hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • iç anadoluda bir ilçedeki (ilçe ismini vermiyeceğim olay kahramanları hemen anlaşılır) ağır ceza mahkemesinde,bir suçtan tutuklu sanığın durumu ,ağır ceza heyeti tarafından görüşülmüştür.
    bir sebepten ötürü ağır ceza üyeleri birbirlerine küsmüşler konuşmuyorlar.
    onun için başkan,üyelerle ayrı ayrı müzakere eder.sonuçta heyet,sanığın tahliye edilmesi kanaatine varır...
    duruşma başlar ,sanık bağsız huzura alınır.usuli işlemler yapılır.c.savcısı ,sanığın tahliyesi talebinde bulunur..
    tahliye kararı verilecektir.ancak ,ritüel de olsa başkan kıdemsiz üyeden başlayarak görüş ve oy toplar,sonra kendi oyunu verir.kidemsiz üye "tahliye edilsin ",kıdemli üye "tahliye edilsin" dedikten sonra başkan, tam tahliye kararını yazdıracağı sırada,kidemsiz üye :" reis bey bir dakika" deyince başkan duraklar:"buyrun "
    "ben küsümle aynı oyu veremem...."

    bu üyelerden kıdemli olanı şu an yargıtay üyesidir

  • az önce başbakan ünye'de sordu.

    keşke baştan söyleseydi bütün bu soruşturmalar falan hiç olmaz, yargımız hiç böyle antin kuntin işlerle uğraşmazdı. acayip ikna edici bir soru.

    ben apışıp kaldım şahsen.

  • az önce gittim muhteşem bir insan seli genci,yaşlısı,çocuğu,bebeği herkes orada..insan, o kadar insanı bir arada atatürk'ün huzurunda görünce umutlanıyor,bu millet daha bitmemiş ulan diye bağırasım var...

    eğer ankarada yaşıyorsanız mutlaka bu gece ziyaret edin..

  • helal olsun,allah işini gücünü kolay etsin diye dua ettiğim teyzedir,aynı şekilde çok uzak olmayan osmanbey'de 65 yaşında çaycılık yapan tanıdığım tatlı bir teyze de var ve neden çalışıyorsun diye sorduğumda hayat çalışmamama müsaade etmiyor evladım diye cevabı tokat gibi yapıştırmıştır.

  • açılın klimacı geldi.

    şimdi şöyle arkadaşlar, "kar kış mevsimini güneş de yaz mevsimini sembolize ediyor" diye düşünebilirsiniz ama unuttuğunuz konu şu:

    birincisi tüm insanlar kışın ısıtmada yazın soğutmada kullanmıyor klimalarını. dış ortam 10
    derecedeyken klimasını soğutmada çalıştıran rus gördü bu gözler. adam alışmamış.

    sizin yaz mevsimi algınızla onunki bir değil.

    ikincisi: proses soğutma yapılan belli başlı yerler var (mesela sistem odaları, server cctv odaları vs). bu mahaller cihazlardan gelen ısı yükünü yoketmek üzere kurulduğu için kış mevsiminde ısıtmada çalıştıramazsınız. 7/24 soğutmada çalışır, oda yükü duyulur ısı yüküne göre hesaplanır vsvs.

    aslında bu mahallerde hassas kontrollü klima cihazı yada free cooling cihazlar kullanmak gerekir ama hem çoğu kişi o kadar bilinçli değil, hem de hassas kontrollü klimalar ebesinn nikahı gibi pahalıdır split cihazlara göre. o yüzden genelde split tercih ederler.

    tabi bu, sembollerin kafa karışıklığına yol açabileceği gerçeğini bence de.değiştirmiyor.

    üzerinde "cool" "heat" "vent" yazan butonlar bence de bunun önüne geçer.

    çok kafanız karışıyorsa oto moda alın, mevsimine göre o ayarlar.

  • görgüsüz olmakla köylü olmayı eşdeğer gören insan hezeyanları.

    dün bir asker uğurlaması gördüm, bağdat caddesinde, bmw'den audi'nin üst modellerine kadar geniş bir yelpazede dörtlüleri yakmış kornaya basıyordu en az 10 araba. bunu yapanların kağnı arabasının neye benzediğini bildiklerini sanmıyorum.

    rahatsız olunan görgüsüzlükse eğer bunu sadece "köylü gibi olan insan"lar yapmıyor.

  • alakası yoktur. kasacı kızın yakasında isim soyisminden hemen elindeki telefondan facebooka girip bakıp kızın manitası olduğunu gören suser, bir kac hafta sonra ayyyy kız benim önerilenler listemde kartıma bakmış bla bla.. sie.

  • bu ihtiyac ile en son ev tutarken yuzgoz oldum. ihtiyac sahibi arkadas bizim tutacagimiz evin eski kiracisi, evi gormeye gittigimiz esnada da tasiniyordu. destur isteyip evi geziyoruz, soruyoruz memnun muydunuz gibilerinden. bu durdu (artik ne alakaysa) "ben zaten doktorum." dedi. mustakbel ev arkadasimla so what? dercesine birbirimize baktik. ardindan arkadasim "ben de doktorum" diyince adam hic tinlamadi. nerde calisiyosunuz vesair sormadi, yuzumuze bakmadan konusmaya devam ediyor. icimden dedim bu, bu kadar egoyla bashekim filan heralde, sordum acilde pratisyenmis. sonra evi temizlerken bi kosede hangi hastaliga hangi ilaci yazacagina dair kopyasini filan buldum, guldum. havasini atmasini biliyosun, ama iste bu kadar senin doktorlugun arkadas. ev sahibini de kis ortasinda cat diye tasinip magdur etmissin zaten, sifir evin icine etmis olmaniysa hic anlatmiyorum. kimse doktordan temiz diye keklemesin artik kimseyi, adam insaat pislikleriyle cimento lekeleriyle oturmus resmen lan, hipokrat gorse sen yemin etme derdi

  • "1,5 hafta önce yaşanan doğaüstü olaylardan sağ kurtulmayı başaran tek erkek: itü makina mühendisliği bölümü öğrencisi e.g, kadınlardan yine yüz bulamadı"