hesabın var mı? giriş yap

  • yıllardır dinlemekten sıkılmadığım özel bir janr. yatağıma uzanmış eylül rüzgarını ayaklarımda hissederken kulağımda çalan coma cinema sonrası buraya tavsiyelerle dolu bir entry, bir de dopdolu bir spotify playlisti bırakmak istedim.

    öncelikle lo-fi müziğin godfatherı daniel johnston'dır. her tipik amerikalı gibi garajında birtakım işler çeviren bu freak abimiz 80'lerin başında texas'ta standartların bayağı bir dışına çıkıp dadaist bir anlayışla bir başına acı çekiyordu. anlamsız, amaçsız işlerinin müzik tarihinde önemli bir yol ayrımına neden olacağını bilseydi bu işe kalkışmazdı belki de. sonic youth, yo la tengo, nirvana gibi grunge ve indie rock ikonlarının ilham perisi olmuş bir adamdan bahsediyorum burada. "true love will find you in the end"

    lo-fi müziğin günümüzde sayısız örneği bulunmaktadır. öyle ki lo-fi dallanıp budaklanmış pek çok alt janrı olan koca bir dünya olmuştur. dream pop, shoegaze, indie, chillwave, surf rock, psychedelic pop ve hatta hip-hop, trip-hop ile bile temas edip gönüllere girmiş, kayıp ruhlara huzur dağıtmıştır.

    kendimce en sevdiğim örneklerini hazırladığım spotify playlistini sizlere sunuyorum. ama maalesef öylesine güzel şarkılar var ki, spotify'da olmamaları üzüyor beni.

    ek olarak meraklısına daha çok trip-hop, chill-out ve ambient ağırlıklı bir başka spotify playlistini de buraya bırakıp sonbaharın ilk günlerinde yaz özlemini şimdiden aklınıza sokuyorum. enjoy!

  • babadan inşaat sektöründe olan adam, kendi kazandığı parayla istediği saati alır. mühim olan rüşvetle almasın, halkın vergisini hakkını yemesin.

    edit: özel mesajla küfreden bunu kenan sofuoğlu’nun lamborghinisiyle kıyaslayanlar oldu. vekilin lamborghininin vergisini ödemediğini hatırlatalım.

    düzeltme: vekilin derken, kenan sofuoğlu’nun şahsını kast ettim ancak sanki milletvekillerinin vergi ödemediği gibi bir anlam çıkmış. yurt dışından aldığı aracı yabancı olan eşinin üstüne kaydettirip vergiden kaçınmıştır.

  • az bile. tekrarı halinde de 1 aydan az olmamak üzere hapis cezası verilmeli. çocuk oyuncağı değil bazı şeyler.

  • türkiye ve istanbul’un sistematik bir şekilde nasıl yıllarca ortadoğu bataklığına çekildiğini göstermesi açısından çok güzel dizidir. avrupa’nın en önemli 3 şehrinden biri olan istanbul’un demografik yapısının nasıl içine edildiğini görmek isterseniz izleyin.

  • gülecez diye açtık,fasfakir çocuklar, derme çatma tezgahta ozenle birseyler yapan gariban bir sokak satıcısı.(amcam ugrasiyor guzel yapıyo)
    videoyu acmayın,malesef iç burkucu.

  • yıllarca posterleri odamın duvarlarını süsledi...

    yok yahu dinlediğimden falan değil. aklım sıra dalga geçmek için. ben ağır metalciydim. elimde gitarım, saçlar belime kadar, aman da ne karizmatiktim. ama o öyle miydi? bıyıklı bi kıronun tekiydi gözümde. beni ziyarete gelenler "bu posterler ne lan? hahahah" falan derdi. bakıp bakıp gülerdik o komik resimlere. aykırıydım ya ben, espiri anlayışım da aykırı olmalıydı... eh kendi çapımda çok ekmeğini yedim bu salaklıkların itiraf etmeliyim.

    şimdi şu adamın alçak gönüllülüğüne bakıyorum, belki de o zamanlar odamın halini görse en çok kendi güler, posterleri imzalardı. yorumculuğuna bakıyorum, ulan allahına kadar okuyor. hoşgörüsüne bakıyorum, evliya mübarek...

    kusura bakma müslüm baba. bir cahillik ettik. kusura bakma...

  • bir içki oyunu. gerekenler: büyük bir bardak, oyuncu sayısı kadar ufak bardak, içki (tercihen bira), bir ya da birkaç deste iskambil kağıdı, 2 ya da daha çok oyuncu.

    herkesin önüne bir ufak bardak içki doldurulur. büyük bardak boş halde ortaya konur, iskambil kartları da bardağın üstüne açık şekilde istiflenir. oyuncular sırayla kartlara üfleyerek düşürmeye çalışırlar. ortaya çıkan her as için, üfleyen oyuncu önündekini fondiplemek durumundadır. örneğin, bir oyuncu üfledikten sonra dağılan kartların arasında 3 tane as gözüküyorsa, 3 ufak bardak fondip yapmak zorundadır. yine her ortaya çıkan papaz için ise üfleyen oyuncu istediği birine içirme hakkı kazanır (birden fazla papaz için bu hak ister aynı kişi, isterse farklı kişiler üzerinde kullanılabilir). büyük bardağın üstünde kart kalmayınca son üfleyen kişi o bardağın tamamını doldurup fondipler. eğer oyuncu tek kart bırakmayı becerebilirse, istediği birine büyük bardaktan içirir. her üflemede kart düşürmek şarttır, eğer kart düşmezse oyuncu önündekini fondiplemek ve tekrardan üflemek zorundadır..

  • nadya'nın bir çubuğu tek eliyle sokmuşken ikinci eliyle destek vererek karşı takıma poanı altın tepsiyle sunduğunda sesi soluğu çıkmayan ağzı bozuk bozok'un, yine dolduruşlara gelip böğürdüğü yarışma.. ayrıca nadya '' çocuğunu bir daha göremeyeceksin, bir daha sultan'ı göremeyeceksin, bir daha annemi, babamı göremeyeceğim'' falan diyerek milleti karşı grubun üzerine püskürttü resmen.. sanırsın sadece kazanana yaşam hakkı veriyorlar, eleneni konseyden sonra vuruyorlar..