hesabın var mı? giriş yap

  • - elektrikli süpürge, hortumu olan ve bagiran korkunç bir canavar degildir. siradan bir temizlik aletidir.
    - ekmek kizartma makinesine çok yaklasirsam, kizaran ekmekler firladiginda korkudan tezgahtan düsebilirim. bunun için sahibe miyavlamaya hakkim yoktur.
    - televizyonun üstüne çikip, kuyrugumu ekrana sarkitarak bir o yana, bir bu yana savurursam, sahibimin televizyon izlemesini engellerim.
    - mamayı begenmiyorsam, ona bok muamelesi yaparak, üstünü kapatmaya çalismam, hiçbir ise yaramaz. bir süre sonra o mamayi yerim.
    - sahip uyumaya giderken aniden cinlesip oyun oynamamak lazimdir. saat gecenin körü olmussa, oyun oynanmaz. sahip sabah erken kalkip, ise gidecektir. birakayim da uyusundur.
    - içi sivi dolu olan her kapta su yoktur. öyle her bardaga lap lap lap diye dilimi sokarsam, canim aciyabilir. dikkat etmek lazimdir.
    - evin içinden, pencereye gelen kediye dayilanmak ayiptir. o kedi bir gün açik pencereden içeri girebilir ve kafama güzel bir pati patlatabilir.
    - sahibimin tirmalamam için türlü maymunluklar yaptigi sey, tirmalama tahtasidir. koltuklar yerine, onu tirmalasam hos olur.
    - koltukta oturan sahibi, patilerimle çaktirmadan iterek, koltuktan düsürebilirim.
    - buzdolabinin altina kaçan oyuncak, miyavlayinca geri gelmez.
    - su akan bir muslugun altina kafami sokarsam, kafam islanir. bunun için sahibe küsmeye gerek yoktur.
    - perdeye tirmanmak kolaydir ama inmek zordur. perdenin tepesine çikip sonra "beni indir burdan!" diye sahibe bagirirsam, o da bana bagirabilir.
    - yeni bosaltilmis bir valizin içine girersem, sahip orada oldugumu fark etmeyebilir. sonra o valizi kapatip, dolaba kaldirir. bütün gün orada miyavlasam da duyulmaz.
    - kablo isirmanin hiçbir bahanesi yoktur.
    - açik olan her dolabin, özellikle buzdolabinin içine girmek, tehlikeli ve yasaktir. dolap kapanabilir, kiçim donabilir.

  • keşmir için değer mi? diye soruyor bazı arkadaşlar. bize göre değmez bir anlamı olmayabilir. ama durum pakistan'ın kırmızı çizgisi. keşmir'in %90'ı müslümandır. haliyle bu ülke müslümanlık için ayrıldı hindistan devletinden. referandum sonuçlarında da halk pakistan'ı seçti ama o zaman ki keşmir bölge prensi katılım hakkını hindistan devletinden kullandığı için sorunlar çıktı. özellikle hindistan'ın keşmir bölge komple müslüman bir toplum olduğunu giden arkadaşlarımdan duymuştum. sonuç olarak insanız kan dökülmesi hoşumuza gitmez.

    bilmeyenler için keşmir sorunu:

    ingiltere 1947'de hindistan'dan çekilirken, prenslik şeklinde yönetilen keşmir'i hindistan ya da pakistan ile birleşme konusunda serbest bıraktı. nüfusunun yüzde 90'ı müslüman olan keşmir halkı 1947'de pakistan'a katılmaktan yana tavır alsa da dönemin prensi hindistan ile birleşmeye karar verdi. karara müslüman keşmir halkı karşı çıktı. pakistan ve hindistan'ın bölgeye asker göndermesi üzerine de taraflar 1947'de ilk kez savaştı. iki ülke arasında yine aynı nedenle 1965 ve 1999'da da savaş çıktı.

    keşmir'in yüzde 45'i hindistan'ın, yüzde 35'i pakistan'ın kontrolünde bulunuyor. bölgenin yüzde 20'sine ise çin hakim durumda. hindistan ele geçirdiği bölgeleri "cammu keşmir" eyaleti adı altında kendine bağladı. cammu keşmir, halen hindistan'da müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu tek eyalet olma özelliği taşıyor. pakistan ise kendi kontrolü altındaki keşmir'e "azad keşmir (bağımsız keşmir)" ve "gilgit baltistan" adıyla iki özerk bölge statüsü verdi.

    birleşmiş milletler güvenlik konseyi (bmgk), 1948'den itibaren aldığı kararlarla keşmir'in askerden arındırılmasını ve geleceğinin halkoyuyla belirlenmesini öngördü. hindistan halk oylamasına sıcak bakmazken, pakistan ise bmgk kararlarının uygulanmasını istiyor

    (bkz:http://m.haber7.com/…ani-vurdu-pakistan-cevap-verdi )

  • + geçen sefer biraz fazla mantar koyun dedik, saydık yine aynı. 7 tane mantar var. bu sefer de fazla koymazsanız küseceğiz.

    gelen siparişin üzerinde kocaman bir not;

    - üzülürüz!!!

  • tupac‘ın hayatını anlatacak bir filmde tupac‘ın beyaz bir aktör tarafından canlandırılması kadar saçmadır.

    edit: bazı arkadaşlar “neden tupac?” diye soruyorlar. siyahi bir örnek olsun istedim. muhammed ali, martin luther king, malcolm x de olabilirdi. bazı arkadaşlar ise “beyaz aktris” olsun diyorlar, işler o noktaya gelecekse o da olabilir yani.

  • sidika'nin listede olmasi sasirtmamistir. sen anlamazsin z kusagi, anlasaydin baban yerine sen giderdin bakkala.

  • ruhunun güzelliği yüzüne yansımış.

    çadırım var. 3 gündür geceli gündüzlü gezi parkı'ndayım.
    minimum 30-40 medyatik insan gördüm.
    yarısından fazlası aynı; gezi parkının sokaklarında sürekli dolaşan, "bakın genşler ben buradayım" mesajı veren, her mikrofona konuşan, göstermelik fotoğraflar çektiren. (haaa hiç gelmeyenlere göre yine saygım var elbette, fakat sevmiyorum yapmacıklığı)

    ama bu kadın bambaşka be abi. 5-10 çadır ilerisinde kalıyorum. o da burada yatıyor. burada kalkıyor. buradan yiyor, buradan içiyor. gezi parkı çocuk atölyesi sayesinde çocuklarla vakit geçiriyor. bu işleri gönülden yaptığı o kadar belli ki. mutlu oluyor. mutlu ediyor.

    hatta bugün surp agop hastanesinin oradan 2 kamyon pet şişe su taşınması gerekiyordu. saat sabah 10-11 suları.. birlik olduk, imece usulü elden ele taşıyoruz. sağımdakinden alıyorum solumdakine veriyorum.
    sağdaki arkadaştan aldım bir koli suyu, sola döndüm. bir baktım suları verdiğim kişi demet evgar. yine bizimleydi.
    fotoğrafını çekmek isteyen kişilere "çekin ama bu şekilde olmaz, lütfen sonra" dedi. kameralar geldiğinde ise uzaklaştı.

    zaten aşıktım. artık tapıyorum.