hesabın var mı? giriş yap

  • sebebi yoktur. türkiye gibi tatlı çeşitliliğinin bol olduğu bir ülkede şekerli hamur kızartmasının neden tutmadığını irdelemek saçmalıktır.

    waffle dediğiniz şeyin tutması diye birşey de yok. sadece sunum olarak ve hamurunun özel bir desene sahip olması, özgün bir tasarımı olmasıyla tercih edilebiliyor. tüm olay bu yani. sadece bu zengin mutfakta yerini ufacık da olsa almış bir tatlı.

    donut dediğiniz şeyi donut diye sokakta kızartıp, çikolataya yada pudra şekerine banıp 1-2 liraya satarsanız millet ayaküstü tercih edebilir. ama donut diye, avm'lerin en alt katına türlü desenler koyup tanesini 6-7 liraya satarsanız almayız tabi amk.

    berliner diye bir tatlı var bilen bilir. aynısı, sadece ortası delik değil. çikolatalısı da vişnelisi de harikadır. 4 tanesi 9-10 lira bir fiyatı var ve çok başarılı. denk gelince alıyorum. ha tatlı canım istediği zaman da böyle bir ülkede gideyim de donut yiyeyim demem tabii amk. baklavası var şöbiyeti var kadayıfı var kazandibi var var oğlu var.

  • insanlık hali, olur ya, rte dışarda kalp krizi geçirir, yanında kendi doktoru da yoktur, izindedir falan.

    işte bu durumda yoldan geçmekte olan doktordur.

    şüphesiz ki, hastaya izinsiz müdahale etmeyip ölmesine seyirci kalacak, kanunlara uyacak, 2 milyon tl ceza riskine girmeyecek, hayırlara vesile olacak olan doktordur. zira izini de o an bilinci yerinde olmayan hasta kişiden alması gerekmektedir.

    not: müdahale edene suç duyurusunda bulunmak görevimizdir.

  • troller artık ne kadar düşebilir dedikçe daha da düşen, kadın pedini utanç malzemesi olarak düşünmekten utanmayan bir de bunu ekşide paylaşan trolün söylediği şeydir.

    bu resmen trollüktür. feministlerin ak parti yaparsa da onaylayacakları, olması gereken eylemdir.

    kadın pedi bir hijyen malzemesidir. ahlaksız olan bu gibi trollerin beynidir.

  • televole'nin televole olduğu zamanlar. yani futbolcular ön planda.

    mustafa adlı takımını,soyadını, hiçbir şeyini bilmediğim bi futbolcunun yanına gidiyorlar. amaç bir tane genel kültür sorusu sormak. şu diyalog geçiyor...

    -merhaba mustafa sana bir genel kültür sorusu sormak istiyoruz.
    -sorun abi.
    -bize, senin isminin harflerinden oluşan bir ülke söyleyebilir misin?
    -(biraz düşünür) valla bulamadım...kaç harfli?
    -3 harfli
    -hımmm... (biraz daha düşünür) baş harfi ne?
    -baş harfi "f".
    -hımmm... yok vallahi aklıma gelmiyor...
    -neyse ben sana kıyak yapıp 2. harfi de söyleyim "a"
    -hımm... faa... hımmm... yok vallahi bulamıyorum..
    -neyse mustafa. sorun değil. ülkenin adını söyleyim mi?
    -söyle abi.
    -fas.
    -hadi lan ordan fas diye ülke mi olur?

  • bunu alanların evine gidildiğinde müzik setini görüp "aa siz de mi aldınız?" die sorulduğunda suratlarında bir mahcubiyet olurdu.."napalım aldık .mna koyum bi hata yaptık" der ifadesini görürdük. savunmaya geçerlerdi "tv'de kocaman gözüküyordu" diye.

    bir de unutmadan, bu müzik setini çeyizlik olarak olanlar haricinde daha geniş eve çıkanlar bile olmuş. aldığım duyumlar o yönde.