hesabın var mı? giriş yap

  • ahlaksız adamların hayal dünyasına meze olmuş oyuncu kişilik.adam şu kız için çocuklarını doğrayacağından falan bahsediyor ciddi ciddi, dalga amaçlı yazdığını düşünmüyorum çünkü kimse çocuklarını kesme konusunda böyle dangalakça bir cümle yazmaz şaka olarak bile.

  • televizyonu parcalamaya giderken fakir olduğunu hatırlayıp yari yolda vazgeçen abi yarmistir.*

  • leonardo'nun çift `bushido` samuray kılıcı, raphael'in çift `sai`, michelangelo'nun `nunçaku` kullandığı ortamda, donatello'nun `bo` adı verilen dandik uzun sopayı kullanması haksızlığıdır. ne zaman donatello saldırıya geçse, sopası bir kılıç tarafından doğranmakta ve un ufak parçalara ayrılmaktadır. halbuki donatello'ya yapılan bu ayrımcılık, dikkatli rönesans kaplumbağası sevenlerin gözlerinden kaçmamaktadır. yazıklar olsun. bir katana'yı çok gördünüz donatello'ya.

  • ezelden beri müteahhitlerin parası bitince ya inşaat durur ya da kaçar giderler milletin parasını toplayıp. buna eylem demeyi hangisi akıl ettiyse tebrik ediyorum çok havalı olmuş.

  • görsel bu görseldeki fiş 2019 yılına ait ve ürünler toplamı 287 tl. sağolsun bir arkadaş üşenmemiş aynı ürünlerin bu günkü tutarını hesaplamış, çıkan hesap 1.850 tl. o günün asgari ucreti ile (2.324 tl) bu alışverişten 8 kere yapılıyorken 2022 sözde iyileştirilmiş asgari ücreti ile ayni alışverişten sadece 3 kere yapılabilmekte. tek kelime ile yazılar olsun hakkım haram olsun!

  • modern çağda bireyin etrafını sarmış bürokratik, elektronik, ekonomik, kültürel, düşünsel falan bütün gözetim mekanizmalarının etkisiyle panoptisizmin aşırı içselleştirilmesi durumu. tedirgin ve güvensiz ama hamdolsun modern olmanın semeresi. modern zamanlarda aşkın, aşıkın ve maşukun kaydıihtiyadının sebebi; ki en çok da bu üzüyor benim tedirgin toplum bilimcisi yüreğimi.

  • çok iyi bir bilimci olduğu kadar iyi bir öğretmen olduğu da söylenir. yalınlığa ve anlaşılırlığa verdiği önemi makalelerinden görüyoruz.
    aynı zamanda gerçek bir aydındır. bertrand russell gibi aydınların başını çektiği russell-einstein manifestosunu imzalamıştır. radyoaktif sızıntıların korkunç sonuçları konusunda çalışmaları vardır. 1958'de o ve eşi birleşmiş milletler'e nükleer denemelerin sona erdirilmesi için 11 000 bilimcinin imzaladığı bir dilekçe sunmuşlardır. oluşan kamuoyu desteği sayesinde kruscev ve kennedy 'partial test ban treaty' anlaşmasıyla nükleer denemelere bir sınırlandırma getirmişlerdir. ancak nükleer denemeler gizli saklı da olsa devam etmiştir. (bkz: mikronezya ve pasifik'in nükleer tarihi)

  • mutluluğunu kimsenin üzerine kurma. herkes gelip geçici, unutma.

    yalnız birey güçlü bireydir.

    kendi kendine yetmeyi, yalnız kalmaktan sıkılmamayı öğren.