hesabın var mı? giriş yap

  • sığır sığır türkiye avrasya'yı seçti diyenler var. adamlar meslek liseli ergen gibi arkadaşına atar yapıp nato'dan da çıkarız ab'den de uzaklaşırız diyor. bak aşağıda hayallerinizi suya düşürecek gerçekler var.

    ab'ye yaptığımız ticaret hacmimizin boyutu 145 milyar euro. bunun içinde 67 milyar euroluk kısmı ihracat 78 milyar euroluk kısmı ise ithalat şeklinde.

    senin tüm askeri silah ve mühimmatın nato uyumlu. ha çıkıyorum demen ile çıkman mümkün değil. zaten mevcut uçakların ile nato üyesi bir ülkeyi vuramazsın bile.

    şimdi sen rusya, çin ve diğer avrasya ülkeleri ile yakınlaşırım diyorsun ya bu ülkelerin ellerinde bir şekilde satabilecekleri bir sanayisi veya ham maddesi var. senin elinde ise rusya'ya satamayınca elinde kalan domatesin var. bugün rusya gibi soğuk bir ülkeden buğday ithalatı yapıyorsun. hani tarımın, hayvancılığın ve sanayin iyi olur deriz ki kendi kendimize yeten bir ülkeyiz. kimseye ihtiyacımız yok vs. ama bugün sen almanya'nın ürettiği tankı satın almışsın. bir yedek parçaya ihtiyacın olsa onlardan alamayacaksın. helikopter üreticem diyorsun motorunu avusturyalılar satmıyor. sen bu ergen tavırlarla ülke yönetirsen daha çok ülkeden ayar yersin.

    şimdi katar yüzünden araplarla da kötü oldun. iran'la bile aramız iyi değil. kısaca çevre ülkelerden hiç birisi ile aramız iyi değil. nasıl bir hükümete sahip isek her sınır komşumuz ile kavga dövüş ediyoruz. allah'dan azeriler şu anda kardeş ülke. yoksa onlarla da kavga ederiz. ama çok değil 3-5 seneye kalmaz azeri kardeşlerimiz ile de birbirimize gireriz.

  • sunucu:kimdir o resimdeki adam?
    imamoğlu:kimine göre sayın öcalan bana göre terör örgütü elebaşı...
    (bilezik gibi geçirdi!)

  • uygulanması için illa resmi para biriminin tedavülden kaldırılıp, daha konvertible bir para birimine geçilmesi gerekmez. eğer bir ülkede tasarruf ve yatırım birikimi başka bir para birimi üzerine kurulu ise bundan bahsetmiş olabiliriz.

    bunun en büyük sıkıntısını ise uygulamayı yapan devletin merkez bankası yaşar. bu sistem yüzünden merkez bankası asli görevi olan fiyat istikrarını koruyamaz. dahası banknot basmadığı veya az bastığı için en büyük geliri olan senyoraj gelirlerinden mahrum kalır.

  • adamlar 6 yıldır esirmiş, milletten saklamışsın daha yeni operasyon düzenlemişsin bu da esir de olsa yaşayan insanların ölümüne sebep olmuş...

    şimdi normal bir ülke olsak millet sokağa dökülür, savunma bakanı istifa eder, genel kurmay başkanı görevden alınır, kabine üyeleri zaten insan içine çıkamaz.

    ama biz normal bir ülke olmadığımız için atanmış içişleri bakanı hamasete dayalı şov yaparak siyasi ikbal peşine düşmekten bile ar etmiyor. “murat karayılan'ı bin parçaya bölmezsek şehitlerimiz milletimiz yüzümüze tükürsün” diyor. sanki millet içine çıkacak yüzleri, tükürünce ar edecekleri tıynetleri varmış gibi...

    “tayyip erdoğan'dan hesap sormazsam namerdim” deyip onun bakanlığını yapan adamlara, istifa etme iradesi bile kendinde olmayan adamlara, habire tükürdüğünü yutan adamlara, milletçe tükürsek ne tükürmesek ne...

    1000 parçaya bölecekmiş sanki puzzle yapıyor adam... yav he he deyip geçilmesi gereken laf salatası işte.

  • zaman.

    insan çocukluğundan uzaklaştıkça, hayat kavgasının içerisine girdikçe, yakınları, büyükleri birer birer dünyayı terk etmeye başlayınca duygusuzlaşmaya başlıyor. özlemle yad edilen şeyler, eski dostlar, hatıralar aynı tadı vermiyor.

    nerede o eski bayramlar diyorlar ya... bayramlarda bir sıkıntı yok, biz duygusuzlaşıyoruz işte.

  • plastik şişe doğada 5000 yıl sonra yok oluyormuş. 1.si kim o kadar bekledi de gördü amk, sallamayin. 2.si dün attım, sabah yoktu.

  • genellikle hatta sıklıkla show tv ana haber bülteninin haber klişelerinden biridir. bakın dikkat edin "ana" haber diyorum. öyle mühim bi haberdirki bu ana haber bültenine kadar gelmiştir. kimdir bu konuk ? çoğunluka pandadır, devedir, devekuşudur, ittir, kopuktur, eşşeğin sikidir. nasıl tanıtılır ?

    "kayseri ahcanımbenim hayvanat bahçesinin yeni bir konuğu var bu günlerde. iki gün önce hayvanat bahçesine getirilen devekuşu rıza ziyaretçi akınına uğradı" (sıradaki haber: dişiyle uçağı nasıl taşıdı)

    şimdi olabilir devekuşu rıza güzel şekil bir hayvanımızdır. kayseri hayvanat bahçesi yetkilileri sizi arayıp "hafız bize süpper bi hayvan geldi tam ana haberlik" demiş olabilir. sizin bahanenizde "halk bu tür haberleri seviyor" olabilir. ama bu kadarı da olmasın be. yurtta cihanda ne olmuş diye beklerken devekuşu rıza'nın uğradığı ziyaretçi akımı beynimi uyuşturuyor benim.

    ya da ben niye show haber izliyorum ki amın düdüğü müsün be adam !