hesabın var mı? giriş yap

  • adam sahaya girip kavga ayırdı lan. rakip takım oyuncusuna espriler filan yaptı.

    beşiktaşlıların ned stark'ıdır. kaderi benzemesin.

  • türk yemeklerini değil nusret, czn burak, çirkin bıyıklı pilavcı gibi yemek sektöründeki şov maymunlarını ve bazı sağlıksız beslenme alışkanlıklarımızı iğnelemiştir. güzel reklamdır. her buluttan da nem kapmayıverin.

    edit: yine de siz ton balığı yemeyin. taşıdığı civa ve diğer ağır metallerle sağlıklı sandığınız bu yiyecek aslında sizi yavaş yavaş zehirlemekten başka bir sey yapmıyor. ayrıntısı şurada

    canınız balık mi çekti? alın bir kilo hamsi, palamut, lüfer. afiyet olsun.

  • air crash investigation'da defalarca belirtildiği üzere, havacılık tarihinin kanla yazılmış olmasındandır.

    (bkz: havacılık kuralları kanla yazılmıştır)

    havaalanı yolundaki marketten ucuza alınan sıvılar güvenlikte atıldıktan sonra, kapı civarlarında konuşlanmış mekanlardan kapı gibi fiyatlar karşılığı satın alınan sıvıların uçağa alınabilmesinin sebebi yolcuları ekonomik olarak sömürme istekleri değil. havaalanına satılmak üzere girişi yapılan ticari ürünü takip ve kontrol edebilme hakkına sahipler. yolcuların güvenlik kontrolünden geçirmeye çalıştığı açık veya kapalı tüm şişelerden numune almaları ise ne güvenli, ne de pratik.
    “güvenlik gerekçesiyle nereden alındığından emin olamadığımız sıvıları, ambalajlarının en büyüğü 100 ml'lik olmak ve toplamda 1 litreyi geçmemek üzere kabul edebiliyoruz” diyorlar zaten. dilerseniz 333 ml'lik suyunuzdan 33 ml'lik bir yudum aldıktan sonra kalan suyu 3 adet 100 ml hacimli şişeye bölüştürerek güvenlik kontrolünden geçişinizi sorunsuzca tamamlayabilirsiniz.

  • bir kisinin en fazla 2 kere cumhurbaskani olacagi da yaziyor anayasada. oraya da gelsene klavye delikanlisi.

    not: aktrolleri inim inim inleten gelismedir.

  • mrna teknolojisi ile üretilen bir diğer aşı adayıdır. faz 3 testlerinde %94.5'lik başarıya ulaşmış. aşının önümüzdeki yıldan önce abd dışına gönderilebileceği düşünülmüyor. 38 ila 45 sterlin (390-460 türk lirası) arasında fiyatlandırılması bekleniyor.

    aşı 2-8 santigrat derecede 30 gün kadar muhafaza edilebiliyor. -20 derecede ise 6 ay boyunca saklanabiliyor.

    aşının testleri 30.000 katılımcıyla yapılmış ve iki grup halindeki katılımcılardan ilk gruba 2 doz aşı, diğer gruba 2 doz placebo verilmiş ve başarı yüzdesi %94.5 olarak bulunmuş. yani placebo alan gruptan 90 kişi covid-19 olurken diğer gruptan 5 kişi covid-19'a yakalanmış.

    aşının önemli bir yan etkisine rastlanmadığı, aşı yapılan yerde ağrı, ilk doz sonrası baş ağrısı, ikinci doz sonrasında ise yorgunluk ve kas ağrısı görüldüğü ve yan etkilerin kısa süreli olduğu belirtilmiş. aşının bağışıklık süresinin tespiti için deneylerin sürdüğü şuan için kesin koruyuculuk süresinin bilinmediği de eklenmiş.

    modena, önümüzdeki haftalarda fda (abd ilaç ve gıda idaresi) ve eua (emergency use authorization)'ya başvuracaklarını ve yıl sonuna kadar 20 milyon doz aşı üretebileceğini duyurmuştur.

    aynı teknoloji ile üretilen pfizer biontech covid-19 aşısı'nın ise %90'lık başarıya ulaştığı ve -70 -80 derecede muhafaza edilmesi gerektiği duyurulmuştur.

    modena covid-19 aşısı klinik çalışma protokolü

    kaynak: the guardian 1 - the guardian 2

    edit: türkçe kaynak

  • (bkz: okumama özgürlüğü)

    sözlük artık okumama, gereksiz yere sinir olmama özgürlüğüne sahip oldu.

    ekleme:

    daha ne istiyorsunuz arkadaş? yazabiliyorsun, başlık açabiliyorsun, kısacası istediğini yapabiliyorsun, kimse senin özgürlüğüne karışmıyor, bunun neresi özgür olmamak?