hesabın var mı? giriş yap

  • hiçbir sesin kaybolmadığı, uzayda yıldızdan gezegene seke seke geri geldiğini söyleyenler var. bu çok absürt bir inanış. sesler kaybolmaz, belli bir mesafe kat ettikten sonra zayıflayarak gürültüye dönüşür.

    molekülün olmadığı bir ortamda (mesela uzay boşluğunda) ses olmaz, oluşamaz. nasa'nın yayınladığı bu sesler, uzayda antenler tarafından kaydedilen radyo frekanslarının sese dönüştürülmüş halidir. hatta kaydedilen radyo dalgalarının sadece 20 khz'e kadar olanlarıdır çünkü daha ötesini duyamıyoruz.

    tabi ki keyif verici, heyecan verici şeyler. fakat, uzaya çıkınca gaipten sesler duyacağınıza ve hatta dünya'da yaptığınız muhabbetin jüpiter'den sekip geri geleceği gibi hurafelere inanmak gülünç. sene 2017 sonuçta. doğru bilgiye ulaşmak zor değil.

  • hemen 35 milyar dolara yabancılara satılmalıdır.

    debe editi: bunca yıllık suser'im, ilk defa bi entry'm bu kadar favorilendi ve debe'ye girdi. kendimi 50 sene oscar alamamış, yıllar sonra teselli için yaşam boyu başarı oscarı verilmiş yaşlı karakter oyuncusu gibi hissettim.

  • ülkesini işgalcilerden savunması, işgal altında olan bir ülkede ve hatta şehirde halkıyla mücadele etmesi bile “batıya sempatik gözükmeye çalışmak” olarak lanse edilmeye çalışılan zelenski'nin fotoğrafı.

    adam ukrayna'dan gitse, “kaçtı bakın işte!”

    ukrayna'da kalsa, “batıya şirinlik yapıyor.”

    rusya'ya teslim olsa, “bak nasıl sattı hemen kahraman diyordunuz.”

    savunmaya devam etse, “halkını tehlikeye atıyor niye ülkenin anahtarını ruslara vermiyor ki?”

    ne yapsın, ne istersiniz sevgili işgalci sevdalıları?