• (bkz: #96930169)
  • başlık sahibi başlığını "benim yeşil pasaport alamama rezaletim" olarak değiştirirse, psikolojik durumunu bizlere daha iyi yansıtmış olur.

    bi kıskanmayın la! para yok zaten, gidemiyoruz; rahat olun. :)
  • kenar mahalle(özel) üniversitelerinden mezun olan arkadaşlar,

    iyisiniz hadi. 10 yıl sonra yeşil pasaportunuz da hazır.
  • bu yesil pasaportun belli bir meslek grubundan "su kadar yildir calisana" ya da kadrosu falan filan olana hak olarak gorulmesi kadar sacma ve hakkaniyetsiz bir uygulama yoktur herhalde.
    kardesim yesil pasaport ihtiyaci olana verilir. simdi 15 yillik avukat diye, yurt disi ile hic iliskisi olmayan birine niye bu hakki taniyosun? ben 15 yillik muhendisim, butun isim gucum yurt disinda ve adeta bir fahri ticari atese gibi calisiyorum; sadece benim referansimla gecen yil 12m dolarlik makine ihracati yapildi turkiyeden. ama benim yesil pasaport hakkim yok, nerdeyse isim olan bircok ulke icin vizeye basvurmak zorundayim. ama 15 yillik herhangi bir avukat sirf parisi, viyanayi gezip gormek icin yesil pasaport kullanacak.
    yesil pasaport; hangi meslekten olursan ol, yaptigi isin yogun olarak yurt disi baglantilarini kanitlayabilen kisilere belirli kurallar dahilinde verilmeli.
    ben 12m dolarlik sozlesmeye aracilik etmisim bordo pasaportla cile cekeyim, 15 yillik avukat gitsin 300-500 euro parca harcamak icin yesil pasaportun sefasini sursun. adaletinizi seveyim ulan!
  • bence de eger az olmasi gereken birseyden herkese vermeye baslarsan, yakinda onun degeri kalmaz.

    devlet memuruna veriyor devlet "guvencesi benim" diyor. avukat dedigin devlet memuru degil ki, ozel universiteden dusuk puanla bile girip avukat olup cikabiliyorsun. daha barolar bile birbiri ile anlasamiyor, devlet nasil bu barolara alinan avukata kefil oluyor anlamadim...

    o zaman muhendisler odasina kaydolanlara da verilsin, sen de pasa ol ben de pasa olayim hepimiz tosun pasa olalim...
  • memura 10 yılda yeşil pasaport veriliyorsa avukatlara da gayet verilebilir. avukatlara bu kadar kinli olmanızın sebebi boşanma davalarınız falan mı?
  • bence sorun avukatlara yesil pasaport verilmesi degil verilsin nolucak ki avukatlik onemli bir meslek. burada asil sorun herkesin bu hakka sahip olamamasidir muhendisler asçılar bankacilar kasiyerler vs. tartisilmasi gereken budur
  • türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının çoğunun maddi imkansızlıklar nedeniyle bir şehirden diğerine seyahat edip tatil yapma imkanı bile yokken üzerinde durulmaması gereken, olmayan rezalettir.

    bir arkadaş, "yeşil pasaport olsa ne olacak, yurt dışına çıkacak maddi imkan olmadıktan sonra" demiş. haklı.

    ayrıca üzerinde durulması gereken nokta, abd ingiltere gibi ülkelerin yeşil pasaporta getirdiği kısıtlamalar gibi ab ülkelerinin çoğu yakında kısıtlamalara başlar. işte o zaman başlık sahibiyle ülkenin itibarı hakkında açılan başlıklarda görüşürüz.
  • neden bize vize uygulanıyor diye hayıflanacağımıza yine birbirimizin gırtlağına sarılmışız. adamlar haklı bence. ben olsam komple ülkeye sokmam.
hesabın var mı? giriş yap