*

  • gerontius took'un büyük büyükamcasıdır. greenfields savaşında "mount gram" orc'larının komutanı golfimbul'un başını keserek savaşın kazanılmasını sağlamıştır. bir hobbite göre oldukça iri kıyım ve çok iyi bir biniciymiş.

    rivayete göre golfimbul'un başını tahta bir sopayla koparmıştır. zavallı goblin'in başı havada uçmuş sonra bir tarla faresi yuvasının deliğine girmiş. böylece hem savaş kazanılmış hem de golf denilen oyun icad edilmiş.

    çevirmen esra uzun kendisinden "boğakükreten" diye bahseder.
    (bkz: bullroarer)
  • hobbitlerin -yakın tarihten- savaşçı olarak bilinen tek ataları.

    boyu 1.35’dir ve bu sayede bir ata bile binebilmektedir. tüm eriador'a yayılan goblin istilasını, yüksek kararlılığı, hobbit kolluk kuvvetlerine olan sonsuz inancı ve vatan sevgisiyle şahsının liderliğinde durdurmuştur.

    golf oyununun mucididir. zira golfimbul'un kellesini o meşhur tokmağıyla uçurarak 100 yarddan tavşan deliğine sokmuştur.
  • bilbo baggins'in büyük-büyük-büyük-büyükamcası, boğakükreten took.
    yeşil ovalar muharebesinde gram dağı goblinlerinin saflarına dalmış ve kralları golfimbul'un başını tahta bir sopayla gövdesinden ayırıvermişti. kafa havada yüz metre uçtuktan sonra bir tavşan deliğine düşmüş ve bu sayede muharebenin kazanılması ve golf oyununun icadı aynı anda gerçekleşmişti.

    olağanüstü bir boya sahip(bir hobbite göre) hatta ata bile binebilir.
hesabın var mı? giriş yap