hesabın var mı? giriş yap

  • ilk ve son kez 7 yaşındayken gittiğim eğlence parkı.

    okul gezisi ile gitmiştim. koluma takılan bir bileklik sayesinde, ücret ödemeden her oyuncağa istediğim kadar binme imkanı bulmuştum. ferdi gidenlerde de bu imkan var mı bilemiyorum ama o zaman bu bana çok ayrıcalıklı ve hoş bir durum gibi gelmişti.

    en çok masal ağacını, sadece bir yerinde aksiyon olan ve orada da gizli fotoğraf çekilen su kayağını ve baya dolambaçlı ve uzun yolu olan treni beğenmiştim.

    tatilya yıkıldı ama ben hala unutamadım. çıkarken satın aldığım üstünde tatilaya'nın maskotu olan karakterin olduğu kupayı kullanmaya devam ediyorum. su kayağında habersiz çekilen fotoğrafı ise, hala evde bir yerlerde muhafaza ediyorum.

  • yenildikleri bir maçtan sonra televizyonculara röportaj verirken şöyle bir diyaloğa girmiştir:
    coulibaly: (düzgün bir türkçeyle) abi hep onlara penaltı, bu hakâmler manyak ya..
    spiker: coulibaly, ceza almayasın sen de, manyak diyosun da..
    coulibaly: (bozuk bir türkçeyle) ban turkşe bılmiyor, manyak ne demek bılmiyor..

  • --- spoiler ---

    "-üç ayda bir maaş alıyorum. hepsi makbuzlu. ilk haftadan maaş bitiyor. ona yardım. buna yardım. onun kira ödemesi, bunun kira ödemesi vs. derken maaş yetmiyor bile.
    --- spoiler ---

    daha bitmedi. devam ediyoruz

    --- spoiler ---

    vekilliğin bana faydası değil, aksine maddi zararı var. meclis'e gidip gelirken aracımla 100 bin km. yapıyorum. bu kadar eleştiriyi hak ediyor muyum?
    --- spoiler ---

    ah canım ya ona yardım buna yardım zordur hakkaten.

    100 bin km yapmış. gitmeseydin akp ve mhp oylarıyla reddedilen önerilerde bir kişi eksik olurdu. çok mu önemli bir insansın ?

  • 4 kişi adam dövmeyi marifet sanan arapların olayıdır. hayretler olsun ki türk vatandaşı bu olayda mal gibi dikilip izlememiş ve pilotu kurtarıp karşı saldırıya geçmiştir.

  • kanserin son evrelerindeki kişilerin yaşadığı büyük ağrıları ya da zor doğumlarda çekilen ağrıları azaltmak amacıyla kullanılan bir ağrı kesici ilaç. yara bandı dizaynında.

    insanlar ilk başlarda hastanelerin çöplerinde bu bantları bulup elde etmeye ve kullanmaya, sonrasında da kendileri imal etmeye başladılar.

    morfinden 100 kat daha etkili.

    amerikada geçtiğimiz sene overdose sebebiyle gerçekleşen ölümlerin sayısının 60bin olduğu, bu ölümlerin 20binin fentanil overdose sebebiyle olduğu kaydedilmiş durumda.

    deriden emilimi olduğu için çok kolay bir şekilde kişiyi etkiliyor. bu sebeple postacıların öldüğü yine amerikan kayıtlarına geçmiş durumda.

    geçtiğimiz zamanlarda amerikada yapılan bir operasyon ile 40 kg fentanil yakalanmış. yapılan çalışmalara göre bu miktarda fentanil maddesi 32 milyon kişiyi öldürebilir güce sahip. bir nevi kimyasal bir silah olarak bile kullanılabileceği düşünülüyor.

    şu anda kanada ve amerika'nın bu maddeye yoğunlaştığı ve bu maddenin kullanımının bu ülkelerde arttığı gözlenmiş durumda. avrupa kıtasında ise ingiltere'de görülmüş. biliyoruz ki, avrupa'ya gelen herhangi bir madde mutlaka kısa bir süre sonra ülkemizde de görülüyor.

    kaynak: sevil atasoy "adli bilimlere giriş ve kriminalistik" ders sunumu

  • ahmet davutoğlu'nun iğrenç bir şekilde çıkar sağlamaya çalıştığı olay.

    "davutoğlu, "işte dava adamı budur. nasıl kızı, ailesi hastanedeyken buraya mitinge gelmişse, bu nöbeti terk etmemişse bu batmanlı kahramandan örnek alacaksınız, sandıklara gidip terk etmeyeceksiniz" ifadesini kullanmıştı."

  • cevabın 28 km/h olduğu vasat bir ortaokul problemi. çözemeyen benim öğrencim olsa camdan atarım. hadi ortaokullu olup çözemese tamam da liseliyi affetmem ulan !

    edit: en beğenilen listemde tepeye kadar çıkarıp fav'a boğduğunuz entry bu mu lan ?! allah cızırtınızı vermesin başka bir şey demiyorum ya :/