeyle devrilmesine ülkemizdeki hangi solcu karşı çıkmıştır da, bunu tenkid etme hakkını kendinde bulabilmektedir? bugün sahip olduğu her türlü araçla, türk solunu oluşturan her fraksiyon, elindeki tüm materyalle, nerede bir müslüman ölse sevinç çığlığı atmamakta mıdır? mısır'daki darbeden sonra ölen insanlar için ''devrimin demir süpürgesi tarafından temizlendiler'' başlığını hangi gazete atmıştır? halep düştüğünde, ''tüm türkiye'yi halep'e çeviririz'' diye twitter'dan insanları tehdit eden gazeteci kılıklı soytarı, hangi mecmuada yazmaktadır? herkes önce kapısının önünü temizleyecek.

    burada müslümanların gayesinin ''amerika'nın çıkarlarını korumak'' olmadığı, herkesçe biliniyor. bu tür konularda esas mesele, sokakları zaptetmek ve şiddet sarmalında bir adım öne geçmektir. bu sene 4 eylül'de komünist parti'nin tertiplediği mitingi fkf gibi örgütler, darbeyi yüzlerce şehid vererek kahramanca püskürten halkı kastederek, ''meydanları gericilerden aldık!'' nidâları ile vermişlerdi. dolayısıyla bu eylemlerin amacı da, ülke soluna karşı bir gövde gösterisi yapmaktı. aynı bu yıl komünistlerin 15 temmuz'dan sonra eylül'e dek hep üstün olduğu sokaklara inenemesi yüzünden celâllenip, ayaküstü bir miting tertiplemesi gibi. 69'da da komünistlerin beyazıt'a birkaç gün evvel komünizmin meşhur kızıl bayrağını çekmesi bir semboldü ve o sembolün yok edilmesi, ''meydanların geri alınması'' gerekiyordu.

    ellerinde güç olduğu vakit ne yaptıklarını tarih icâbı bildiğimiz komünizm muhibbîleri, türkiye'yi bir devrim yaparak sovyet peyki (peyk: uydu) haline koymayı istiyorlardı. fakat sovyet filosu yerine amerikan filosu gelince, emperyalizm karşıtı kesildiler. türk sağının antikomünizmi, kategoriktir; 6. filo ile alâkası yoktur.

    camiden taşan kalabalığın kıblesinin boğaza dönük olması ve o sırada amerikan savaş gemilerinin bahsedilen yönü işgal etmesini ''6. filoyu kıble yaptılar!'' diye sunmak, komünizmin iğrenç onlarca yalanından yalnızca bir tanesi.
  • az birşey ıslamdan anlayan kıblenin ne yönde olduğunu bilir. dolmabahçe sarayında ki kıyının doğrudan "kıbleye" dönük olduğunu bilmeyen, doğru kıbleye namaza duranları da "6. filoyu kıble yaptılar" diyenlere sevgilerle...
  • dolmabahçe sarayının karşısı kıble olabilir, lâkin namaz kılacak başka bir yer mi yoktur?
hesabın var mı? giriş yap