hesabın var mı? giriş yap

  • - en son kiminle çıktınız peki?
    - semra ile efendim, okulda tanışmıştık.
    - ezgi ile çıkmadınız mı?
    - hayır efendim.
    - açıkcası ben en az bir ay ezgi tecrübesi olmayan insana kız verme taraftarı değilim.
    - aslında tam çıkmak üzereydik, araya askerlik girdi malumunuz...
    - peki beş sene sonra kendini nerede görüyorsun delikanlı?
    - sizlerle birlikte yazlıkta okey masasının başında görüyorum efendim, hatta siz okeye dönüyorsunuz.
    - güzeeel, hanım benim kanım kaynadı bu çocuğa.

  • ailece yemek yiyorsunuz... ya da belki de cancişlerinizle... besinler bünyeye girdikçe huzur doluyor alyuvarlar, akyuvarlar... o sırada ortamın umumiyetle hakimi olan şahıs o ölümcül geyiği açıyor: "şu yemeği dışarda yeseydik en az x milyondu"...

    bir başkası onaylıyor: "x milyon mu? ne x milyonu, en az y milyon..."

    ve öldürücü vuruş geliyor - eğer söz konusu geyiğin aktığı mecra ailemizle yediğimiz bir yemek ise bu vuruşu yapan kişi genelde annedir- :

    "bu kadar da temiz olmazdı..."

    yancı onaylaması (hala/dayı/teyze/kardeş/canciş): "kim bilir nasıl yapıyorlar, bilemiyorsun ki kirli mi temiz mi... gözümüzle gördük, elimizle yaptık en güzeli böyle evde yemek..."

  • açtığında yumurtalık kısmında ortadan ikiye kesilmiş limon göremeyeceğiniz buzdolabıdır.

  • off hangi birini anlatsam bilemedim... anadolu lisesi hazirliktayim... kasim sonu falan, kabanim yok incecik bir hirka ile gidip geliyorum okula. o zamanlarda benim askeriyede pilot olan kuzenim bizim memlekette calisiyo. bize gelicekmis yemege (annem babam ayri, ben annemle yasiyorum, o da yemege gelirdi arada bize ). otobusten indim, yagmur yagiyo, eve yuruyorum. bi araba durdu, sen napiyosun bu yagmurda dedi, eve gidiyorum dedim, kaskati olmusum soguktan. bin arabaya cabuk dedi. bana cok guzel bi kaban almisti, ortaligi ayaga kaldirmisti. bu cocugun nasil kabani olmaz bana nasil soylemezsiniz diye. 1-2 yil sonra diyarbakir’da sehit oldu, bana hayatimin en buyuk travmalarindan birini yasatti orasi ayri. keske gorebilseydi bugunlerimi.

  • ben. cdyi yerleştirin lütfen
    müş. tamam
    ben. şimdi otomatik bir ekran açılacak kapatın onu.
    müş.kapattım
    ben bilgisayarımdan....
    müş. o dediklerinizi göremiyorum ki şimdi.
    ben. ne görüyorsunuz efendim.
    müş. hiç bişey kapkaranlık.
    ben. monitorünüzü açar mısınız lütfen .
    müş. açtım
    ben şimdi ekranda gördüğünüz pencereyi köşesindeki çarpıdan kapatın.
    müş. ee siz de bi karar verin

  • birkaç hafta önce gittiğim dermatoloğun beni antibiyotik yazarak gönderdiği ve iki hafta sonra gene görüşelim dediği bu illetten nihayet kurtuldum. siz de halk arasında dilden dile yayılan kocakarı yöntemlerini denemeyi -ki işe yaramadıkları tecrübeyle sabittir- ve dahi eşekliği bırakıp hemen bir ortopediste gözükün. evet garip gelebilir ama ortopediste görünmelisiniz. eğer bir dermatoloğa giderseniz hayatında ilk kez batık tırnak gören normal bir insan gibi yaranıza bakıp, antibiyotik yazarak size eve gönderecektir. eğer bir genel cerrahi uzmanına giderseniz anında tırnağınızı çekecektir ve çektiğiniz acıyı sadece birkaç hafta ertelemiş olacaksınız. eğer bir ortopediste giderseniz ayağınızı güzelce uyuşturduktan sonra siz tavandaki desenleri incelerken tırnağınızın batan kısmını güzelce kesip çıkaracak, tırnak yolunu güzelce düzeltecek ve tırnak ile deriyi bir güzel dikecektir. bir hafta sonra dikişleriniz alınacaktır. ve siz de yeniden bir ayağınızla diğer ayağınızdaki çorabı çıkartabilmenin eşsiz hazzını hissedeceksiniz. benden söylemesi.. dileyenlere benim gittiğim ortopedistin ismini verebilirim. dediğine göre şu ana kadar revizyon yaptığı en kötü ayak benimkiymiş.