• böyle hayvanlar çoktur maalesef. milletin kafasını şişiren, terbiyesizlik yapan, pabuç gibi dili olan, arsız sıpalarına "dur", "sus" demezler. sonra bu sıpalar büyüyüp zavallı insanlara tekme bile atabilirler.
  • "siklemiyoruz beyler" tavrı sergileyerek gayet yerinde bir davranış sergilemekte ve ağlayarak sızlayarak bir yere varamayacağının mesajını çocuğun bilinçaltına yerleştirmektedir. böylece çocuk büyüdüğünde hedeflerine varma konusunda mantık kullanarak daha yetkin olmayı başarabilecektir.
  • çocuk tersini yapacağından, "tamam bağır" diyen ebeveyndir. hatta o da bağırır. al sana silence.
  • çocuğu umuma açık yerlerde bağırıp kafamızı şişirirken kendisi keyfine bakıyorsa dövmek istediğim ebeveyndir.
  • çocuğu olmayan kişilerin yakındığı durum. belli bir zamana kadar aynı şeyi ben de düşünüyordum. hatta daha fazlasını bile. uzun yolculuk yaparken bile "umarım çocuk yoktur. yoksa yol nasıl geçer." diye düşünür dururdum. ama kendi çocuğum olunca işin o kadar kolay olmadığını anladım. hele de daha bebek ise. anlamıyor çocuk. kırk takla atıyorsun yine anlamıyor. yeri geliyor uyku nedir bilmiyor. gözünden uyku akıyor uyumuyor. ağlıyor duruyor. elin kolun bağlı. onun için arkadaş hem ebeveyn olarak hem de yolcu olarak biraz sakin olmaya, "çocuktur işte" deyip geçmeye bakmalıyız.
  • ülkemizde birbirimize karşı olan tahammülsüzlük, anlayışsızlık o kadar had safhadaki çocuklar bile nasibini alıyor.
    vatandaş daha çocuğa tahammül edemiyor, biz kalkmış ülkedeki ayrımcılıktan, kutuplaşmadan bahsediyoruz, insanları birbirlerine karşı anlayışlı olmaya davet ediyoruz.

    çocuk ulan o! "sus" demekten anlamaz.
  • ileride bir ebeveyn olursam yapacağım eylemdir. üstüne bağır çocuğum ağla çocuğum diyeceğim. çocuklar her daim tersini yapıyor, biraz mantıklı olun.
  • yaşına bağlı olarak sus demektense çocuğun dikkatini başka bir şeye, konuya çevirebilir. genelde sus demek işe yaramayacağı için karışmamaktansa konuyu dağıtmak daha iyidir. çocuklar bir sıkıntısı olmadan ağlamaz. mutlaka bir nedeni vardır. sadece "sus" deyin diye bile ağlayabilir ama mutlaka nedenlidir.

    ilgi, alaka, sevgi her şeyi çözüyor. bunu bilmedi diye de hiçbir ana baba küfür yemeyi hak etmiyor bu arada.
  • özellikle ortak alanlarda saçma sapan bağırarak,çığlık atarak koşturan çocuklarına bir şey söylemeyen anne babadır.

    şunu bilmelisiniz ki; çocuğunuzun kafa ...ken sesini dinlemek zorunda değiliz.
    hiç kimse sizin çocuğunuzu yine sizin kadar sevmiyor.
    azıcık diğer insanlarla empati kurun da çocuğunuza ses yapmamasını söyleyin.evinizde ne bok yiyorsa yesin.
  • ben yıllardır sinir olurum bu tiplere, içten içe de olm büyük konuşma yarın bir gün seninde çocuğun olur kınama deyip duruyorum. 2 buçuk aylık bir kızım var, azami dikkat ile sokakta kimseye rahatsızlık vermemeye çalışıyoruz
hesabın var mı? giriş yap