hesabın var mı? giriş yap

  • daha dün gece washington dc'deki bir bilardo salonunda müzik kutusuna coin atıp milleti tarkan'la coşturdum desem.

    ilk bir dakikada yanıma gelen genç, orta yaş ve ileri yaş grubundan 3 kişinin “is that tarkan” sorusunu saymıyorum bile.

    had bilmek önemli. tarkan iyidir kötüdür ama türkiye'nin en bilinen tanınan insanlarından biridir. keşke sporda sanatta edebiyatta daha da iyileri çıksa dersin o başka ama tarkan için tanınmıyor demek hadsizliktir.

  • dünyada üretilen futbol toplarının %70'e yakını pakistan'ın sialkot şehrinde üretilmektedir. video

    pakistan, sialkot, 1800'lerin sonlarından itibaren dünya çapında bir futbol topu üretim merkezi olmuştur. ingiliz sömürgeciler, futbol toplarını tamir ettirmek üzere yerel bir ayakkabı tamircisine başvurmuşlardır. ayakkabı tamircisi ise topları tamir etmekle kalmayıp kopyasını çıkarmış ve o günlerden bugünlere şehirde futbol topu üretimi hiç durmamıştır.

    aile şirketinden aldığı mirasla 1991'de kendi şirketi "forward sports" u kuran inşaat mühendisi masoof akthar ilk başlarda ayda, tamamen el ile dikilen 1000 kadar futbol yapabilirken şirkete dahil ettiği modern teknoloji ve r&d yatırımları ile el ile dikilenlerden, makine ile dikilene, ısıyla birleştirilenlerden, havasız (patlamayan) minik toplara kadar ayda 1 milyon civarı futbol topu üretmeye başlamıştır.

    şirket adidas ve diadora gibi markalara üretim yaptığı gibi 2014 ve 2018'de fifa world cup'da kullanılan futbol toplarını da üretmiştir.

    kaynak: pupular mechanics

  • 2010 falan. her şey bir anda boktanlaştı. neyse ki boktan günler geride kaldı, şimdi her şey daha da boktan.
    süper yıl.

  • komutan : evladım sen sivilde ne iş yaparsın ?
    asker : tiyatrocuyum komutanım
    komutan : al şu kazma küreği de bir iş öğren
    asker : emredersiniz komutanım !

  • fenerbahçe'nin bu sene de şampiyon olamayacağının ipucunu veren tivittir. geçen sene de berbat oyunları yerine hakemleri konuşuyor ve sosyal medya baskısıyla kendilerine fayda sağlamaya çabalıyorlardı. aynı tas aynı hamam.

    galatasaray'ın doğrandığı maçtan hakemden şikayet eden yine fenerbahçe. ligin ilk yarısı havadan penaltı kazandıkları beşiktaş maçından sonra da şikayet eden fenerbahçe idi. hele hele başakşehir maçı hala hatırlarda...

    bu kafayla şampiyon falan olunmaz. devam edin böyle.