hesabın var mı? giriş yap

  • kilosu 5 liradır başladığınızda genelde biter, bitmezse bir sonraki gün bayatlar tadı kuzu kalmaz. yiyin ulan ölmezsiniz ölünseydi biz ölürdük.

    editoviç: son gelen zamların oluşturduğu buhran bu güzel atıştırmalığın fiyatını 10 liraya çıkartmayı başardı...

  • ulan bırak türkiye'de türklerin kurduğu şehri, ben hala tek başıma oyun kuramıyorum kendi bilgisarayıma. crack nedir ya. şu oyunu next next next diyerek kurdurtacak program bulamıyorlar mı hala. ben 3 yıl botsuz half-life oynamış adamım, gelmiş bana konya'yı vikingler kurdu diyor.

  • evrensel hukuk normlarının ayaklar altına alındığı bir ülkede, polis terörünü görmezden gelerek, hak arama mücadelesi veren onurlu insanlara yönelik komplo ve iftira peşinde koşan tüm faşizm aygıtlarına verilen tarihi ayardır.

    --- alıntı ---

    gezi parkı eylemlerinde tutuklanan erdal kozan'dan hakime bir soru :

    -arama kararında 9 örgüt var. hangi örgüt üyesi olduğumuz belirtilmemiş; örgütü siz mi seçiyorsunuz yoksa biz mi beğeniyoruz?

    --- alıntı ---

  • --- spoiler ---

    o nasıl bir bilgisayar ben anlamıyorum arkadaş. ciuv civ fiuv diye anında kapanıyor sekmeler programlar. bendeki bilgisayar dexter'da olsa 50 defa yakalanmıştı yeminle.

    --- spoiler ---

  • bazı gerçekleri ortaya çıkarmış kızlardır. "a, ne tatlı yaşlı amca. eski istanbullu" diye yer verdiğiniz adam bu resimdekilerden biri olabilir. sorsan "biz beyoğlu'nda takım elbisesiz gezmezdik" diyecek.

  • + kuvvetli gördüğünüz yanlarınız nelerdir?
    -çok güzel hulusi kentmen taklidi yaparım
    +(...)
    -yapayım mı?
    -(dudaklarımı büzüştürüp bıyıklarımı oynatma hareketi yapıyorum)
    +(....)
    -tabi bıyığım olmadığı için pek olmadı...

  • mezarlıklarda sıkça rastlanılan bir ağaçtır.

    her mevsim yeşil kalması ve piramidal görünüme sahip olması bakımından pek çok kültürde ve inanç sisteminde ebediyetin simgesi olarak görülen servi ağaçları, geçmişten günümüze pek çok medeniyette mabetlerde ve mezarlıklarda en çok tercih edilen ağaç olmuştur. bu tercihte kültürel birikimin payını okumak isteyenler şu makaleye bakabilir: link

    bu tercihin ekolojik nedenleri ise şunlardır:
    serviler, bir nevi dezenfektan vasfı görmektedir. şöyle ki; gömülme işleminden sonra topraktaki mikroorganizmalar cesetleri en küçük birimlerine kadar ayrıştırır. bu ayrıştırmanın sonunda da açığa çıkan amonyak buharlaşarak, gaz halinde havaya karışır. bu da malum kokuya sebep olur. bu noktada serviler, topraktaki amonyağı temizleyerek, havaya amonyak geçişini büyük oranda engellemektedirler. ayrıca bulundurdukları reçine sayesinde de etrafa hoş kokular salmaktadırlar. kısacası malum kokuyu bastırmaktadırlar.

    servilerin mezarlıklarda tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise diğer iğne yapraklı ağaçlarda olduğu gibi, kuruyup dökülen yapraklarının ağacın altında ve civarında öbek oluşturmamasıdır. servilerin yaprakları döküleceği zaman kuruyup, toz halinde uçuşmaktadır. bu nedenle diğer iğne yapraklı ağaçların aksine altında ve etrafında başka bitkiler daha rahat yetişebilmektedir. nitekim mezarların başka bitkilerle süslenebilmesi açısından daha elverişli ortam sağlamaktadırlar.

    kaynak:
    +mehlika afra cebeci- istanbul peyzaj kültüründe servi ağacının yeri (yüksek lisans tezi) - 2019.

  • valla kızları bilemem de teyzem için hastalıktan çok iyileşmek için yapılan bir eylemdir tayt giymek. bacağındaki ağrılara ve huzursuz bacak sendromuna iyi geldiğini söylüyor, her gece etrafta arı maya gibi dolaşıyor.