• youtube kanalı kapsamlı içeriğe sahip psikiyatr. özellikle dehb konusunda eski olsa da çok iyi açıklamaları var.
  • daha önce dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ile ilgili yazmıştım; (bkz: adhd/@fsoceity)

    ancak bu kadın gerçekten müthiş anlatmış.

    buradan

    öyle ki, kadın anlatırken resmen aynaya bakıyorsunuz. böyle doktorların varlığının olması beni çok mutlu etti gerçekten. aynı şehirde olsak bir ziyaret ederdim herhalde.
  • katilmis oldugu muhabbet krali programini izlemeyi zorlastirmis, hirsli kadin birey. ilkokulda “ortmenim ortmenim” diye herseye parmak kaldiran en onde oturan antipatik kiz ogrenci.

    surekli araya girmeye calismasi, one cikmaya calismasi, kendi egosu konusundaki farkindalik eksikligi, mesleginde gelebilecegi ust nokta hakkinda net bir fikir veriyor.

    koyunun olmadigi yerde keciye abdurrahman celebi demek diye birsey var. ulkemizde bu tipler, alaninda bir yerlere gelmis gibi algilanma sansini yakalayabiliyor.
  • tedx konuşmasında toplumun kadın ve kadın cinselliği konusunda ne kadar iki yüzlü olduğunu çok iyi ve kapsamlı anlatmış psikiyatr.

    https://www.youtube.com/watch?v=gwflnsjy-fi
  • tedx women'da tanışma şansı bulduğum psikiyatrist. sayesinde ızmir'deki psikesinema etkinliklerinden de haberdar olmuş oldum. belirli aralıklarla belirli bir temada film izlenip, panel şeklinde filmin arka planındaki psikolojik etkilerin ve mesajların tartışıldığı film gösterimleri yapıyorlar. spotify'dan podcast'lerini de dinlemek mümkün. varlığından haberdar olmuş olmaktan mutluluk duyulan insanlardan.
  • podcastten keşfettiğim psikolog.

    işe giderken keyifli oluyordu dinlemek.

    dedim ki gideyim bir çocukluğuma falan insin bakalım ne çıkıcak. swh

    maalesef dönüş yaptığı mail de istediği seans fiyatını verirsem benim anksiyetem artar, panik atağım falan başlar.

    eminim o paraları hak ediyordur ama benim o parayı verecek bütçem yok. hele pandemi de.
  • kendisi psikolog değil psikiyatr, psikoterapist ve psikoseksologdur.

    bilişsel davranışçı terapi ve şema terapi kavramlarıyla kendisi sayesinde tanıştım.

    ayrıca toplumsal cinsiyetçilik hassasiyeti yüksektir.

    hayati yeniden keşfedin adında rafta görsem tırım tırım kaçağım harika bir kitabı tanımama da vesile olmuştur.

    bir kaç kez twitter atışma yaşasak da kendisine büyük saygı ve sevgi duyarım.
  • ilgiyle ve beğenerek takip ettiğim psikiyatrist.

    huyumdur, psikoloji ile ilgili konularda sevdiğim birine rastladığımda hemen bir araştırırım nedir necidir diye. kendisi ege üniversitesi tıp fakültesi’nden mezun olmuş ve yine aynı üniversitede psikiyatri ihtisasını tamamlamış. sadece bunlarla kalmamış, önemli yerlerden bir çok farklı eğitimler alarak kendini geliştirmiştir.

    toplumsal konularda hassasiyeti yüksek, konuştuğu konulara hakim, anlattığı konuyu herkesin anlayacağı sadelikte ve tane tane anlatan bir uzman. bilimden uzak, cinsiyetçi açıklamalar yapan psikiyatristleri/psikologları gördükçe insanın öpüp başına koyası geliyor arzu erkan yüce gibilerini. eğer psikoloji alanında birileri takip edilecekse, birilerinin düşünceleri/önerileri yayılacaksa, bir takım insanlar bunlardan yararlanacaksa bu kişlerin arzu erkan yüce gibi kişiler olmasını çok isterim.

    ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, dardanel'in cinsiyetçi reklamları ile ilgili ortaya koyduğu tepkiler de çok yerindeydi.

    sağ olsun, var olsun.
  • biricik doktorum, şimdi post-op nekahat döneminde… umarım çabucak iyileşir.
hesabın var mı? giriş yap