hesabın var mı? giriş yap

  • bir konserinde neşet ertaş sıcaktan bunalır ve kendisini dinleyenlere aynen şunu söyler;
    "saygısızlık olmasın, ceketimi çıkarabilir miyim?"
    bir neşet ertaş'a bakıyorum bir de bunlara, beynimde depremler oluyor her ikisi de sanatçı olarak anılıyor diye.

  • huge head karakterinin sansürlenme sebebi malum kişiye benzemesi değil, yüzü arabayla ezildiği için yüzünde yara izi olması ve çocuklar için korkunç bulunmasıdır. (aynı zamanda malum olan 6.sezon bölümünde gizli gizli park ekibini izlemekte ve pops'a saldırmaktadır) bu benzetme esprisi yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak 2015 civarı (bkz: rte'nin cartoon network'te görülmesi) başlığında yapıldı, sonra da bazı insanların aklında öyle kaldı ama böyle bir açıklama yok, bu yüzden sansürlendi demek mantıklı da değil. bir deli kuyuya taş atıyor 100 kişi çıkaramıyor. cartoon network türkiye artık sansürlerde beyinlerini kullanmayı bıraktı zaten, bir sahneyi kesmek için mantıklı bir sebep olmasına gerek de duymuyorlar. geçen sene sürekli dizi'de mordecai ve rigby'nin playback yaptığı bölümde * margaret'in sevgilim dediği kısımda sevgili derken sesi kapamışlar mesela. arabistan olmuşuz haberimiz yok dedirten o sansür

    koca kafa karakterine dönersek, ilk olarak 2.sezondaki ''sahiden sahici güreş''isimli amerikan güreşiyle dalga geçilen bölümde görülüyor, pops farkında olmadan arabasıyla onu eziyor. bunun sonucunda yüzündeki lastik izi oluşuyor, bölüm sonunda bizim ekibi gizli gizli izlediği görülüyor. bu güreş bölümündeki koca kafa sahneleri 2015-2016'ya kadar türkiye'de de yayınlandı bu arada. aradan geçen 100+ bölümden sonra 6.sezondaki üniformalı adamlar bölümünde koca kafa karakteri geri dönüyor. bunca zamandır bizim eklbi çalıların ardından izliyormuş, yanlış hatırlamıyorsam pops onu ezdiği için güreş kariyerine devam edemiyor, aynı zamanda pops onun adını çalıp güreşi kazandığı için pops'tan nefret ediyor ve intikam almak için gün bekliyor. bu bölümde parka çok az kişi geldiği için bay maellard (pops'un babası ve parkın sahibi) parkı kapatma kararını duyuruyor, bizim ekip de (parkta çalışanlar) parka ziyaretçi çekmeye çalışıyorlar. en son ne yapsalar işe yaramıyor ve içip içip (soda falan içiyorlar tabii, dizide kanatlar uyuşturucuyu, soda falan da birayı temsil ediyor bilmeyenler için) havalı üniformalar sipariş etmeye karar veriyorlar son çare. üniformalar internette göründüğü gibi gözükmüyor tabii, aşırı çirkin olarak geliyorlar. bunun üzerine ekip üniformaları atıyor ve çirkinlik kara deliği oluşuyor. (regular show mantığı) bu çirkinlik kara deliğini kapatmaya çalışırken koca kafa karakteri fırlıyor ve pops'dan intikam almaya çalışıyor. bu sırada çirkin olduğu için kas adam da çirkinlik kara deliğine çekiliyor ve popsla koca kafaya çarpıyor. koca kafa kara deliğe giriyor, kafası çok büyük olduğu için vücudu kara delikte kalsa da kafası parkta kalıyor. sonuç olarak parkta uçan bir devasa kafa elde etmiş oluyorlar, insanlar da merak edip bunu görmeye geliyorlar. ziyaretçi sayısı aşırı artıyor, bay maellard parkı kapatma kararından vazgeçiyor. koca kafa da en sonunda insanlar ona ilgi gösterdiği ve adını geri alabildiği için mutlu oluyor.

    bu bölümdeki bütün koca kafa sahneleri yayınlandığı ilk andan ihtibaren (2015 aralık) türkiye'de kesildi yani hiç yayınlanmadı. eğer orijinalini takip etmiyorsanız dublajlı versiyonda bu bölümden bir bok anlamadınız, kas adam tam kara deliğe uçarken bir anda sahne değişiyor pops ve kas adam yerdeler, sonra bölüm sonuna geliyoruz falan anlamsız sahneler bütünü izlediniz. bu şekilde aşırı sansürlü yayınladıktan sonra 2016'da baktılar cn türkiye ekibi güreş bölümünde de bu karakter var ve kesmemişler. bu sefer bu bölümdeki koca kafa sahnelerini de kestiler. sonuç olarak bu karakter türkiye'de hiç bilinmez hale geldi, son 2-3 senede izlemeye başladıysanız zaten hiç denk gelmediniz. öncesinde izlediyseniz güreş bölümünde çok kısa denk geldiniz ama merak edip aşırı sansürlü bölümleri ingilizce izlemediyseniz unuttunuz.

    bu arada son sezonda (uzay sezonu olan 8.sezon) arka planda koca kafanın ölmüş halde kafasının iskeleti görülüyor. buyrun burda karakteri bilmiyorsanız hiç fark etmemişsinizdir zaten, bu kısım türkiye'de de yayınlandı ve sansürlenmedi bu arada. tahminen anlamadılar veya dikkat etmediler. (arkada 3-4 saniye geçerken gözüküyor) işte koca kafa arkadaşımızın hikayesi bu kadar.
    ille de merak ettim izlemek istiyorum diyenler için ilgili bölümler:
    2.sezon 20.bölüm - sahiden sahici güreş (really real wrestling)
    5.sezon 39.bölüm - çadır sorunu (tent trouble) bu bölümden bahsetmeyi unutmuşum, çok bahsedecek bir şey yok çamur güreşi yapılan bir kısım var orada koca kafa 2-3 saniye dayak yerken görülüyor. çok dikkatli izlemeniz lazım tabii fark etmek için. bu bölümden de koca kafanın güreş kariyerine bir şekilde devam etmeye çalıştığını ama tutunamadığını ve pops'a öfkesinin devam ettiği çıkarımını yapıyoruz.
    6.sezon 24.bölüm - üniformalı adamlar (men in uniform)
    8.sezon 22.bölüm - evrenin anahtarı (the key to the universe)

    sadece bu karakter değil son sezonlardaki (özellikle kubbe ve uzay sezonu) çoğu bölüm türkiye'de bilinmiyor bu arada. ilk sezon bölümlerinin geyiklerini instagramda veya ekşi sözlükte falan sürekli görebilirsiniz: naber müdür, playback bölümü zart zurt. ama son sezonlardan konuşan bir allahın kulu yok. bunda son sezonların ilk sezonlara kıyasla bayağı sıçması ve türkiye'deki çizgi film&animasyon tayfasının çok bilgisiz olması etkili. bu entry'i okuyup ''vay bee adam neler biliyor abi'' diye düşünmüş olabilirsiniz belki, ben çok bilmiyorum, dediğim gibi tr izleyicisi çok az biliyor. ne zaman bir çizgi diziye devamlılık içeren bölümler girmeye başlıyor, türkiye'deki çizgi film tayfası hemen bayıyor. adventure time'de ilk 3-4 sezon ekşi sözlükte ve izleyiciler arası çok konuşulurdu mesela. sonra diziye devamlılık ve arc'lar girmeye başladı, izleyiciler koptu bir anda. tek sebebi bu değil tabii ama artık adventure time konuşan kişiler de çok az. özetle sürekli dizi'nin son sezonlarını izleyin. aşırı sansürlü bölümlerde ingilizcesini izleyin.

  • okuyunca nasıl bir yokluk içinde okuduğuma şaşırtan yazıdır.
    biz de kızlı erkekli oturduk ama hiç bir kız gelip kucağıma oturmadı. demek sorun sadece bizim lisedeydi.
    karşılıklı münazaralar yaptık, fikirlerini dinledik, fikirlerimizi çarpıştırdık. beraber ders çalıştık, ders dinledik, ders astık.
    okuldan kaçıp dönercide 1.5 porsiyon döner yedik, sinemaya gittik güldük muhabbet ettik.
    bazen karşılıklı futbol oynadık, kavga ettik, beraber sevdik, sevdiğimizi müzikleri bir kulaklıkla dinledik.
    bak bu kitap çok güzel diyerek birbirimize kitaplarımızı paylaştık, bazen de gençliğin verdiği heyecanla ağzımızdan tükürükler saçarak kavga ettik fikir ayrılıklarımız yüzünden.
    birbirimizi güzel/yakışıklı bulduk, aşık olduk.
    kadın ya da erkek hepsinin birer adı vardı hepsi birer bireydi başta.
    fikirleri, hayalleri, hedefleri olan kızlar tıpkı erkekler gibi. evet hiç biri kucağıma oturmadı ne yazık ki.

  • baba doğru olanı yapmış, dedem anneme demiş ki gelinlikle çıktın kefenle girersin bu eve, zavallı annecim başı sıkıştığında gidecek bir baba kapısı bulamamış.
    aslan gibi babadır ve dedem adam değildir.

  • forveti burak yılmaz olan takımın taraftarlarının, ofsayttan ustaca kurtulan forvet görünce devrelerinin yanmasını sağlayan maç..

  • doğalgaz dağıtımı yapan bir firmada 2 sene çalışmış birisi olarak şunu söyleyeyim.

    kombi her zaman açık olmalıdır safsatası firmalar tarafından çıkartılmıştır.

    evde olmadığınız her an kombiniz sıcak su konumunda kalsın. komple kapatmanıza gerek yok sıcak suya alın dursun.

    evin tekrar ısınması süresinde daha çok gaz yakılır falan tamamen safsata ( g4 sayaçtan geçebilecek gaz miktarı belli evi zaten). oda termostatı kullanabilirsiniz faturayı biraz düşürmeye yardımcı olur. onun dışında dış cepheye bakan tüm kaloriferlerinizin arkasına strafor tarzı ısı yansıtıcılar koymalısınız.

    termometre ile oda sıcaklıklarını takip edip 22 dereceyi geçmemesini sağlayın hem cebiniz hem gezegen rahat etsin.

    tüm bunlara rağmen faturanız düşmezse gelin beni bulun kaçak kullanım şeklini anlatayım.

    şaka lan şaka havaya uçarsınız valla. sökülen sayaç yerine hortum bağlayan gördü bu gözler apartmanı marsa uçuracak çomar.

    not: uyurken kombiyi mutlaka kapatın. baca tıkanırsa başınıza iş alabilirsiniz. bu konuda çok vaka gördüm o yüzden ben yatarken kapatırım hep.

  • ibb cidden halkın yararı için çabalıyor.ellerinden geleni yapıyorlar.inşallah yeni sistem bir an önce uygulanır.

  • karı dediğin o şişko kız bu zeka seviyesinde bir adama bakar mı acaba, seni kim ne yapsın?
    tanım: beyinsiz sıçışı.

  • berberlik bir meslektir, dolayısıyla bir meslek erbabından bahsederken ilkokul mezunu diye aşağılamak anlamsızdır zira o kişinin meziyeti berber olmaktır, akademik başarı değil. bununla birlikte berber dükkân işletir, kira öder, vergi öder, işçi çalıştırır ve bir hizmet sağlar. bu hizmetin karşılığında aylık on bin lira da kazanabilir yüz bin lira da. ilkokul mezunu diye aşağıladığınız bu insanın geliri size dert olduysa demek ki sizin eğitim ve meslek seçimleriniz hatalı olmuş.