• tam hâli “ankara fen lisesi'ne sınav taban puanı gözetilmeden öğrenci nakline başlandığı iddiası” karakter sınırı nedeniyle yazılamamıştır.

    ankara fen lisesi okul aile birliği'nin duyurmaya çalıştığı ses:

    “değerli arkadaşlar,

    ankara fen lisesi'ne milli eğitim bakanlığı orta öğretim kurumları yönetmeliği ve sn. milli eğitim bakanımızın kamuoyuna deklare ettiği açıklaması hilafına;

    ankara il milli eğitim müdürlüğünce usulsüz (sınav taban puanı gözetilmeden) öğrenci nakillerine onay verilmiştir.

    ankara ili dışında yönetmelik hükmü ve sayın bakanımızın açıklaması hilafına işlem yapan başka il müdürlüğü bulunmamaktadır.

    bu durum ankara fen lisesinin tüm velileri nezdinde infiale yol açmıştır.

    milli eğitimin en güzide okullarından biri olan afl, mahalle mektebi muamelesine tabi tutulmuştur.

    içinden geçtiğimiz zor durumu fırsata çevirme gayreti içinde olan ve şartları lehlerine zorlayan bir kısım velilerle buna çanak tutan ilgililer ve yetkililer hakkında usulsüz işlem nedeniyle suç duyurusu da dahil ilgili ve yetkili makamlara farklı kanallarla duyurulması müracaat edilmesi
    önem arz etmektedir.

    yönetmelik kurallarına ve sn. bakanımızın açıklaması hilafına yapılan hukuksuz öğrenci nakillerinin çok ivedi olarak geri alınması talebimizdir.

    bilgilerinize sunulur.

    afl-okul aile birliği”
  • cocuklar analarını babalarını kaybetmiş bu mu derdiniz.

    kimsesiz çocukların iyi eğitim alması gerektiğini savunacağınıza neler diyorsunuz.

    neyin geleceğine saldırmas ya. manyak mısınız siz. geleceğiniz bu çocuklar işte. bu çocuklar fırsat eşitliğine bir daha hiçbir zaman ulaşamayacaklar farkındasınız değil mi?

    özel okula gitsin diyenler naısl bir kafa anlayamıyorum. zaten kötü durumdalar, devlet de minimum düzeyde bu çocuklara yardım yapacak hepiniz biliyorsunuz. akran zorbalığı, maddi imkansızlıklar yaşayacaklar zaten.

    depremzede çocukların elinden tutmak zorundasınız. ağlamayın, empati yapın
    edit: aferin size yav. kendinizi fen liselilerin yerine koyabiliyorsunuz da depremzedelerin yeirne koyamıyorsunuz.
    o çocuklar bir daha asla ulaşamayacaklar fırsat eşitliğine. ağzınızı da yıkayın ve japonya demeyin. japonya tüm gençleri alır en iyi eğitimi vermek için seferber olurdu. ne kıskançsınız ya. iyi eğitim alamadınız diye zavallı bebelere bulaşıyorsunuz. sorunu başka yerde aramayın siz ahlaksızsınız.
    japonya örneği veriyorsunuz ama çocukların iyi eğitim almasını istemiyorsunuz :). yetişkin insanlar ve çocukları da karşılaştırmaya başlamışsınız aferim. tayyip 1800 lü yılları günümüzün koşullarıyla karşılaştırınca ona da destek çıkın. aynı şey. o da yıl 2023 de yıl.

    edit2: zaten de devlet aşağıda diğer yazarların açıkladığı gibi belli seviyede çocukların geçişini başka okullara yapıyor. benzer seviyedeki çocuklar var yani ortada. bunun sebebi de fen liselilere haksızlık olacağı için değil, afetzede veya bir şekilde eşitsizliğe maruz kalan çocuklara eziyet olacağı için. o yuzden ağlamayın.
  • okulda verilen eğitim seviyesi seçme ögrencilere göre olduğundan, yerleştirilen öğrenciler mevcut düzene uyamayacak ve öğrencilikten başka herşeyi yapacaklardır.

    basit gibi görünse de akp'nin sadece bugüne değil türkiye'nin geleceğine saldırmasının bir diğer şeklidir.
  • aslinda basta afl ogrencilerinin aleyhine gibi gozukse de, bu durum en cok nakledilen ogrencilere kotu yansiyacaktir -malesef.

    verilen egitim, ogrencilerin birbirleri ile iletisimleri, ogretmenlerin ogrenciler ile iletisimleri, hele ki afise edildi ise, bu sekilde "haksiz yere" giren ogrencileri ne yazik ki dislayaci olup esas zarari onlara verecektir. bahsettiginiz gibi depremde evini, yurdunu kaybeden ogrencilerin en son ihtiyaci olan sey (ytd, ergen psikiyatristi degilim, onlara danismak lazim), fen liseleri gibi stresin ve performansin her seyin uzerinde tutuldugu ortamlardir. alin, velilerin tutumundan pay bicin, empati goruyor musunuz? evet, ben de gormuyorum.

    sistematik bir kayis elbette ki olacaktir ve olmalidir da, tipki deprem sonrasi kocaeli fen lisesi ogrencilerinin istanbul fen lisesine nakli gibi. fakat iste, mumkun oldugunca yakin-esdeger okullara eslestirilmeli ogrenciler.
  • 2016 yılında benim de başıma gelmişti. benim için sorun değildi ama okulumuza sonradan gelenler açıkça farklı bir arka plana sahipti. lisede 1-2 yıl bile karakterin oturmasında çok fark yaratıyor. lisemize 11. sınıfta puansız gelen 5 kişi bile ortalığı biraz karıştırmıştı yani :)

    fakat bu durum depremle bağlantılı olabileceğinden okul aile birliğinin yazdığı yazıyı çok ağır ve ayıp buluyorum. okula sonradan katılan 5-10 kişi diğer öğrencilerin eğitim öğretimini etkilemez merak etmeyin.
  • meb'in özel eğitim alması gerektiğini düşündüğü öğrenciler için neden özel okullarda bir kaç kişilik kontenjan oluşturmaz. çünkü işine gelmez gerçekten sorumluluk almak.
  • 90'lı yılların anadolu lisesi klasiğidir. sınava gir düşük puan al, hakkari'ye tercih yap, anadolu lisesi kazan, 3 gün okulllar başlasın (sen gitmesen de olur). sonra yeni ankara'ya istanbul'a taşınmış gibi ikamet değiştir/göster. ardından hooopp en iyi atatürk anadolu lisesine veya gazi anadolu lisesine gir.
    fen liseleri bu hülle yöntemine akp de hükümetken iyi dayanmış dediğim durumdur.
  • kesinlikle yerlestirilemez. orasi belirli bir puani alabilen genclere ait bir okul. mezun olunca kazandiklari yerleri gorurseniz zaten anlarsiniz. insanlar annesini babasini kaybetti diye ankara fen lisesine girmek zorunda degil. ankarada tonla devlet okulu var onlardan birine gayet tabi yerlestirilebilir. dirsek curutmus turkiyede ilk bine girmis ne kadar zorlanmis gencler tabi ki puan alamamis kendi seviyesinde olmayan biriyle ayni sinifi paylasamaz.
  • nakil geçici ise problem yok bence ama kalıcı ise rezalet
hesabın var mı? giriş yap