• kanadalı piyanist. pek güzel bach yorumlar.
  • bach yorumlarıyla tanınsa da couperin ve romeau yorumları da dinlenilmesi gereken piyanist.
  • en muhteşem bach kayıtları, tempoyu düşürüp tuşeyi odağa alarak tatiana nikolayeva'ya yaklaştığı kayıtlardır. ancak onun kadar kadınsı bir yaklaşıma çok az yerde ulaştığına inanıyorum. (bkz: bwv 911)

    ~ ayrıca bale yapmış olduğu için vücudu taş gibidir.
  • ingiliz/kanadali piyanist. cok tatli bir kadin. dunyadaki en iyi bach yorumcularindan olarak kabul ediliyor. 8 mart 2013'te bilkent'te canli performansina tanik olarak sahsen dinledigim tum bach kayitlarini bana unutturdu.

    konser tam bir ziyafetti. angela hewitt muhtesem elbisesiyle zambak gibi sahneyi susluyordu. bu kadar sevimli ve guler yuzlu oldugunu zannetmiyordum. kadinlar gunu serefine yapilan konserde tum flut ve keman solistlerinin de kadin olmasi guzel bir ayrintiydi.

    bilkent'te klavsen* koncertolari* ve (bkz: brandenburg konçertosu no. 5)i yorumladi. ama nasil bir yorumlamak. zarif hareketleri ve mimikleriyle belli ettigi kadariyla kendisi de en az bizim kadar kendinden gecmis bir sekilde zevk aliyordu. kendisininki kadar feminen bir piyano calisi gormemistim. hatasini bulmak zaten imkansiz gibi bir sey, belli ki parcalara cok hakim ve bso'nun da yeterli olmasiyla hayatimda simdiye kadar yasadigim en zevkli 1,5 saatlerden birisini gecirmemi sagladi.

    konser bittikten sonra herkes elleri kizarincaya kadar alkisliyordu. dinmeyen alkis seslerinden dolayi angela *5-6 kez sahne arkasina gidip gidip geldi. ve nihayet nazikce elindeki buketi piyanosunun uzerine koyarak yine brandenburg konçertosu'ndan oldugunu tahmin ettigim bir seyler calarak bizi sereflendirdi. artik sadece gozlerimi kapatip kendisini dinleyebiliyordum.
  • dün akşam cso'da dinleme şerefine nail olduğumuz kanadalı piyanist. güzel bir gece yaşattı dinleyicilere, iki defa da geri geldi. kanada büyükelçisi de konserdeydi.

    yalnız birkaç milyonluk ankara şehrinin, çok da büyük olmayan salonu dolduramamış olması çok acıydı.
hesabın var mı? giriş yap