• ankara metrosunda bir kadının yolculardan birini canlı bomba zannetmesi sonrası kurduğu cümle. ve sonrasında yaşanan olaylar.

    videosu
  • trajikomedide bir dünya markası olmamız yolunda atılmış bir çığlıktır. korkuyu anlıyorum, çok normal. insanların can derdine izdiham meylinde olması filan tamam da, o "arkadaş" ne arkadaş. nasıl hanım, nasıl kibar, nasıl naif...
    beyefendi öldürücü düzeyde patlayıcı madde ihtiva etmekte de olabilirdi gerçi asfdgha.
    yavaş yavaş deliriyoruz, kimse fark etmiyor!
  • olayda canlı bomba olarak suçlanan arkadaşı tanıyorum. o gün siyah silikon doldurduğu şırıngayı akmasın diye dik bir şekilde ceketinin kolundan içeri sokmuş ve metroda gidiyormuş, tabi haliyle butona benzeyen bu goruntuyu ablamiz bomba butonu sanıyor ve bagiriyor. o kadar kötü hissettimki eğer bomba olsaydi gercekten patlatirdim diyor kendisi *
  • kadının beğendiği adamı arkadaşına göstermesi yanlış anlaşılmıştır.
  • ikinci bir piston aşağı indi vakası. bence söyleyen kadın hakkında kesinlikle işlem yapılmalı. insanlar birbirini eziyor, raylara dökülüyor. gerizekalılığı yüzünden birilerinin ölümüne sebep olacakmış.
  • polisin panik ataklı kadının söylediği saçma sapan ithamı dinleyip de adamı vurması, gelmiş geçmiş en büyük kargaşaya sebebiyet verirdi. çocuk da montunu açıyor. aniden. polisler de paranoyak falan olsa, takır takır indirirlerdi garibanı. işlerini düzgün ve yüksek performansta yaptıkları için bu polisler de ödüllendirilmelidirler. orada ben olsam ve bir silahım olsa elemanı kesin vururdum.
  • gerçekten canlı bomba olsaydı, heyecanlı abla ve metroda bulunan bir çok kişinin ölümüyle sonuçlanabilecek hadise olacaktı. çok şükür olmadı.
  • geçen hafta metroyu beklerken şüpheli paket diye şeffaf poşet içinde unutulmuş orkide çiçeği güvenlik çağrılı mini endişeye sebebiyet vermişti. mesela görüyorsun içinde koca orkide duruyor beyaz beyaz ama kimse de gidip o çiçeğin unutulduğu yerden metroya binemiyor. korku böyle bir şey gençler, bu videodaki insanlar da anormal korku imparatorluğumuzdaki normal vatandaşlar.

    yazık bu ülkeye.
  • toplumun nasıl bir travma yaşadığını gözler önüne sermiştir. ben de mesela sırf korkumdan okula metroyla gidemez oldum. bilenler bilir batıkent'te yaşıyorum ve her gün beytepe'ye gitmem lazım fakat korkumdan 2 tane gidiş 2 tane dönüş olmak üzere 4 dolmuşa biniyorum 10 tl yol parası veriyorum. peki neden ? çünkü her şey olabilir şu saatten sonra bu ülkede elini kolunu sallaya sallaya 100 küsür insan öldürülüyor kafayı yememek elde mi ?
hesabın var mı? giriş yap