• sgk protezi ödemezse bedeli tavuğa girecek operasyondur.
  • "bende tavuğa et gözüyle bakmadığım için internette tedavisinin olduğunu öğrendim"
  • sevindirici bir haber ama protezin en azından bilek kısmı oynar olsaydı iyi olurmuş. bildiğin çubuk geçirmişler tavuğun ayağına.
  • insanin doganin icine etmesi olan eylemdir.

    hayvanlari severim. birgun kalabalik bir yerde, yavru bir kedi gordum. garibim ac bitapti. park yeri vb. derdi olmasina ragmen durup, marketten sut ve bardak alip kediye verdim. alip evimin yakinina da gotururdum ama kaciyordu hayvancagiz. evimin etrafindaki kedilere de yemek cikartirim.

    ama, bir arkadasimin yaptigi gibi, kedileri eve alip, senede 10 15 yavru yapmasini seyretmem.

    kediler cok yavru yapar. neden ? cunku doga sartlari geregi o yavrulardan bir ya da iki tanesi canli kalacak. digerlerini kopek yiyecek, araba altinda kalacak, soguktan olecek vb.

    sen kediyi eve alip, onlarca kedi oldu ne yapayim derken, aslinda doganin isleyisini bozuyorsun. doganin kurali bu, o kedilerden cok azi hayatta kalmali. onlem olarak da, kediler fazla fazla yavruluyor. senin tek yapacagin, yemek vb. cikartmak, kenara koymak, ama hayvanlari kendi haline birakmak.

    tavuk ise, tavuk kesilir yenir arkadasim. deneme amacli protez takalim, sonra bunu ata, inege de uygulariz dersen tamam. ama tavuk bacagindan sakatlanmis ise, kesilir yenir.
    bacagi kirilan at vurulur, gucsuz kalan hayvani guclusu yer. doga boyle isler. doganin isleyisini bozmaya hakkiniz yok.
    elbette size kulaniminiz icin lazim olan ati, inegi tedavi ettirirsiniz.

    not:
    1) bir arkadasimiz yazmis "kopekler yavru kedi yemez. hatta kendi yavrusuna benzetirler. yüz milyonda bir olacak olay. asıl kediler yer kendi yavrularını. sakat dogmussa annesi ya yer ya da bogar bırakır. erkek kediler de yeniden ciftlesmek icin boğarlar yavruları"
    2) guclu gucsuzu yesin, insanlar hayvanlari, insanlar gucsuz insanlari oldursun demek degildi yazdiklarim. hayvanlar zor durumda iken yardim edelim ama onlari evlerimize tikmayalim. dogal hallerinde yasasinlar. bir tavuk ise 2 ayda buyur, ozel bir anlami yok ise (cocuga babanin hediye ettigi tavuktur, baba olmustur, cocuk aman yasasin hatirasi var der gibi degilse yani) ya da veterinerligin gelisimi icin bir faydasi yoksa bence gereksizdir bu.
  • tavuk 9-10 yıl yaşayan bir canlı. eline sağlık doktorun.
  • (bkz: hayata dair gülümseten detaylar)

    betonun içinde yaşayıp kendini vahşi doğada zannedenlerin "doğanın işleyişini bozmaya hakkınız yok bik bik" şeklinde eleştirdiği olay.

    doğanın işleyişi:
    atlar yüzyıllardır doğaları gereği hipodrom ve ahır denen yerlerde yaşarlar. yine doğaları gereği hızlı koşmayı ve yük taşımayı çok severler. bu uğurda bacakları kırılabilir ve doğal seleksiyon gereği insanlar onları vurabilir. tamamen doğal ve doğal nedenlerle yani.
    kentsel dönüşüm çerçevesinde zayıf gecekonduların yıkılıp yerine güçlü betonarme binaların yapılmasını da doğal seleksiyon konusuna örnek gösterebiliriz.
    değil mi kardeşim.
  • bu veteriner kardeş ülkenin başına geçse keşke.
  • şu olayı eleştirenler proteze ihtiyaç duyduğunda, doktoruna aynen şu cümleleri söylemek isterdim "gereksiz" "attığın taş .." amk malları, "can" kavramından bi haber nefes alan yaratıklar.
  • günde onbinlerce tavuğun kesildiği ülkede yaşanmıştır.
hesabın var mı? giriş yap