• uefa'ya alternatif yaratılacaksa iyi olur ancak haberde yazılan doğruysa, takımlar kendi ülke liglerini tamamen terk edecek. bana kalırsa bu şekilde bir birleşme facia olur. avrupa'da spor kültürü ve tarihi koca götlü kuzey amerikanlara kıyasla çok daha farklı ve zengindir. kulüplerin yerel rekabetleri ve içinde bulundukları organizasyonlar fazlasıyla önemlidir. sıkı bir kontinental hokey ligi takipçisiyim ve bu meseleyi khl muhipleri cemiyetinde sürekli tartışıyoruz biz. bu lige hala isveç'ten bir takım gelmedi çünkü adamlar istemiyor. malmölü adam diyor ki ben takımım göteborg'la oynayacaksa, rögle'yle kapışacaksa izlerim bu takımı; bana ne sibirya'daki takımlardan, o takım beni niye ilgilendirsin?

    avrupa'da durum genel olarak böyle. uluslararası organizasyonlar ilgi çekiyor çünkü bunlar yerel liglerin işleyişine engel değil. şöyle düşünün: galatasaray taraftarısınız ve fenerbahçe ya da beşiktaş'la hiçbir zaman maç yapmıyorsunuz... tamam, bizim kimliğimizi fenerbahçe veya beşiktaş tanımlamıyor belki ama bence tamamlıyor. ben sadece brugge, ajax, torino karşısında oynayacaksam o takımın benim için ne gibi bir özelliği olsun ki? ben takımımın türkiye liginde oynayıp orada başarılı olmasını ve öyle herkesin giremediği, başarılı olanın alındığı en üst düzey uluslararası organizasyonda kendisiyle aynı kalibredeki rakiplerine karşı oynamasını isterim. beni ilgilendiren bu olur, tepeden inme bir lig değil.

    bence ya uefa'ya alternatif olarak yeni bir birlik ve organizasyon kurulacak ve yerel ligler devam edecek. aksi takdirde plan çok saçma çünkü. celtic, brugge, steaua, legia, kopenhag... ulan bu takımların oluşturduğu ligi kim, neden izlesin? celtic-steaua maçını çekici kılan şey, iki takımın da kendi ligini başarıyla tamamlayıp "en iyiler" arasına girmeye ve uluslararası arenada mücadele etmeye hak kazanmış olmasıydı. yerel lig ve kimlik olmadıktan sonra galatasaray isterse galaksinin deviyle oynasın bana ne amk.
hesabın var mı? giriş yap