hesabın var mı? giriş yap

  • http://video.haber7.com/…niyeyi-calmaya-calisti-ama

    babamın dükkanının önünde birkaç tane sokak köpeğine bakıyoruz. cadde işlek bir cadde olsa da bu köpekler sadece köpeklerini gezdirmek için dışarı çıkanların köpeğine havlıyorlar. o kadar. o da bölgeyi koruma içgüdüsü ile yapılan bir şeydir herhalde. bunun dışında hiçbir zararları yok.

    havalar çok soğuduğunda üstlerini örtüyoruz yorganla. sağ olsun çevredeki duyarlı vatandaşlar da onlara bakma konusunda bize yardımcı oluyorlar. sahipsiz olsalar da, sokaklarda yatsalar da başıboş sokak köpeği olmaktan uzaklar yani.

    neyse bir gün dükkandayken 40-45 yaşlarında bir kadın ve oğlu köpeğe yaklaştılar. oğlunun elinde telefon vardı. ben de dükkanın içinden onları izliyorum. dükkanda dış mekanı gösteren kameradan onları izliyorum. herhalde foto çekecekler dedim. köpeklerin üstünü örttüğümüz için çok foto çeken oluyordu. onlardandır sanıyordum ama kadın sinsi sinsi yanaşıp, bir hamle ile köpeğin üstüne örttüğüm yorganı çekti. sonra katlayıp uzaklaşmaya başlarken çıktım dışarı ve aldım yorganı elinden. yolun ortasında da kadına bayağı bir söylendim.

    bu olay 2 ay önce yaşandı. bu konuyu buraya açma gibi bir düşüncem yoktu çünkü gerek yoktu. ama bugün buradaki köpeksiz sokaklar istiyoruz başlığını ve içeriğini görünce bunu isteyenlere bir örnek göstermek istedim.

    tabii ki başıboş, saldırgan köpeklerin yetkililer tarafından kontrol altına alınması gerekir. onlara bakmaları gerekir. ama türkiye'de yaşıyoruz. birbirimizi kandırmayalım. daha geçen gün elinde alman kurdu olan bir sığıra bizim köpekler havlayınca, kurdu salıyordu üstüne. gittim elemanı durdurdum. çünkü ona havlayan bizim köpekler yerlerine geçip uyuma pozisyonu almıştı. ama bu sığır buna rağmen zincirini bırakacaktı köpeğin. neden diye sordum. verdiği cevap şuydu: "benim köpeğime havladılar. cevap vermesin mi bu. korkak mı yetişsin". bana aynen bunu dedi. sanki pedagoji okumuş pezevenk.

    kısacası (bu kadar yazdıktan sonra nasıl kısaca olur bilmiyorum ama) olay sadece hayvanlarda bitmiyor. sen insan olan hayvanları bir eğitmeye çalış, ondan sonra yap ne yapıyorsan.

    not: yorgana hallenenlerin bir yorgana muhtaç olacak tiplere benzemediklerinin altını çizeyim. hadi diyelim muhtaçlar, hayvanın dili yok sonuçta. onun üstündeki yorganı almaya çalışmalarını hafifletmez muhtaç olmaları. biz de yokluk çektik ama elimizde olmayanı hırsızlıkla var etmenin peşine düşmedik. ve o kadının elinden yorganı alırken "neden aldın" diye sorduğumda en ufak bir utanma belirtisi göstermedi. böyle bir işe kalkışan utanır herhalde. zaten utanmaya dair bir şey görmediğim için yolun ortasında baya laf söyledim. yanındaki çocuğunun sikinde bile olmadı bu arada olay. telefonda vatzapta mesajlaşmaya devam ediyordu muhtemelen.

    not 2: bazıları kadını "bunu yapacak kadar muhtaç biri" olarak görüyor ama bunu yapacak kadar muhtaç birinin yüzsüz olmaması gerekir değil mi? ben de başlangıçta kadına çok mu yüklendim acaba diye düşünmüştüm ama aklıma utanmadan arınmış yüzü geldiğinde bu düşüncem hemen kayboldu. 3. mesajdaki trolle atarlanmayın ayrıca. ota boka elitist diyor o hıyarzan.

    not 3: insanlığını unutmuş hayvanseverlerden değilim ama hayvanları çoğu insandan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim.

    edit: link güncellendi.

  • doğru tespit.

    özellikle bilgisayar tamircileri yapar. lisedeyken bilgisayarcıda çalışıyordum, aklınıza gelebilecek bütün parçaları değiştirir ve yeni parçayı alıp eski parçayı takarlardı.

    eğer bilgisayarını getiren kişi bilgisayardan anlamıyor ise ramleri, ekran kartı vb. parçaları daha düşüğü ile değiştirirlerdi.

    2 gün çalıştım orada hırsızlığı görene kadar...

    dipnot: battılar.

  • şu ekşicilerin dünyanın gaz ve toz bulutu olduğu zamandan beri her şeye şahit olup çok iyi biliyor olmasına da ayarım.adam gelmiş howard daha iyidir demiş evet öyle düşünebilir bunda bir problem yok.sonuçta ikisini de izleyebiliyoruz.aynı dönemin kalecileri olduğu için değerlendirebiliyoruz falan.

    sonra pezevengin biri çıkıyor 1950'li yıllardan bir kaleciyi yazıyor millete cahil diyor falan.50'li yıllar lan hayvan herif 90'lar romantizmi falan yapsan bir nebze anlarız.bak 50'li yıllar diyorum.inönü hala hayatta mesela ikinci dünya savaşı biteli 10 sene olmamış.adama sorarlar sen daha babanın taşağında bile değildin adamı canlı izlemeyi geç tekrar maçlarını trt arşivinden 3 dakikalık görüntüler halinde zor buluyorsun ne halt etmeye adamın adını yazıp show yapmaya kasıyorsun dümbük.bir de subjektif bir konuda en iyisi bu demiş ölür müsün öldürür müsün?

    o dönemin futbol kalitesi falan gibi teknik mevzulara hiç girmiyorum bile.sigara içen futbolcuların göbekli kalecilerin falan dönemi.

    allah rızası için şu adamlara biraz ilgi gösterin,sevabına iki bira için karşılıklı falan da burada saçma sapan ilgi çekmeye çalışmasınlar.vardır öyle iyi ekşiciler değil mi?başını falan okşayın şu arkadaşların arada aferin sen en mükemmelsin falan deyin.

    umarım ironi falan yapmıştır da ben anlamamışımdır.

    tanım:milyonlarca euro kazanan zengin bir alman kaleci.

  • kendisine kilo vermesini ve verdiği kilolar karşılığında ilkyardım çantası ile yangın söndürücüyü arabaya yeniden koymasını tavsiye ediyorum.

  • firmanın 3 senede toplam ödediği vergi, maaşlı bir çalışanın 1 senelik ödediği verginin büyük ihtimal yarısı..

    öğrenmek ve anlamak için soruyorum. patiswiss veya farklı firmalar nasıl oluyor da dünyanın parasını kazanırken iş vergiye gelince sokaktaki simitçiden, asgari ücretli herhangi birinden bile daha az vergi ödüyorlar?

    ne yapıyorlar? evlerine aldıkları çorabı bile şirket yatırımı olarak mı gösteriyorlar? ya da ev, araba, arsa alıp bunları şirket gideri gibi mi gösteriyorlar?

    sayın şimşek ,

    esnafların iban'a istedikleri paraları takip etmeye gelene kadar öncesinde böyle kurumların vergi matrah doğrulamasını yapmak daha kritik değil midir?

  • selam xbox severler. microsoft'un yerel fiyatlandırma ile bizlere sunduğu bir çok oyunda mükemmel indirimler olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

    1- gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında zirveye oynayan, vahşi batı temasını arşa çıkaran red dead redemption 2 oyunu 154 liraya, bu yetmez ben ilk oyunu da oynamak istiyorum diyorsanız red dead redemption 1 de 54 liraya,

    2- efsanevi metro serisinin en son çıkan oyunu dahil olmak üzere 3 oyununu birden içeren metro saga bundle paketi 34 liraya,

    3- dövüş oyunları arasında kült yapımlardan biri olan mortal kombat xl, 31 liraya,

    4- görsel tasarımı ile bizi kendine hayran bırakan, bulmacaları ile zorlayan, korkunç ve acımasız bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız little nightmares 14 liraya,

    5- gotham'ın en kötülerine karşı deneyimsiz bir maceraya atıldığımız, süper kahraman oyunları arasında en iyileri olarak nitelendirilen 3 muhteşem batman oyununa ek paketleri ile ev sahipliği yapan batman arkham collection 61 liraya,

    6- dc evrenindeki bilinen neredeyse bütün karakterle kurgulanan, destansı dövüşlere tanıklık eden injustice 2 21 liraya, daha önceki oyunu olan injustice gods among us 9 liraya,

    7- need for speed, plants vs zombies ve unravel oyunlarını içeren ea aile paketi 19 liraya,

    8- orta dünyada geçen sayılı kaliteli oyunlardan biri olan middle earth shadow of mordor 15 liraya,

    9- maziye gidip eski günleri yad etmek isteyen dövüş oyunu severler için street fighter iv 9 liraya,

    10- dead island ve dead island riptide oyunlarını içeren dead island definitive collection paketi 16 liraya,

    11- star wars evreninde uzay savaşlarına daldığımız star wars squadrons 27 liraya,

    12- son zamanlardaki en yaratıcı evren birleşmesine sahip olan bridge constructor portal oyunu 7 liraya,

    13 - savaşların harabeye çevirdiği, büyünün hüküm sürdüğü eski dünyada geçen aksiyon rpg warhammer chaosbane oyunu 11 liraya, yeni nesil versiyonu ise 17 liraya,

    14- duyurulduğu zaman dünyayı kasıp kavuran fakat çıkışında herkesi hayal kırıklığına uğratan watch dogs oyunu 22 liraya,

    15- 80lerin japonyasında geçen, ilk çıktığı zaman açık dünya oyunlarında çıtayı belirleyen shenmue serisinin ilk 2 oyunu toplamda 25 liraya,

    16- 60ların sonunda amerikalı genç bilim adamı olarak nefes kesici bilim kurgu maceralarına atıldığımız trüberbrook oyunu 8 liraya,

    17- i. dünya savaşı'nda düşman cephelerde karşı karşıya gelen iki askerin hikayelerini anlatan duygusal ve öyküsel bir macera olan 11-11 memories retold 20 liraya biz oyunculara sunulmuş durumda.

    bunların dışında bir çok oyunda büyük küçük indirim bulunmakta. tüm indirimlere ise buradan ulaşabilirsiniz. 2-3 liraya da 1000 liraya da oyun bulabilirsiniz. sık sık xbox mağazasına göz atmakta fayda var. güncel kura göre inanılmaz ucuz oyunlar bulabiliyorsunuz.

    bu arada cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar, başta gazi mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. yaşasın cumhuriyet.

  • geçen hafta: "beşiktaş 100 gol barajına yaklaşır." (evet daha ilk haftadan)

    bu hafta: "beşiktaş erken havaya giriyor. yüksek egolu oyuncuları var. quaresma, mario gomez"

    ulan geçen hafta 100 gol atar bu takım demişsin, şimdi çıkıp erken havaya giriyorlar diyorsun. geçen sene de mi vardı quaresma ile gomez? aynı şeyleri geçen yıl da dedin, aynı şeyler geçen yıl da oldu.

    sonra da çıkıp "gomez'le başlayacaksın arkadaş, geçen hafta 3 gol attı diye olmaz cenk" dedi. %100 eminim ki, mario gomez başlasaydı ve beşiktaş yine kaybetseydi bu kez de "geçen hafta 3 gol atan cenk var. sırf yabancı diye gomez ile başlamak nedir!" diyecekti.

    rastgele konuşan cahil adam.