• gerçektir. avrupa'ya geldim suyu unuttum. gelsin san pellegrinolar, gitsin perrierler badoitler. avrupanın ahlaksızlığını aldım kana kana içiyorum.
  • avrupa'da suyun soda şekliyle satılmasından kaynaklı olaydır. raflardaki şişelerin hangisinin soda hangisinin natural water olduğunu anlamak zordur.

    (bkz: kafam karaştı sözlük)
    (bkz: sözlük bana su bul lan allahsız)
  • ukraynada da çoğunlukla bu gazlı su veya sodadan içilir. ilk gittiğinizde salak gibi "water" diyince tak diye bunu verirler hem de 1-2 litrelik boyları mevcuttur. ve yine antalya alanya gibi yerlerde turistlerin yoğun olarak kullandığı devremülklerde bizdeki su arıtma cihazına benzer bir aparatla normal su gazlı hale getirilerek çeşmeden akması sağlanır.
  • türkiye'de normal suya yani h2o'ya yakın suya alışık olmduğumuz için başka ülkelerin mesela avrupa'nın su diye içtiği şeyi yadırgıyor olabiliriz tabi. ancak kültürel kısmını da işin içine katarsak, avrupa'nın geneli için "biz su yerine soda mı içiyoruz" gibi bir soru sözkonusu değil.

    çünkü italya olsun fransa olsun çek cumhuriyeti, isviçre, almanya vs. de bir restoranda su istediğinizde gazlı mı gazsız mı diye sorarlar. "emin misin bak su mu istiyosun soda demek istemiş olmayasın" demezler. çünkü ikisi de sudur işte. biz anlamıyoruz bunu burda çünkü içtiğimiz su sebil nerdeyse. su sorunun had safhada olduğu bir dünyada 2013 yılında su bizde hala bol. buna alışmışız biz.

    dolayısıyla avrupa'da gazsız su yerine gazlı su içilmesi demek daha doğru burda. yoksa su nihayetinde yani su işte ikisi de su zaten.
  • (bkz: mineralwasser)
  • avrupa'da pek soda bulunmadığından katılmadığım görüş ancak soda deniilen şey gazlı su ise (sparkling water)
    katılabilirim. içine karbondioksit basılmış su içiyorlar, normal sudan çok. gerçek mineral water bizdeki gibi bol bulunaydı iyiydi tabii.
  • yukarıda da bahsedildiği gibi sade sudan veya maden suyundan ziyade içine karbondioksit basılmış su içiyor garibanlar. almanya'ya gittiğimde bunun epey sıkıntısını yaşadım, şöyle doya doya "sade" su içemedim. musluk suyu desen içilecek hali yok, marketten su almaya kalksan en pahalı markaların bile tadı sabun gibi. bir süre su içememekten nereye sıçacağız modunda kıvranırken evimden 30 km uzaklıkta bulunan ormanda doğal bir su kaynağı keşfettim; artık ayda 30-40 bidon ormandan arabayla su taşıdım. yurdumuzun suyunun kıymetini avrupa'da anladım.
  • avrupa'da suyun sodadan daha pahalı olmasından ötürü meydan gelmiş olabilecek durumdur.
  • (bkz: madensuyu ile soda arasındaki fark)

    dolaplarda genelde madensuyu olduğundan varılan yargı. şebeke suları temiz olduğundan genelde suyu çeşmeden içtiklerinden yurt dışına çıkan türk'lerin yanlış anlaması sonucu varılan yargıdır.

    yurt dışına çıkan türk yabancı bir arkadaşını evine gittiğinde dolapta maden suyu, meyve suyu, bira vs. vs. görür ve bu kanıya kapılır. yurda döner ve gördüğü gibi anlatır ve sonuçta da bu yanlış algı ortaya çıkar...
hesabın var mı? giriş yap