• halk tarafından abazalıkla karıştırılan ancak çok daha farklı ve sağlam temellere dayanan bir kavramdır , öğretidir apaçilik. kökenleri ilk insan kolonilerine kadar dayanan ve durmadan gelişerek her yeni çağa entegre olabilen bir felsefedir. abazalık bir durum belirtirken,apaçilik bir eylem planıdır adeta.bu yolun yolcuları (bkz: apaçi) kendilerini apaçilik ilkelerine göre eğiterek amaçlarına doğru yol alırlar. bu öğretinin amacı her akla konulan ortamdan her göze kestirilen hatunu/erkeği kaldırabilmek ve bunu yaparken kişisel gelişime katkı sağlamaktır. kısaca temelde cinsel isteklerinin istenen partnerle tatmininidir de diyebiliriz ama pek seviyesiz durur diye lafı dolandırmak zorunda kaldım. apaçilik genelde erkeklere has bir öğretidir ancak ara sıra bazı hatun kişiler de apaçilik yapmaya kalkışır. biz onlara kısaca "kaşar karı", "motor hatun" deriz. (bkz: çifte standart)
    halk arasında aşağılanan, hakir görülen ve yanlış tanınan apaçilik hiç de kolay bir iş değildir hatta meşakatli bir yoldur. bir çok kuralı, temel ekipmanları,başarılı olmak için sahip olunması gereken erdemler vardır. ilerleyen bölümlerde bunlara sırasıyla değineceğiz.
    öncelikle işlenmesi gereken konular;
    1- apaçiliğin tarihsel süreci
    2- türkiye'de apaçilik
    3- iyi bir apaçi olmanın kuralları ve iyi bir apaçide olması gereken özellikler
    4- apaçi tool kit
    5- teknolojinin gelişiminin apaçiliğe etkileri
    6- bir üstteki maddeye ek olarak internetin apaçiliği şahlandıran bir katalizör olması üzerine derin düşünceler.
  • yurdumuzda yaşayan örnekleri bolca bulunmaktadır. en doğru, güvenilir bilgi birinci ağızdan olacağı için:
    (bkz: apaçi ayhan)
  • badakizm'in kötü bir kopyası.
  • alternatifi cikmadi mi diye merak ettiren. biz de komanciyiz oglum, ccc cherokee siker diyen bir alt alt kultur olusmadi mi daha?
  • gündemden bir nebze düşmüştür.2011 yazında yeni şarkılarla devam etmemesini umuyorum.
  • hazır bu mevzu sönmüşken, gerçeği daha fazla saklamayalım, küfür yemek pahasına açıklıyorum: apaçilik bu toprakların çıkardığı en punk'vari akımdı.

    "ne diyo lan bu" demeden bir dinle, sonra tartışırız.

    ikisine de uzaktan bakan biri olarak, aralarındaki benzerlik beni şaşırtıyor. sınıfsal, kültürel ve biraz zorlama ile tarihsel olarak o kadar kesişim noktası var ki, anlatamam yani.

    bizimkiler sınıf bilincine sahip olmasa da, çoğu işçi sınıfından ya da işsizdi, -herhangi bir sosyolojik inceleme yapmadım tabi ki- orta sınıftan neredeyse hiç apaçi yoktu, aynı 35 sene evvel ingiltere'deki akranları gibiydiler neredeyse.

    bu marjinal arkadaşlar, kendi müzikleri ile geldiler. punk etiğine uygun olarak (do it yourself), kendileri çalıp, kendi kliplerini çektiler. ve bu müzik entelektüel ve anlamlı olmak zorunda değildi. ama punk öyle miydi, heriflerin bir derdi, olayı vardı diyecek olursanız, burada gözler malcolm mclaren'a dönüyor. hakkında her ne kadar nahoş laflar edilse de, punk'a entelektüel harcı katan oydu. hadi belki de biraz bernie rhodes. yoksa pis heriflerdi oğlum punklar.

    adını hatırlayamadığım bir kitapta (tek akorlu mucizeler - punk rock'ın anlamı ve gücü olabilir), punk'ı ingiltere'de sanayi devrimi ile kesilen folk müziğinin şehirde yeniden icrası olarak tanımlıyordu. al sana arabesk rap. aslında arabeskin kendisi de böyle tanımlanabilir ama şansımı zorlamayayım.

    giyim konusunda bişi diyemeyeceğim, gördüğüm tek benzerlik dar paça pantolon.

    daha fazla uzatmıyorum, mesai saatindeyim. üstünkörü aklıma gelenler bunlar. ama en önemli benzerliği sona sakladım. kendini zevk sahibi, kültürlü, beyaz olarak gören insanları bilinçsiz de olsa rahatsız etmeleri, bu ne lan amk dedirtmeleriydi. o yüzden yüreğimde yaşıyorsunuz apaçi kardeşlerim.

    son olarak sadece ingiltereyi baz alarak bu benzetmeyi yaptığımı söylemeliyim, yoksa amerika konusunda bişi diyemeceğim (işte sibicibi, micibimi falan)
  • bugün her ne yaptıysam tam olarak onu yapmaktır.
    bu kadar eğlendiğim de çok az gün oldu, yaşasın apaçilik. tşklr.
hesabın var mı? giriş yap