• "aydınlı"

    türk gölge oyununda kabadayı ya da efe tpi. tek başına mahallenin düzenini sağlar. "efe" olarak da perdeye çıkar. kimi oyunlarında tuzsuz deli bekir'in görevini yüklenir.
    (bkz: gölge oyunu)
  • tersane-sabiha gökçen bağlantı yolunda ilk çıkıştan saparak ulaşılabilen, lakin sakın ha bisiklet antrenmanı yapılırken değişiklik olsun diye ulaşılmaması gereken mahalle. ben ettim siz etmeyin. bildiğiniz yerlere çıkmak için varoşlarda bir saat dönenir durursunuz sonra. kime diyorum ben, alo!
  • eski ve asıl adı "kamarin" olan batman'ın gercüş ilçesine bağlı köyün resmi adı.

    (bkz: gercüş/#24214852)
  • aynı zamanda diyarbakır'ın çüngüş ilçesine bağlı bir köy.
  • burada oturup (tuzla'dakini kastediyorum) kendine saygı duymaya devam eden çok sayıda insan vardır. işi gücü var, parası var, gidiyor aydınlı'da ev tutuyor. lan bu kadar cimri olunur mu be. neymiş kirası 300 liraymış. adamın maaşı minimum beş bin lira, bana 300 liranın lafını yapıyor.

    lan bari git pendik merkezde falan tut. standardınız o kadar düşük ki istanbul'da yaşamayı hak etmiyorsunuz pintiler.
  • sağlık ocağıyla tam bir türkiye özetidir.

    ilaç yazdırmak isteyen, aşı olması gereken, kucağında hasta bebeğiyle gelen...

    aldıkları yanıt: sizin doktorunuz yok, gidin diğer doktorlardan rica edin.

    neden benim kapı kapı gidip doktorlara dilenmem gerekiyor? bir doktor yoksa başka biri oturur bakar, yapacakları on dakikalık iş zaten burada maksimum. ama prenses sendromlu doktorlarımız iş görmek için yalvarılmazlarsa kendilerini yeteri kadar önemli hissetmiyorlar sanırım.

    iki dakika ilaç yazdırmak için gidip durduk yere bağrılan bir sürü insan.

    ''doktorların hasta azarlaması demode oldu sanıyordum'' deyince doktordan gelen ''ayy ne ukala şeymiş bu'' mahalle ağzı tepkisi...

    offf offf, ne diyeyim ki ben bu ülkeye? neresinden tutsam elimde kalıyor.
  • çukurova'ya iskan edilen aydın yörüklerine adana ve çevresinde verilen isimdir.
  • tuzlada olanında ve çevresindeki lüks residencelarda oturanlar deri sanayinden gelen zehirli hava ile kanserden gitmektedir. birşeyi olmayan adamlar 2 senede kanser oluyor.
hesabın var mı? giriş yap