hesabın var mı? giriş yap

  • nasıl lan. nasıl olur da bu zamana kadar izlememiş olurum bu kadar güzel, anlamlı bir filmi. harika. tek kelimeyle harika. sean penn sen nasıl bir oyuncusun ki, tüm film boyunca, aktarılabilecek bütün duyguları biz izleyicilere bu kadar iyi bir şekilde aktarabildin. gerçekten bu kadar yıldır izlememiş olduğum için kendimden utandım.

    bir film. ama sadece film değil, o kadar güzel şeylerden bahsediliyor ki bu güzel yapıtta; o yüzdendir ki sadece bir film demek haksızlık olur. bana göre, muhteşem bir film. izleyiniz. hala daha izlemeyen varsa da, vaktini gönül rahatlığıyla bu filmi izlemeye ayırabilir.

    --- spoiler ---

    olsun baba, ben şanslıyım. diğerlerinin babaları parka gelmiyor.
    --- spoiler ---

    der. noktayı koyarım.

  • 24 haziran seçimlerine 4 gün kala katıldığı radyo programında alışık olmadığımız şekilde vatandaş şikayetleri dinletildi. umursamaz ve muhattap almaz bir şekilde not almaya bile tenezzül etmeden dinlemesi.
    verecek bir cevap bulamayınca teessüf etmesi.
    15 yıl önce yani 2003 de evlerimizde buzdolabı ve fırın var mıydı gibi saçma sapan bir retorik soru sorması,
    emeklilik için yaşı bekleme konusuna adeta fransız kalması ve her halinden böyle bir şeyden haberdar olmadığının görülmesi,
    bu kıraathane saçmalaması,
    dün tatar böreği de vereceğiz dediği mitingin kayıtlarından tüm türkiye tarafından izlenmesine rağmen demedim öyle bir şey demesi,
    bu garabet sistemde bir koalisyon seçeneği olmadığı halde koalisyon kurarız demesi,
    açıkçası erdoğan bugün yeni biri olarak çıksa bu performansla %1 bile alamaz.
    normalde de kıvrak zekalı cevaplar verebilen biri değildi ama sanki demans belirtileri veriyor. ortamdan kopuk, donuk ve ne olup bittiğinin farkında değil gibi.

  • en iyi asimilasyonu türkler uygular demiş üstteki yazar. 800 senelik imparatorluk dağıldıktan sonra zerre kadar asimile olmamış kırk tane balkan, orta doğu ve afrika ülkesi kuruldu.
    buralarda türkçe konuşma oranı sıfıra yakındır ve zerre jeopolitik destek atmazlar.

    afrika’nın yarısı kendini fransız zannediyor. frank kullanıp, fransız futbol alt yapılarına doluşuyorlar.
    adamların tv standardı bile fransız kökenli secam.
    azıcık mantık yahu.

    edit
    secam yerine ntsc yazmışım ama zaten konu o değil :-)

  • yörelere göre değişiklik gösteren bir yiyecektir. gaziantep usulü olan versiyonu, ezilmiş sarımsak, kimyon, pul kırmızı biber, su ve tuz karışımının içine kızarmış patates konulmasıyla oluşur.yarım saat bekletilirse daha güzel olur.(bu tarifin gerçekliği konusunda şüphelerim var zira antepli olmayan bir insandan öğrendim ama şahane oluyor)
    ege usulü olan ise çökelek ile yapılır.kahvaltıların vazgeçilmezidir.daha çok aydın-söke ahalisi bilir.en güzeli de söke çökeleğinden yapılır.içine domates biber taze nane ve kekik konulur.zeytin ve kırmızı biber eklentisi ise ayrı bir hava verir.yanına da zeytinyağına batırılıp üzerine biber salçası sürülmüş kekikli kızarmış ekmek.
    (bkz: memleket özlemi)

  • biri dünyaca tanınmış öbürü daha bölgeseldir, doğru.

    ancaaaak;

    sneijder justin bieber ise alex tarkandır.
    sneijder ben affleckse alex şener şendir.

    ne bileyim sneijder obama'ysa alex uruguay devlet başkanıdır. alex candır.