hesabın var mı? giriş yap

  • güzel bir gelişme.

    ahmet davutoğlu'nun ilk defa güzel bir şey yaptığını gördüm lan. inanamıyorum.

    edit: olm ben işsizim lan niye sevindiysem.

    karım özel sektörde, onu da kapsamıyormuş.

    neyse tatile sevinenler için sevineyim bari.

  • rock müzik dinleyicisinde şöyle bir tavır gözlemlerim ben. bu adamı ortamlarda çalınınca severek dinleriz de düzgün bir müzisyen muamelesi yapmayız. eric clapton tanrıdır ama chris rea handiyse asansör müziği yapmaktadır. itiraf edeyim, ben de bu ruh hali içinde idim. halbuki biraz düşününce bu adamın da asgari bir saygıyı hakettiği noktasına vardım. diyeceğim, chris rea iyidir. dinleyiniz, dinlettiriniz.

  • aynı görüntü 2 saat önce"filistinlilerin arabalarını yakıyorlar" diye servis edildi şimdi filistinliler israillilerin arabasını yakıyor deniliyor.

    bir karar vermeniz lazım ama kim kimi koparıyor.

    ayrıca bu gülerek haber yapılacak bir şey değil, ortada mucize yok, o gençleri öyle gaza getirerek yarin israilin tankına, silahına kurban etmeyin.

  • howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    --- spoiler ---
    better call saul dizisinin karizmatik ve prezantabl karakteri howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    net cevap:evet. dizinin ilk sezonlarından itibaren breaking bad dizisinden ısındığımız ve kurnazlıklarıyla kalbimizde yer edinen saul goodman(jimmy mcgill) karakterini hepimiz benimsemiştik. ona yapılan bir yanlışı sanki kendimize yapılmış gibi görüp yanlış yapan kişiye karşı kin besliyorduk, kin beslediğimiz insanların başında da howard hamlin karakteri geliyordu.

    fakat konu ilerledikçe aslında howard hamlin karakterinin, jimmy mcgill'e karşı neredeyse hiçbir kötülüğü olmadığını gördük. örneğin; jimmy avukat olduktan sonra, abisinin de ortağı olduğu hhm şirketinde çalışabileceğini düşünüyordu ve başvuru yaptı, bize izletilen howard hamlin'in jimmy mcgill'in çalışmasına onay vermediğiydi.

    aslında olan şey; jimmy'in şirkette çalışmasını veto eden kişi abisi chuck mcgill! howard, aslında o kadar naif bir insan ki "kötü bir insan" yaftası yiyeceğini bildiği halde jimmy'e işe alınmadığını kendisi söyledi ve sanki kendisi onay vermemiş gibi durdu, istese chuck'a "madem kardeşinin çalışmasını istemiyorsun, bunu ona sen söylemelisin ben değil!" diyebilirdi fakat abiyle kardeşin arasının bozulmasını istemiyordu.

    kim wexler'ın tüm eğitim masraflarını karşıladı, ışık gördüğü ve başarılı bir avukat olacağını düşündüğü insanın avukat olmasını sağladı, fakat howard en büyük ihaneti de kendi yetiştirdiği kişiden gördü. jimmy, kim'e "artık durmalıyız" dercesine uyarı da bulundu, fakat kim durmadı ve howard'ın sonunu getiren olaylar zincirinin fitilini ateşledi.

    howard hamlin'in eleştirilebileceği tek konu sandpiper davası olabilir, fakat howard hamlin'in bir şirket yönettiği ve şirketlerin her zaman kâr etmek zorunda olduğu unutulmamalıdır. elbette daha fazla para kazanmak isteyecek, insanların yaşlı olmasını ve paralarını direkt almaları gerektiğini düşünmek bence hatalı bir durum, o insan ölmüş olsa bile sandpiper davasından gelen para yakınlarına verilecek, yani her şekilde o parayı o insan/ailesi almış olacaktı.

    kısacası; howard hamlin gerçekten iyi ve masum bir insan, iyi bir "pazarlamacı" ve iyi bir arkadaştır.
    --- spoiler ---

  • 5bin ve altı maaş alan insanların 1 milyon lirayı kazanmak için 200 ay yani, takribi 16 sene boyunca çalışması gerektiğini unutanların eleştirdiği insan.

    1 milyon lira o adam için 16 senesine tekabül ediyor, 16 sene boyunca her gün nefret edip işe gitmek mi? yoksa 16 sene boyunca var olan vaktini daha değerli şeylere harcamak mı?

  • gözleri dudaklarından önce konuşan birine ilk kez rastlıyorum.

    söyleyen de meriç filan değil, sokaktaki tinerci.

  • tcdd işçilerinin kurduğu bir halk takimidir, isyankardir, gezi parkinda bayraklariyla çarşıyla beraber meydana cikan en kalabalik taraftar gruplarindan biridir.
    futbol dışında yüzme ve su topu takımlarıyla nice başarılara ulaşmıştır.
    su topunda 17 yıl hiç yenilmeden, 22 yılda da tek mağlubiyet alarak toplamda 29 kez türkiye şampiyonu olmuştur.

    manş denizini yüzerek geçen ve dönemin dünya rekorunu kıran ilk türk erkek yüzücüyü (erdal acet) çıkardığı gibi ilk kadın yüzücüyü de (nesrin olgun) çıkartmıştır.
    ayrıca güreş, basketbol, bisiklet ve voleybol'da kadın ve erkek branşları vardır.

    başakşehir, osmanlı gibi ne idüğü belirsiz kulüplerden çok daha süper lige layıktır.

    edit: takimin baskaninin ethem sancak'in kardesi oldugunu hatirlatan mesajlar aliyorum. bu kisiler gelip gecidir, kulupler, taraftarlar ve onlari var eden gecmisleri kalicidir. sancaklarin parasi salgin sebebi ile tum kuluplerin icine girdigi ekonomik darbogaz doneminde adana demirspora gidecekse gitsin. herkes akkoyun karakoyun kimler onlari biliyor zaten. demirspor, onlar gelmeden once de superlig'in kapilarini zorlayan, ama playofflarda sanssiz sonuclar almis olan, her sezon hedefi superlig olan kalburustu bir takimdi.

  • evleniyorum diye paylaşım yapmış instagram hesabından. ben de "kimle evleniyosun kız :)" yazdım. engellenmişim eheheh.

  • kokain kullanıyormuş, kendisinin ifadesi bu. peki. gereken neyse yapılır.

    anlamadığım bir nokta var yalnız. satmak, mutlaka kullanmaya oranla daha büyük suç. satan adamı takip edip tarkan'a ve diğer işadamlarına ulaşılmış. haberde böyle. e be kardeşim, torbacı'nın bile isminin sadece baş harfleri verilirken, tarkanla birlikte içeri alınan iş adamlarının da isimleri korunurken tarkan neden diğerleriyle aynı haklara sahip değil? nezaret yerine polis dinlenme odasında kalması adil değil evet, ama diğerlerinin suçları sabit olana kadar isimleri korunurken onunkinin korunmaması da adil değil zannımca.

  • bilirsiniz, kaliteli ses duymak takıntısı olan müzikseverler için kulaklık seçimi hassas bir konudur.

    bu gruba dahil, yaklaşık 10 sene gibi bir sürede 500 den fazla albumden olusan orjinal cd ve plak arşivinin sahibi olmuş ve zamanında da profesyonel olarak müzikle uğraşmış bir müzik tutkunu olarak kendi tarzıma hitap edecek ürünleri bulmak için yanlızca son 3-4 yılda kaç kulaklık denedim, inanin sayısını hatırlamıyorum. kendi deneyimimden yola çıkarak sadece high end olarak tanımlanan kalburüstü ürünlerin değil, nispeten uygun fiyatlı çok iyi kulaklıkların da olduğunu söyleyebilirim.

    bu paylaşımımda kulaklık alırken test amaçlı kullandığım ve sizin seçiminize de yardımcı olacağını düşündüğüm konuları aşağıda 6 maddede ele aldım ve 6 şarkılık bir playlist haline getirdim.

    linklerdeki versionlar youtube da sıkıştırılmış ve kalite kaybina uğramış olsalar da bir oranda işe yarayabilirler; bunun yanında eğer imkanınız varsa parçaları cd den ya da flac formatından dinlemenizi öneririm.
    ———————————————————-
    1) seste frekanslar arası balans, kulaklık üreticilerinin genelde zorlandığı ve ürünün fiyat aralığını belirleyen önemli faktörlerden birisidir. bir sesin tüm frekans aralıklarının, bir diğerine baskın gelmemesi için yakın değerlerlerde tutulması gerekir.

    balansı test etmeniz için size önerim | radka toneff | moon's a harsh mistress
    ———————————————————-
    2) midler tiz ve bas arası 250-4000 hertz frekans aralığındaki seslerdir ve genel olarak müzikte vokal ve fon burada gizlidir. kulaklıklarınızın yeteri kadar iyi bir mid range i yoksa, vokaller tad vermeyecek bir monotonlukta işitilir.

    mid aralığı test etmeniz için önerim | enya | orinoco flow
    ———————————————————-
    3. (bkz: bass) | namı değer bas sesleri 20 hertz ve 250 hertz aralığında düşük frekanslı ses aralığında tanımlanır. baslar bestelerde armoninin en düşük frekanslı oldugu bölümleridir.

    bas sesleri test etmeniz icin onerim | bicep | aura
    ———————————————————-
    4) (bkz: tiz sesler) 4000 hertz den başlayıp 20,000 hertz e kadar giden yüksek frekanslı sesler olarak tanımlanır. tiz sesleri doğru kullanamayan kulaklıklarda, özelikle yüksek seste müzik dinlerken, yoğun tiz sesinden dolayı kulaklarınız incinebilir ve kulaklıkları çıkarıp atmak isteyebilirsiniz, o denli rahatsız edicidir.

    tiz sesleri test etmeniz için önerim: osamu kitajima | wild monk
    ———————————————————-
    5) (bkz: ses detayı) | kulaklıkların şarkının kayıt kalitesine göre ses detaylarını kulağınıza iletme kapasitesi çok önemlidir. bu noktada ses detayı testinin mp3 gibi sıkıştırılmış müzik formatlarında yapılması bir anlam ifade etmez ve cd gibi kaliteli ses elde edebileceğiniz bir medya ile yapılmalıdır. burada anlatmaya çalıştığımı, aynı şarkıyı ard arda önce mp3 ardından orjinal cd ya da hi-res müzik dosyasından dinleyerek anlayabilirsiniz.

    size ses detayı konusundaki test onerim havergal brian | symphony no 1 d minor 'gothic'
    ———————————————————-
    6) seste (bkz: dynamic range) yani ses dinamik aralığı kulaklarınızın işitebileceği en yumuşak sese göre üretilen en yüksek bozulmamış sesin oranıdır. 1db, bir insan kulağının algılayabileceği en küçük hacimdir. standart bir cd , 100db'lik dinamik aralığını üretebilirken, plak kaydı yaklaşık 70db hızındadır.

    dinamik aralık testi için önerim: arvo pärt | tabula rasa
    ———————————————————-
    paylaşımımım işinize yarayacağını umarım ve bol muzikli günler dilerim,
    halis

    edit, aralik 2022 | ilginiz için teşekkür ederim. benim güncel olarak iphone umdan dan müzik dinlemek için kulandığım bluetooth kulaklığım (bkz: sony wf-1000xm4) #140069399 no lu entry imden ürünle alakalı kısa yorumumu okuyabilirsiniz. high res müzik dinlemek için astell&kern sr25 mk2 dap ile sony xba-n3 kablolu kulak içi kulaklıkları kombine ediyorum. evimdeki müzik sistemimde kullandığım kulaklım ise bir klasik olan sony mdr7506. bu ekipmanların devasa paralar ödemenize gerek kalmadan kaliteli müzik dinlemenizi sağlayabileceklerini rahatlıkla söyleyebilirim.

    edit, nisan 2023 | apple music playlist

  • başlarda benim de içinde bulunduğum sınıflandırma.

    sonra dayım rica etti onun için de vücut geliştirdim.