• edit 2: kaldırdım görüntüyü.. galiba herkes için doğrusu bu

    mimar başak cengiz 28 yaşındaydı
    ataşehir'de finanskent şantiyesinde görevliydi
    işten çıkmış evine gidiyordu
    yolda tek başına yürüyordu
    psikolojik sorunları olan can göktuğ boz arkasından yanaştı
    yanındaki samuray kılıcıyla vahşice katletti
    o anlarda güvenlik kamerası kayıttaydı

    genç kadının arkasından koşarak yaklaşan hasta ruhlu adam ilk darbesini yaptı
    başak cengiz doğal olarak ilk anda ne olduğunu anlamadı
    anladığındaysa can havliyle direndi
    ama bir kadın ne kadar direnebilirdi ki
    genç kadın nispeten geliri yüksek kişilerin oturduğu batı ataşehir'de sokak ortasında samuray kılıcıyla vahşice katledildi
    gerideyse allah'a emanet yaşıyoruz denilen bu görüntüler kaldı...

    cinayetten sonra can göktuğ boz elinde kılıcıyla evine gitti
    polis ekipleri saldırganı evinde gözaltına aldı
    saldırgan "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "silahlı tehdit" suçlarından tutuklandı

    büyük ihtimalle can göktuğ boz işlediği bu cinayetten dolayı ceza almayacak
    çünkü akıl hastası..
    uzun zamandır da ilaçlarını kullanmıyormuş.
    hastanede tutulması gerekirken evine gönderilmiş
    olan maalesef hayatının baharında bir genç kıza oldu

    edit: görüntüyü kaldırmam için bazı arkadaşlar mesaj atıyor
    onları anlayabiliyorum
    ama bu görüntüyü devletin ajansı olan aa geçti
    bütün haber kanalları da yayınlıyor
    mozaikli görüntü
    yani olay anı çok belli belirsiz
    görüntüde de ölenin hatırasına bir saygısızlık yok
    bu görüntüyü paylaşmamdaki amaç istanbul gibi bir şehirde herkesin başına her şey gelebiliri göstermek
    ve akıl hastanesinde tutulması gereken birinin nasıl olur da dışarıda olduğunu sorgulamak
    başak cengiz'in yerinde sizin oğlunuz, kızınız, yakınınız yani sevdiğiniz biri de olabilirdi
    bu adamın dışarıda ne işi var diye sormayalım mı?
    maalesef gerçekler bazen can yakabiliyor...
  • ailesi, sevdikleri, tanıyan, tanımayan kaybına üzülen herkese saygısızlık bu görüntülerin yayınlanması. zira mahremiyet ihlali, siz bunu paylaşınca bu cinayetler bitmeyecek belki aksine bunu örnek alacak insan dolu ortalıkta!

    bir de üstüne ailesinin acısı artacak, ölümüyle yüzleşmek bile büyük ve onarılmaz yaralar açarken bir de üstüne acı çektiği, ölmemek için çırpındığı anların yayınlanması ne yaralar açacak kim bilir, o anda yanında olmadıkları ve onu kurtaramadıkları için canları yanacak!
  • bu şizofreni nedeniyle cinayet işleme mevzusu tamamen yalan.

    cinayet konusunda şizofreni hastaları da diğer katiller gibi her şeyin farkındalar. "şizofren katil" sıfatlı cinayetlere dikkat ederseniz bu durumu açıkça görebilirsiniz. bakın bu olayda da bu kadına saldıran şerefsiz sinsice yaklaşıp kılıcı saplıyor, bu arada sürekli etrafı da kontrol ediyor, gören var mı, müdahale edecek biri çıkar mı diye de tedirgin. bir vatandaş olaya müdahale etmek için yönelince de hemen olay yerinden kaçıyor. bu manyak takımı aslında çok korkaktır. karşılarındakini çok zayıf görmeden ve kafalarında yeterince planlamadan hiç bir olay yapmazlar.

    evet şizofreni diye bir hastalık var ve zannedildiğinin aksine çoğu başkalarına karşı pek tehlikeli sayılacak tiplerde değildir ama bu meselenin başka bir boyutu da var. cinayet işleme mevzularında şizofreni ana etken falan değil, istismar edilen bir olgudur. emin olun bu tipler gayet bilinçli hareket ediyor ve en önemlisi de sizin korkunuzdan besleniyor ve sizin acı çekmenizden, korkulu, panik hallerinizden büyük keyif alıyorlar. bakın bunu biraz da meslek icabı şizofrenlerle çok muhatap olmuş biri olarak söylüyorum. çoğu bu hastalıklarını bilinçli şekilde istismar ediyor.

    cinayet işleyen şizofreni hastaları plan yapmayı, kaçmayı, yalan söylemeyi gayet iyi başarıyorlar. hatta bu konularda diğer insanlardan daha sinsi ve planlı hareket ederler. cinayet öncesi ve sonrasında hareketleri gayet bilinçli, yaptıklarının ne olduğunu ve sonucunun nelere sebep olacağının tamamen farkındalar. yani hiçte öyle şizofreni nedeniyle bir bilinç kaybı, ne yaptığını bilmeme gibi bir durum yok. aslında bu durum psikoloji alanında da bilimsel olarak çoğu uzman tarafından kabul ediliyor. örneğin amerika'da şizofren olduğu için cinayet suçlamasından yırtan biri yok. şizofren olduğu halde idam edilen çok sayıda katil var.

    avrupa modeli rezil kanunlarla bu işler çözülmez. kendileri bir haltı çözemediler ki bize örnek olsunlar. zannettiğinizin aksine avrupa ülkelerinde bu tarz olaylar oldukça sık yaşanıyor. o çok hayran olduğunuz iskandinav ve avrupa ülkelerindeki cinayet oranlarının beğenmediğiniz ortadoğu ülkelerinin çoğundan 3 ila 15 kat arasında daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?:

    örnek:

    birleşik arap emirlikleri: 0.30
    katar:0.38
    umman: 0.27
    bahreyn: 0.52
    filistin: 0.49

    letonya: 4.36
    litvanya: 4.57
    finlandiya: 1.63
    ingiltere: 1.20
    belçika: 1.70
    fransa: 1.20
    isviçre: 1.08
    danimarka: 1.01

    wikipedia sayfası diye burun kıvıran varsa bu oranları daha pek çok kaynaktan doğrulayabilir. aslında bu fark ortadoğu ile de sınırlı değil. iskandinav ve avrupa ülkelerindeki cinayet oranları dünyanın geri kalmış denebilecek çoğu ülkesinden çok daha fazla. avrupa yalayıcı çakma modernistler kabul etmez ama bu kanunlar bizzat avrupanın canına okuyor. her yıl binlerce insan katlediliyor ve katilleri tatil köyünden hallice cezaevlerinde rahat rahat yaşayıp gidiyor. caydırıcılık yok. norveç'te ırkçı anders behring breivik denen psikopat 2011 yılında bir günde 77 kişiyi öldürdü ve aldığı ceza sadece 21 yıl. o cezanında nerdeyse yarısını doldurmuş durumda. alın size sadece suçluyu nasıl daha iyi yaşatırız mantığıyla yazılmış tükürdüğümün modern kanunu. kesin bir idam yasası olsa emin olun bu şizofren katil denilenlerin bile çoğu birden iyileşiverir.

    merak edenler için türkiye'nin cinayet oranı: 2.59
    bu oranlar her 100 bin kişi başına hesaplanmış.

    edit: yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, her şizofreni hastası şiddete meyilli değildir. dikkat ederseniz yazımda sadece bu tarz olayları yapan şizofrenlerden bahsettim. burada mesele şizofreni adı altında böyle korkunç olaylar yapıp cezadan yırtmaya çalışan tipler ve onları gerçekten hastalıktan dolayı böyle yapıyor zannedenlerdir.
  • yolda yürüyorsun o. çocuğunun biri gelip kılıçla katlediyor sizi. o çırpınmaları sadece görmedim, içimde hissettim. bu o. çocuğu yaşamamalı, devlet bir şekilde kendini astı süsü vererek katletmelidir. yok hasta, yok şizofreni:( geçiniz. gayet cinayetin saatini, ortamını ve açısını hesaplayarak planlı şekilde öldürmüş. hasta olup, olmamasının bu saatten sonra hiçbir önemi yok.

    her zaman insan haklarını savundum, ama bu insan değil. bu piçin geberdiğini bilmeden içim rahatlamaz.
  • silahı olan bir insan bile bu saldırıya karşı koyup kendini savunamazmış gerçekten.

    şu an hayatta olmamızın tek sebebi o gün orada olmayışımız.
  • böyle o kadar çok hasta, tedavi altında olması gereken ya da hapsedilmesi gereken psikopat var ki ülkede, kendi hâlinizde yürürken birden samuray kılıcıyla defalarca darbe alıp vahşice öldürülebiliyorsunuz. suçluysa hapse atılmıyor, hasta ise tedavi altında tecrite uğramıyor. ölen ölüyor, adalet izliyor. yazıklar olsun!
  • yolda yürüyorsun bir o.ç arkadan gelip bunu yapıyor. a.k memleketi
  • kardeşim şizofrenmiş değilmiş olmaz bu işler. ne olursa olsun cezası kesilmeli, yarın çıksın hastaneden tekrar birini öldürsün o zaman...
  • nasıl çırpınmış, nasıl acı çekmiş:( günahsız, yolunda giden bir insan ulan. allah aşkına ibretlik ceza verin. asar mısınız keser misiniz bunu bizim görmemiz lazım! bu kızın ailesi bu görüntüleri izlerken ne hale gelecekler. ne olur, yalvarıyorum bunu ibretlik cezalandırın!!!
  • gunumu mahfetmis goruntulerdir.

    sizofrenmis de bilmem ne diye ceza da almaz, olan vahsice oldurulen gencecik kiza oldu..

    devlet niye var, bu tarz insanlari toplumda barindiriyorsan takip edeceksin.
    her hafta kontrol edeceksin, millet niye vergi veriyor.

    sokakta guvenle yurume guvencesi bile saglayamiyorsa devlet niye var...
hesabın var mı? giriş yap