• sesi epey iyidir, olağanüstü rüküştür kendisi. hoplaya zıplaya okur eserleri, sesi büyük kendi küçük kadın.
  • dinledigim en iyi "makber" yorumcusu. nedense genelde sesinin gucunu ve derinligini tam yansitamayan tiz eserler soyluyor. *
  • bülent ersoyun sesine hayran olduğunu söylediği ses sanatçısı, hafızam yanıltmıyorsa ses tellerinde tarçın varmışçasına tatlı sesli demiştir kendileri. hakikaten öyledir, süperdir.
  • sarki soylerken asla yerinde duramaz.ileri geri,saga sola yaptigi entrasan hareketleri acayip yuz mimikleriyle susler.
  • bu kadıncağızın şarkı söylerken yaptığı hareketlere arkada, koroda duran tuğçe becerikli'nin kıkır kıkır güldüğünü görebilirsiniz.
  • ismail dede efendi'nin bestelerini muazzez abacı'dan sonra ikinci en iyi yorumlayan kadın.
  • keklik türküsü (keklik dağlarda çağılar) (ki bu türküyü yorumladığı programı trt4 çok sık tekrar ediyor) ve "geçti sevdalarla ömrüm ihtiyâr oldum bugün" eserleri de sesinden dinlenesidir. bir kere sesine hâkim bir insan; yorumu güçlü.*
  • hanımefendinin bulunduğu konuma ve san'atına münasip düşmeyecek belki ama, çok özür dileyerek "oha" diyorum kendisine. bu ne sestir? bu ne yetenek, ne ses kontrolüdür? bu ne oktavdır bre?

    "bakmıyor çeşm-i siyah feryade" dinledim kendisinden az önce de, böyle bir sesten daha önce haberdar olmadığım için resmen kötü hissettim kendimi!

    benim için türkiye'de üç ses vardı: muhteşem zeki müren, hamiyet yüceses ve bülent ersoy (ki hiç hazzetmem kendisinden). şimdi dört oldu. helâl.

    http://www.youtube.com/watch?v=m30xddva9ug
  • gaziantep'te zamanında çok çalışmış olduğundan her yıl bu kentte program yapan, oradaki (yaşı yeten) tanıyanlarının 12 yaşındaki halini anlattığı, olağanüstü sese sahip, küçük dev kadın!.. trt 'de ilk olarak halk müziği bölümünde başlamış, daha sonra sanat müziğine yönelmiştir. her makamda şarkıları şakımasının yanında, türkülerdeki güçlü yorumu da burdan gelir. albüm çıkartmayıp, özel çalışmalarda birkaç şarkıyla yer alması en büyük eksikliklerdendir!.. oysa "gamzedeyim deva bulmam ", "gecenin matemini aşkıma örtüp sarayım ", "ettiğin cevri bile kendime nimet bilirim " gibi şarkılar yanında, özellikle hüseyni türküleri güzel söyler. emel taşçıoğlu ile program yaptıklarında "haydar haydar " türküsünü karşılıklı çağlamaları ise ayrı bir keyif verir insana. denk gelenlerin, konserlerini kaçırmaması gereken bir sanatçıdır. "kadere bak " şarkısını da muazzez abacı gibi çağıl çağıl okuyacak herhalde tek kişidir!.. bülent ersoy 'un dediği gibi: "onda ses telleri yerinde iki tane tarçınlı akide şekeri var!.."

    trt'den emekli olup bir ara kanaltürk 'te "çok yaşa sen ayşe " isimli bir program yapmıştır. trt'nin arşivlerini yayınlamaya başlaması kapsamında umarım en kısa zamanda bu değerli sesin de albümleri çıkarılır.

    yıllar sonra düdütü: ayşe taş gaziantepli diye yazmışım, evet neredeyse gaziantepli gibidir ama aslen karadenizli, hatta yanlış hatırlamıyorsam orduludur.
  • diyyo da uzunca bir süre kütüphane sorumlusu olarak bulunmuş öğretim görevlisi. bildiğim kadarıyla sıcakkanlı ve çok telaşlı bir insandır.
hesabın var mı? giriş yap