• öğretmen maaşından daha fazladır.
  • öğretmen maaşından havada karada daha fazladır. ama iki katı değildir. neden iki katı değil? hemen iki katı olsun. bu sayede 6 yaşından 17 yaşına kadar öğretmenlerimizin öğretmesi gereken şeyleri öğretemeyiz öğretmen, derslik eksikliği yüzünden, o çocuklarımızı "adam edecek" assubaylarımıza şık bir jest yapmış oluruz.
  • 2020 için aşağıdaki gibi olan ücret.

    20 sene orduda görev yapan adam 1000 dolar ancak kazanıyor. ekşi sözlük'te de adamlara laf ediliyor.

    kaynak
    kamuajans

    meslek yüksek okulunda 2 yıl boyunca eğitim alan ve başarıyla okullarından mezun olan astsubaylar ülkenin dört bir noktasındaki askeri birliklerde göreve başlar. türk silahlı kuvvetlerinde sürekli görevli olan personeller belirlenen tutarlar mukabilinde maaş alırlar. meslek yüksek okulunda 2 yıl boyunca eğitim alan ve başarıyla okullarından mezun olan astsubaylar ülkenin dört bir noktasındaki askeri birliklerde göreve başlar.

    meslek yüksek okullarından yeni mezun olan, astsubay rütbesi ile göreve başlayan yeni mezun personeller ile göreve devam eden kıdemli astsubaylar 2021 yılı ocak ayında ne kadar maaş alacakları belli olmaya başladı. astsubaylar görev yaptıkları bölgeye, birliğe, operasyon sayısına, sigorta ve bes kesintisine, evli olup olmadığına, çocuk sahibi olup olmadığına, derece ve kıdemine, rütbesine göre farklı miktarlarda maaş alabilir.

    astsubaylar ne kadar enflasyon farkı zammı alacak?

    bu yıl memur ve memur emeklilerine 2021 ocak'ta yüzde 3 zam uygulanacak. 2020 yılının ikinci yarısının ilk beş ayında (temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım) gerçekleşen toplam enflasyon artışı oranı %7,02 çıktığından, 1 ocak 2021 tarihinde kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına enflasyon farkı artışı yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

    aralık ayında gerçekleşmesi muhtemel enflasyon artış/azalış oranlarına bağlı olarak, enflasyon farkı artışı yapılıp yapılmayacağı ve yapılacak ise bu artışın hangi oranda olacağı belli olacak. şu anki rakamlara göre 2021 yılından itibaren %3 oranındaki maaş zammına ilave olarak %3,02 oranında ilave zam yapılacak.
    3 ocak'ta açıklanacak son rakam ile 15 milyonu aşkın memur ve emeklinin zam oranı da kesinleşecek.

    astsubay maaşı ne kadar?

    astsubay maaşları 6 bin tl civarındadır. 2020 yılı içerisinde; astsubay çavuş rütbesi ile çalışmaya başlayan yeni mezun bir astsubayın aylık maaşı 5.500 tl ile 5.700 tl aralığındadır. ancak astsubay kıdemli başçavuşların maaşları 6.500 tl ile 7.000 tl arasında farklılık göstermektedir. bu miktar yukarıda bahsedilen unsurlara bağlı olarak değişebilir. personellerin maaşlarını etkileyen en önemli unsur ise terör tazminatıdır. örneğin doğu bölgelerinde, sık sık operasyon yapılan bölgelerde çalışan personeller batı illerinde çalışan personellere kıyasla 1000-1500 tl daha yüksek ücret alır. örneğin görev tazminatını tam alan bir personelin maaşı 7-8 bin tl'ye kadar yükselebilmektedir.

    yeni mezun astsubay maaşı ne kadar?

    astsubay çavuş rütbesiyle mesleğe yeni başlayan astsubay maaşı 5 bin 500 tl civarındadır. ancak bu miktar kıdem ve rütbe artışına bağlı olarak zaman içinde yükselecektir.

    astsubay kıdemli başçavuş maaşları ne kadar?

    astsubaylar arasında en üst rütbe " ast. kıdemli başçavuş" rütbesidir. bu personeller meslekte uzun yıllar ülkelerine hizmet vererek bu rütbeye yükselebilirler. bu kapsamda bir örnekle bu personellerin aldıkları veya alabilecekleri ücretleri anlatalım. örneğin meslekte 21 yılı tamamlamış astsubay kıdemli başçavuşlar 2020 yılında 6 bin 500 ile 7 bin tl arasında maaş alırlar. terör örgütü ile mücadele edilen, sık sık operasyona çıkılan bölgelerde çalışan personeller 1000 tl ile 1500 tl arasında da terör tazminatı alacaktır. bu kapsamda personellerin aldığı aylık bir hayli yükselecektir.
hesabın var mı? giriş yap