• böyle bir gündemde başlığının olmamasına şaşırdığım kedi türüdür.

    ev kedileri de bu gruba girer, başıboş bir şekilde kendi halinde takılırlar. sevdirmezler, fittin fittin yaparlar.
  • üst edit:

    geceleri kedi sesi duymaktan kalkıp onlara su atmaktan sıkıldım artık ve uyandırıldıktan sonra aşağıdaki entryi yazdım.
    anlaşılan bizim milletin hassas olduğu nokta kedilermiş. bana göre basit olan bu önermeye sayfalarca entry döşemeniz duyulmaya olan ihtiyacınızın bir yansıması. ilgi için yazmış diyenler, ilgi gösterip altına entry yazarak, yetmeyip mesaj atarak sitem ettiği ilgi paradoksunun bir parçasına dönüştüğünün farkında bile değil. üzücü. argümanlarımın arkasındayım sizin yaşam sunmak yerine hayatta kalmaya mahkum ettiğiniz ve kontrolsüzce üremesine çanak tuttuğunuz canlılara sizin adınıza sempati beslemek zorunda da hissetmiyorum kendimi.

    defalarca yazılan çok daha büyük bir sorun var diyen arkadaşlar, siz gerçekten haklısınız. başıboş afgan sorunu diye bir şey var. kediler falan dert değil bunların yanında ama ben gündem belirlemek gayesiyle çıkmadım yola. bu konuyu gündeme taşıyan daha önemli şeyleri gündemine almak istemeyen ekşi sözlük ahalisinin kendisidir. beklemezdim sabaha karşı sinir ve bıkkınlıkla yazdığım entrynin gündem olmasını.

    üst edit bitti.

    başıboş köpeklerle beraber başıboş kedilerin uyutulması gerekiyor. geceleri kedi çığlıklarıyla dolu sokaklar istemiyoruz.

    edit: anladığım kadarıyla kedi çığlığını bazı geri zekalı yazarlar tehdit olarak anlamış.
    hayır aptal, gece gündüz durmadan çığlık çığlığa kavga eden sokak kedilerinden bahsediyorum ama yine de kudurmaya devam edebilirsin.

    edit 2: wowowow... "bura böyle kardeş kaderine razı ol"cu kardeşler de geldi.
    sahiplenin bu kadar önemliyse sizin için. kavga edip birbirlerinin yüzlerini parçalamalarına izin vermeyin mesela. veya araç çarptığında sürücünün psikolojisini ve hayatını etkileyecek kedilerin yola atlamasını engellerseniz hem sürücüye hem özellikle kediye büyük fayda sağlamış olursunuz.

    sahiplensenize ahkam keseceğinize. bizim de kafamız şişmez gece yarısı saatlerce, büyük dua alırsınız. hadi sahiplenin tatlısu delikanlıları, görelim.

    edit 3: kendisiyle hemfikir olmayanın beyanını safsata ile çökertmeye çalışan acizler de geldi, hepiniz gelin. keşke para alsaydım bu entry için, gelen salak tepkilere bakınca iyi para girerdi cebime.

    mesela ittaparlıkla yaftalayan olmuş ne alaka bilmiyorum ama buyursun bir örnek takdim edeyim. 128784931

    veya göçmen sorunuyla uğraş diyen var.. zannedersem geceden beri türkiye gündemine ben yön veriyorum?

    göçmenlerle ilgili fikrim de aynı. özellikle medeniyet görmemiş ortadoğu göçmenlerinin de uyutulması gerektiğini düşünüyorum. defalarca dile getirdiğimi entrylerimde görebilir merak edenler. misal (#155710424)

    bunun dışında köyümden çıkmadığımı iddia edenler de var. gezdiğim yerleri yine entrylerimde görebilirler.

    siz sokakta mama dağıtıp bozuk yoğurtları kapı önüne koyup vicdan okşayacaksınız diye her gece başka birileri kedi zırıltısı dinlemek zorunda olmayabilir mi mesela?
    olur da kedilerle, köpeklerle açık iletişim kurup kardeşim ses çıkartmasana, kavga etmesene dediğimizde bir dönüt alabiliyor olsak tabii ki çok tatlı hayvanlar kediler ve köpekler medeniyete dahil olsunlar.

    iletişim kuramadığımız ama vicdan mastürbasyonu için hayat kalitemizi düşürmesine izin vererek topluma etki eden her şey uyutulmalı, ama kedi ama köpek ama ortadoğulu.

    edit 4: bana ses yalıtımı tavsiye eden şahsı tebrik ediyorum evini kedilere açtığı için ve haklı buluyorum. benim rahatım için benden başka kimse sorumluluk almamalı. ben de yalıtım yerine zehirli mama kullanmak suretiyle sorunu çözeyim o zaman defalarca halkın bir yerlerde uyguladığı şekilde. oldu mu? olmadı.

    birilerinde sizin hasbel kader
    çiftleşip yavruladığı kedilere evinde bakma motivasyonu olmayabilir çok çok haklısınız. bu yüzden yerel otoriteler önlem almak zorunda.

    ve bu vesileyle şu soruya da cevap verelim:

    "çok basit bir soru; senin rahatsız olduğun bir durum için neden insanlar sorumluluk alıyor?"

    yerel yönetim, il ilçe idareleri, belediyeleri bunun için var: halkın sorununu çözmek.

    bunu anlamınızı beklemiyorum kaderine razı insanlar sürüsü olarak çünkü bu hayat size böyle geldi, böyle gidiyor.

    sizin tüm sorumluluğunu almak yerine sokakta ölmeyecek kadar yaşattığınız canlı benim yaşamımı etkiliyor. birilerinin baktığı cahil insanlar gibi.

    edit 5: (entry iyice uzadığı için okunmama ihtimalini düşünerek ayrıca entry olarak da girilecektir bu edit)

    'aşağıda' sayfalarca aynı şeyi tekrar tekrar yazıp anadolu irfanıyla romantik hayallerinin peşinde koşan insan sürüsü zerre şaşkınlık yaratmadı maalesef.

    yazılanlar:

    -okumadım ama haksızsın
    -hedef şaşırtıyorsun ittaparsın
    -kedilerin ödürülmesinden zevk alıyorsun
    -kedilerin ölmesini istiyorsan tecavüzcüsün, katilsin, teröristsin vs.
    -lağım zihinlerden çıkan tonla küfür
    -tehtidler

    şu üslup ve safsatanın birebir siyasal islamcıların üslubuyla örtüşüyor.

    siz sokakta bitap şekilde aç olmayan ama iyi hayattan yoksun kedilerden memnun olabilirsiniz.
    sizin bakış açınıza göre onların hayatları güzel olabilir.
    sizi gürültüleri, çişleri rahatsız etmiyor olabilir.
    siz bu işin geleceğini umursamıyor olabilirsiniz.

    (bunlar bana malum partinin muz cumhuriyeti halkına karşı tutumunu çağırıştırıyor hatta)

    ben bunları umursuyorum.

    benim önermem size vicdansızca geliyor çünkü romantiksiniz. hayallerinizde güzel bir yaşamları olduğunu düşünüyor olabilirsiniz.
    bugün izmir aydın yolunda maalesef yolda parçalanmış bir hayvancağız gördüm. bu berbat ölümün sebebi ne? insanların yaşadığı alanda bilinçsizce yaşıyor olması. bu bilinçsizliğin sorumluluğunu alan yok. sadece var olsun da nasıl oluyorsa olsun diyen bir zihniyet var. zaten sorumluluğunu alan birileri ve yetkili mercii olmadığı için bu hayvanın canına mal olunca da umursamadan geçip gidiyorsunuz üstünden. çünkü o öldü, neden öldüğünü bir önemi yok, siz zaten mama vererek üzerinize düşeni yaptınız.

    hayır. siz bu hayvanların kontrolsüzce çoğalmasına sebep olarak acı çekmelerine sebep oluyorsunuz. birer fidan ekip güneşin altında kurutuyorsunuz instagrama fotoğraf atmak için. sonra birisi çıkıp ben kedi sesinden kedi çişinden, bitinden, piresinden, bahçemi tuvalet olarak kullanmasından, kuşları öldürmesinden rahatsızım ve insanlar için insanlar tarafından yaratılmış olan ortamda olmamalılar, çoğalmalarını kontrol altına almak zorundayız diyen insanlara;
    siz hayvanların ölmesinden zevk alıyorsunuz, hayvanların ölmesinden zevk alan katildir, katil olan tecavüzcüdür de, tecavüze karışan teröristtir aynı zamanda diyerek sizin var olmasına çanak tuttuğunuz romantik hayalinizin çöküşünün sorumluluğunu açıkça sorunu dile getirenlere alçak ifadelerle yüklüyorsunuz. hayır hiç kimse hayvanların uyutulmasından zevk almıyor, bundan zevk alan mahluklar zaten hayvanlara iğrenç işkenceler ediyor. çünkü insanlar adliye kapısında müebbet hapis alsın diye eylem yapmak yerine netflix izlerken twitter'da paylaşım yaptılar ve yetti.

    madem bu hayvanların canı bu derece önemseniyor, yolda arabaların çarpıp öldürdüğü kedilerin ölmemesi için bir kampanya başlatın.
    başlatmazsınız çünkü çok emek istiyor. oysa kapının önüne bir kap mama koydunuz, daha ne olsun.
    veya kediler ekosistem!? için önemli ya, fareleri öldürmelerini neden önemsemiyorsunuz? fare de bir can, onun da ruhu var ve farelerin kediler tarafından saldırıya uğruyor olmaları neden umurunuzda değil? çünkü riyakarlık yapmaktan imtina etmiyorsunuz. fare veba yaysa da bir candır, ölmemeli, o da ekosistem için önemli demiyorsunuz. çünkü fareler, çirkin, pis, iğrenç, ruhsuz olarak işlenmiş zihninize.
    paris sokaklarında fare gördünüz kedi yok diye ama berlin sokaklarında kedi olmasa da var olmayan farelerden konuşan yok. bunu yerel yönetimin sağlamasına uğraşacağınıza birisini günah keçisine çevirin yeter ki size. avrupa şehirlerinde kuşlar olmadık yerlere konup insanlara rahatsızlık vermesin diye önlemler bile alınırken biz fare denetimini kedilere bırakmışız.
    toplumu, onun kurallarını algılayamayan ve uyamayan herhangi bir sahipsiz, kontrolsüz canlının toplum bireylerine verdiği, verebileceği rahatsızlığı yerel yönetimler dikkate almalı. tabi yaşadığı rahatsızlıklar karşısında susan bir halk olduğumuz için böyle bir yönetim yok, barınak yok, kısırlaştırma planı yok. neden olsun ki? bugün benim derdim önemsiz, yarın da senin ki. bir millet değiliz ki biz, aynı dili konuşan çeşitli topluluklarız sadece.

    insan hayatını direkt tehdit eden ortadoğunun aşağılık, sapkın kültürüyle beslenmiş kaçak ork sürüsü var sokaklarda ama biz susuyoruz. suya sabuna dokunmadan bekliyoruz birileri bizim için bir şeyler yapsın diye. kaçakların peşine düşmek yerine kedi yüzünden uyanmış herife lanet, tehdit yağdırıyoruz. kaçakları alanlara yağdıramayız çünkü o zaman hapis var...

    velhasıl ben romantik değilim, 10 sene sonra sokaklarını maymun basan pislik içindeki hindistan gibi bir memlekette kedi baskını içinde yaşamak istemiyorum popülist söylemleriniz uğruna. bu kontrolsüzlükten rahatsızım,
    birilerinin cehaleti veya romantizmi benim yaşantımı etkiliyorsa, ben onu konuşacağım. uzun veya kısa okumak, okumamak size kalmış. anlaşmak istemezseniz de hiç dert değil. dilediğiniz kadar tehdit edin.

    (beni tehdit eden birkaç tane beyinsize tavsiyem; benim önermemi kişisel algılayıp zırlamak yerine güvenlik güçleriyle* birlik olup kaçakların peşine düşmeleri. vatana millete hayrınız olmuş olur.)

    mesajlarda ve entrylerde saygın bir biçimde yazan, iletişim kuran herkese tekrar teşekkür ediyorum. o kadar haklı, mantıklı argümanlarla karşı geldiniz ki keşke zekanıza ve üslubunuza tüm halkımız sahip olsa. o zaman hiç bir sorunumuz kalmazdı.

    bu konudan üzüntü duyan herkes için öfkeyle söylediğim "uyutmak" ifadesinden geri atıyorum ve uyutulmaları yerine barınaklara alınıp, kısırlaştırılıp, sahiplendirilmelerinin öncelikli istediğim şey olduğunu söylemek istiyorum.
  • benim de canımı gece sikko sikko bağıran insanlar sıkıyor. başıbos dolaşan insanları uyutalım bence.

    edit: beynini siktigim 10 sayfa entry yazmış. boş yaptigına o kadar eminim ki sik kafali kardeşim hicbirini okumadim. senin ben kalbini sikeyim, insan şu lafı soylemeye utanır.
  • başıboş insan sorunu yanında “sorun” olmayandır. başlık altında “kedilerin uyutulmasını” isteyenleri uyutarak başlanmalı ve başıboş insan sorunu çözülerek kedilerin güvenliği sağlanmalıdır.

    ayrıca; ekşi sözlük’te üç şey sözlüğün kutsalıdır.
    1: kedi
    2: kedi
    3: kedi

    özetle; başınız boşa düşer, boşluğa çarpar!

    kedilerimize laf etmek gafletine düşmeyiniz...
  • masum köpek sorunu gibi hayal ürünü bir sorundur. en azından kendi halinde dolaşan, uyuyan, gezen köpekleri ve kedileri rahat bırakın. günaha girmeyin.
  • ananın amının sorunu artık. ne şımarık götlersiniz siz ya. sokağını da sikeyim uykunu da sikeyim. amk dünyasında bir tek kendileri yaşıyor sanki.

    paşalarımız 31 çektikten sonra götlerini yayıp osura osura uyuyacak diye bir canlı türünü toplayıp yok edelim hemen. çok mantıklıymış.

    edit: bak bak "ahkam keseceğinize sahiplensenize" demiş bir de. birincisi benim evimde sokaktan aldığım 7 tane kedim var, demek ki sabaha kadar ahkam kesebilirim.

    ikincisi sırf senin yağlı götün rahat edecek diye hiç kimse evine kedi almak zorunda falan değil.

    aynısını tersten söyleyelim o zaman; ahkam keseceğine evine ses yalıtımı yaptırsana? ahkam keseceğine sokakta kedilerin olmadığı bir ülkeye taşınsana?

    çok basit bir soru; senin rahatsız olduğun bir durum için neden insanlar sorumluluk alıyor? rahatsız oluyorsan sorumluluk alacak olan da sensin. hadi şimdi ağlamayı kes ve odana ses yalıtımı yaptırmak için bir firmayla irtibata geç.

    edit2:
    --- spoiler ---
    bana ses yalıtımı tavsiye eden şahsı tebrik ediyorum evini kedilere açtığı için ve haklı buluyorum. benim rahatım için benden başka kimse sorumluluk almamalı. ben de yalıtım yerine zehirli mama kullanmak suretiyle sorunu çözeyim o zaman defalarca halkın bir yerlerde uyguladığı şekilde. oldu mu? olmadı.
    --- spoiler ---

    ba ba ba ba ba ba. yalıtım yerine zehirli mama kullanarak sorunu çözecekmiş. birileri de bunun üzerine toplanıp seni bulup 80 yerinden bıçaklayıp bi ormana atarak sorunu çözsün o zaman halkın bi yerlerde uyguladığı şekilde? oldu mu? olmadı. sorumluluk almayı götünden anlamışsın genç. dikkat et yaramazlık yapayım derken yakalanma. adamın büzüğünden litrelerce kan çekerler. olmamış şey değil. ne olduğunu bile anlamazsın kayıtlara kayıp diye geçersin.

    yaşamını etkiliyormuş. yaşamını siktiğim.
  • kedi sahiplenmeyi sadistlik olarak gören yazarımsıları içeren başlık.
  • kedileri değil ama gel seni uyutalım, bitsin bu mesele ha ne dersin sayın hayvan düşmanı?!!!
  • mala anlatır gibi anlatırsak, kediden hiçbir zarar gelmez, ne çevreye ne insana...

    tam tersi fare, bok püsürden kurtulursun
  • başı boş başlık açan boş beyinli yazarların uyutulması gerektiğini gösteren başlık.
hesabın var mı? giriş yap