• vardır.

    saygı duymak ile sevmek arasında büyük bir fark var; her ne kadar paralellik olsa da...
    bugünün şartlarında sevmek zorunda değilsin, karalama yeter; zaten senin zihniyetinden ben fazlasını beklemiyorum. ama saygı duymak zorundasın, herkese; herşeye saygı duymak zorundasın canım kardeşim...

    yoksa niye birbirimizi kıralım. paranız var, şirketiniz var, hepsi yerin dibine batsın...

    edit: başlık başıma kalmış, hangi yazar açmıştıysa artık, uçmuş. yazık.
  • muhammed'i, musa'yı, karşı komşuyu, patronunu, müdürünü, çalışanını sevmeme hakkı kadar doğal bir haktır. sevmediğimiz her şeye zarar mı veriyoruz? belki de nötrüzdür.*
  • asi kucuk teenage tavridir. zamanla buyudukce, akil yerine oturdukca gecer. kucukken hepimiz ailemizden nefret ediyor, sivilcelerimizi büyümek zannediyorduk ya, aha işte oyle bişey bu da.
  • atatürk'e iftira atma özgürlüğünden faydalanan sığırların sahip olabildiği hak türü.

    sizler bu dünyaya ezik geldiniz, ezik gideceksiniz.
  • insanlar sevip sevmeyecekleri şeyleri seçmekte elbette özgürdürler.

    ama

    atatürk'e saldırmanın dayanılmaz hafifliğini hissetme isteğinin atatürk'ü sevmeme hakkı adı altında meşrulaştırılmaya çalışılır ise işte sorun ordadır. böyle bir durumda bu hareket bazı insanların kavramları ve olayları kendilerinin işine gelecek şekilde çarpıtmalarının sonsuz sayıdaki örneklerinden sadece bir tanesi olarak tarihteki yerini alacaktır.
  • olması gerekir, ama yoktur. bundan daha önemlisi atatürk'ü ve yaptıklarını tartışma hakkıdır, o tabi ki yoktur, totemdir.

    ha hepimiz birşeyi bal gibi biliyoruz, bu haklar kanunen sağlandığı anda mına kodumun yobazları her türlü pisliğe, karalamaya, iftiraya girecekler; ama onlar bu seviyeye inecek diye en basit demokratik hakların engellemesi de olacak iş değil. hakarete varmadığı sürece atatürk dahil herkesi ve yaptıklarını açık bir şekilde konuşabilmeliyiz. benim atatürk ilkelerinden, o sürekli bahsettiğimiz "gençlere bıraktığı miras"tan anladığım da budur.
  • mantık sınırları içerisinde tutarsız ve geçerli bir önermedir. kısacası hak vardır ama önermenin bir işlevi olmadığından absürdü dile getirir.

    imdi, nasıl ki kel bir adamın berbere gitme hakkı vardır; işte atatürk'ü sevmeme hakkı da buna benzer.

    (bkz: mantık-1)
  • atatürk ile ilgili girilen birçok entry den anladık ki:

    (bkz: dokuzuncu nesil biçare yazarların çim adam olması)

    daha önce de demiştim gerçi ben de dokuzum ama aklım başım sağ salim yerinde.
  • atatürk'ü sevmeyenler bunu internet platformunda rahatça söyleyebiliyorsa, televizyonda, gazetelerde eleştirebiliyorsa demek ki ülkemizde var olan hak.

    arkadaş gözünüze perde mi indi, hala atatürk'ü eleştiremiyoruz diyen gerçekten dangalaklar var, daha ne yapacaktınız olm, atatürk'ü gayet eleştiriyorsun, belirli kısım medyada allahın her günü kemalist, ulusalcı kavramları üzerinden atatürk eleştiriliyor, yurt dışında suçlanmadığı kadar diktatörlükle suçlanıyor, saddamdan daha beter bir konumda katliam yapmış gösteriliyor, mal varlığı desen evlere şenlik şekilde konuşuluyor, bilmem neresinden uydurma haberlerle atatürk'e gayet çamur da atılıyor, daha ne yapacaktınız arkadaş, ne nefretiniz hıncınız varmış. bir de gidip cumhuriyet gazetesi yazarı sanki ya da chp'de görevli vekil sanki "atatürk'ü eleştiremiyoruz" falan diyorsunuz, atatürk'ün belki de en çok eleştirildiği platform olan ekşi sözlüktesiniz, daha ne istiyorsunuz. bugüne kadar iftira ve hakaret ettiğinizde bile ne entry silinmesi oldu ne de bir davalık oldunuz, ne özgürlüğünden bahsediyorsunuz? arkadaş herşeyi deyin de "atatürk'ü eleştiremiyoruz yeaaaa" diye ağlamayın, mal mısınız olm, adama sormazlar mı şimdi yaptığınız ne diye? sanırsın ki atatürk'ü eleştirmekten yüzlerce insan içeride, var mı arkadaş bir kişi hapishanede atatürk'ü eleştirmekten hatta hakaret etmekten? bir kişi var mı hakaret etmekten dolayı hüküm giymiş, tazminat ödemeye mahkum olmuş. bu ülkede başbakanı protesto etti diye bugün onlarca üniversiteli hapis cezası aldı, sen hala "atatürk'ü eleştiremiyoruz yeaa" de, sonra da buna inan, harbi malsınız.
  • sözünün dahi edilmesi, "baban kimdi bilemezdin" tepkisiyle karşılaşır.
hesabın var mı? giriş yap