hesabın var mı? giriş yap

  • son zamanların yeni çılgınlığı.
    geçen gün bu çarklardan satan bir esnafın dükkanında dolanırken dükkan sahibinin çarklardan birini çevirip arkadaşına göstererek şöyle bir şey söylediğini işittim:
    "adamlar neyden para kazanıyo yav..."
    hakikaten yav...

    edit: bunun da modası geçti.

  • flu'luk.

    insan ilişkilerinden gönül işlerine, akademik kariyerden, okul hayatına, akrabalık ilişkilerinden dostluklara.. hiçbir şey net değil. ima usulü çalışan bir duygu/düşünce durumumuz var. kimse derdini açıkça söylemiyor. herkes 'o' anlasın peşinde. anlatmayı bilmiyoruz, anlamaya çabamız yok.

    ülke kocaman bir aşkı memnu seti. kapalı kapılar, yalan dolanlar, iftiralar, dedikodular, imalar en çok bu bak, imalar.

    kaş-göz yapmaktan canımız çıkacak, destur!!

  • kurtuluş savaşını değil de adnan menderes'in evli kadınlara sarkma maceralarını okumak isteyen cuckold sevdalısı ak-troll yazarın beyanıdır.

    katılanlar da en az onun kadar cuckold dur.

  • böyle bir olay hiç bir zaman olmamıştır.

    tl'den 6 sıfır atılmasından sonra 2 ocak 2006'da dolar($) kuru 1. 3441 türk lirası(tl) idi.

    öncesinde ise 6 sıfırı saymaksızın 1 dolar($) = 1 milyon türk lirası(tl) eşitliğini kabul etsek bile bu olay dahi gerçekleşmemiş, 28 nisan 2001'de kur 992,354 tl iken 29 nisan 2001 günü kur 1,056,544 tl olarak gerçekleşmiştir.

    yani doların($) 1 milyon tl olduğu bir an gerçekleşmiş bile olsa en fazla bir kaç salise için gerçekleşmiştir.. o bir gün içindeki 64,190 tl lik kur geçişi sırasında...

    cumhuriyet kurulduğunda 1,67 türk lirası (tl) olan abd doları($) , dünya ekonomik krizinin başladığı 1929 yılında 2,08, 1930’da 2,12 liraya çıktı. dolar, 1934-1938 yılları arasında 1,26 tl oldu.

    merkez bankasının internetten sunduğu en eski istatistiki kayıtlarında (02-01-1950 sonrası döneme ait veriler) bile dolar 2. 82520 tl imiş. 1947'de türkiye, imf ve dünya bankası’na üye oldu ve ayarlanabilir sabit döviz kuru politikası uygulamaya başladı. 12 eylül darbesine kadar referans para birimi kullanılmaktaydı ve bu para birimi de dolar($) idi.

    yani kısacası türk lirası tarihi boyunca, hiç bir insan evladı ve nesil "1 dolar($) = 1 türk lirası(tl)" denklemini görmedi.

    6 sıfır atılmasını hatırladığı için hafızasında maziden bir sayfa taşıdığını sanan 90 sonrası doğan genç kardeşlerimiz hariç...

    edit: ekşi karakter eşlem sistemi yeni tl sembolünü ? işareti şeklinde çıkardığı için bu karakterler tl olarak düzeltildi.

  • eren -ki kendisi 9 yaş, ilkokul 3 seviyesinde- son iki haftadır evde babaanne ve dede olduğundan, yayları iyice gevşetmiş, hoşgörüyü dibine kadar kullanmış, anne-babayı saç baş yoldurma seviyesine çıkarmıştır. aferin.

    saçımızı başımızı yolmamız yeterli gelmediğinden bi akşam şöyle ciddi bir ayar olsun diye, salonda masaya oturduk üç kişi ve başladık konuşmaya. arada o cevap vermediğinden monolog şeklinde gelişen konuşma şöyle;

    baba- eren sen böyle değildin ama!

    anne- yaptığının yanlış olduğunu biliyorsun değil mi?

    baba- oğlum babaanne ve deden çok yaşlı insanlar, onları kandırmak kolay ama kendini kandırırsın bak.

    anne- oğlum bak bu hayat bilgisi ödevin yapılmamış ama dedene yaptım demişsin, hoş bir şey mi bu?

    önünde cevaplanmamış iki sayfa test, tüm söylediklerimizi sadece bir baş sallamayla dinledi. baba her zaman olduğu gibi söylendikçe sinirlendi, sinirlendikçe söylendi, en sonunda kaş-göz etmemle kapıyı çarpıp odadan çıktı. yalnız kalınca "oğluşum hiç bir yorumda bulunmadın, ne düşünüyordun biz konuşurken, sence haksız mıyız?

    - yok haklısınız da anne, şey düşünüyordum; şimdi bana çok kızdınız ya siz, birden bir süper kahraman olsam, hemen fışşşt diye iki sayfa testi çözüversem, sonra siz şaşkın şaşkın bakarken sarılsam size, beni affediverseniz. böyle düşünüyordum, bunu hayal ediyordum.

    ben de düşünüyorum; birden bir süper kahraman olsam, çocuğumu üzmeden en doğru şekilde davranarak fışşşt diye büyütüversem, sarılsam ona sımsıkı, yetiştirirken istemeden de olsa yaptığım hatalardan dolayı beni affediverse.

  • bir facebook kalıbı.

    o burcu'yu çıkar aslı'yı koy, aslı'yı çıkar kübra'yı koy kübra'yı çıkar cnm'ı koy.

    eline geçse ilk fırsatta yolucak fotoğraf altında pirenses muamelesi yapıyor. bitmedi samimiyetisliğiniz.

  • sedat peker'in yakalanmasını ya da öldürülmesini en çok isteyenlerin başında kendisi geliyor. böyle bir durumda çıkıp 'söylediklerinin hepsi deli saçması' diyecekti ve yoluna devam edecekti. allah ayağına taşlar dolasın veysi. bastığın yerler çukur, tutunduğun dallar çürük olsun. amin.

  • sonunda hakiki atalarımıza ait bir şeyler buluyoruz. sikmişim neo-ottomanları benim atalarım aha bunlar.

    ek. sakın bana o tarihlerde anadolu'ya daha gelmemiştik bıdı bıdısıyla gelmeyin.

  • şüphesiz ki ucuz ve samimi olmasıdır.

    tezgahlar mütevazidir, ürünler kaliteli, fiyatlar uygundur.
    içeri girerken dükkandaki en pahalı şeyi alabileceğini bilmek insanın öz güvenini artıran bir şey arkadaş. ben bunu bilirim, bunu söylerim.