hesabın var mı? giriş yap

  • işten çıkmış, minibüse binmişim ve burnumdan soluyorum. minibüs kalabalık, ayakta ve ön taraftayım. cebimden bir milyon çıkarıp şoföre bir kişi alır mısın deyip para üstü olan 250 binlirayı bekliyorum. bu arada para uzatanlara kıl kıl bakıp, verilen paraları hiç konuşmadan şoförün önüne atıyorum.

    bu sırada soför 10 milyonun üstü deyip elime paraları tutuşturuyor. tüm kıllığımla “on milyonun üstü” diye ünleyerek ve kafamı bile çevirmeden parayı arkaya uzatıyorum. parayı kimse elimden almıyor. biraz daha yüksek bir tonla “on milyonun üstü” diye bağırıyorum, yanıt yok. “hey allam ya” deyip şoföre parayı geri uzatıyorum ve “al abicim, istemiyorlar demek ki para üstünü” diyorum. soför parayı şaşkınca alıyor ve aynadan yolculara göz gezdirip bir kez de o soruyor "on milyonu kim vermişti” diye.

    bu sırada gözümün önüne dört beş görüntü aniden flashback ler halinde çakıyor. işten çıkış, bakkalda 10 milyonu bozmayan amca, bu yüzden dergi alamayış, başka paranın olmadığını hatırlama...
    evet, o 10 milyonu ben vermiştim.. ben...ben...en.nn...

    o kıl sert halimden nasıl yavşak moduna geçtiğimi de anlatmıyor, sözlükçülerin hayal gücüne bırakıyorum. oy oy oy oyy...

  • michio kaku’nun geleceğin fiziği adlı kitabında idda ettiği bilimsel bir açıklama.

    bu konuyu uzun süredir araştırıyordum ve az çok fizikle ilgilenen kesmin büyük bir çoğunluğu 2 milyon ışık yılı uzaklıkdaki andromeda galaksisine ışık hızına yakın bir hızda gidilirse kaç yılda gidilir? sorusuna yaklaşık 2 milyon yılda gidilir diyeceğinden eminim.

    bunun öyle olmadığını biliyordum ancak farkın bu kadar büyük boyutlarda olacağı aklıma hiç gelmemişti.

    oncelikle kısa ve öz bir şekilde açıklamam gerekirse evet ışık hızı ile andromeda galaksisine 2 milyon yılda gidilir ama kime göre? dünyada bekleyen insanlara göre. uzay gemisinde ışık hızına yakın bir hızda ilerleyen insana göre zaman çok yavaş akacağından sadece 23 yılda diğer galaksi sistemine ulaşmış olacak. bizlere göre onlarca yıl alan yıldızlara belki birkaç saat içinde gitmiş olacak.

    bugüne kadar çogumuza bu bilginin verilmediğinden adım gibi eminim. çünkü diğer yıldızlara gidebilmek için uzay gemisinde çoğalıp onlarca kuşak sonrası neslimizin ancak ulaşabileceği yerler olarak hayal edildi hep.

    michio kaku’ya göre ramjet füzyonu sayesinde sürekli çalışan 1000 tonluk ramjet motorunun saniye kare başına 9,8 metrelik bir ivme sağlayabilmesi halinde (ki bu dünya’da hissedilen kütle-çekim ivmesidir) bir yıl içinde ışık hızının yüzde 77’sine ulaşabilmesi mümkün.

    bu ramjet füzyonu uzayda her yerde bulunan hidrojen gazını sıkıştırıp elektrik ve manyetik alanlar ile ısıtıp hidrojeni helyuma çevirerek oluşan füzyon.

    kısacası bir motoru güçlü bir şekilde sürekli çalıştırırsanız yavaş yavaş da olsa ışık hızına yaklaşırsınız. hiçbir zaman ışık hızına ulaşamasınız ama gerek de yok.

    einstein’ın görelilik teorisine göre, zaman hızlanan bir rokette yavaşlar, böylece dünyada milyonlarca yıl geçmiş olmasına rağmen, astronotlar bu olaya göre sadece 23 yıl yaşlanmış olacaklar.

  • "aklıbaşında biri nasıl böyle bir dünyada yaşayıp da delirmez" diyebilmiş leziz bir zekaya sahip kadındır.

  • ulan öyle bir yasa mı var? amerikan başkanı olunca sövmek serbest azerbaycan başkanını eleştirince en üst sınırdan ceza mı olur? azerbaycan kardeş ülke tamam da onların cumhurbaşkanını eleştirince bu ülkeye mensup olanlar bu ülke kurumundan nasıl ceza alabilir? rtük sanırım halk tv hükümete muhalif olduğu için her gün oturup nasıl ceza kesebiliriz diye düşünüyor.
    sevgili rtük, aldığın tek delikli kuruşta hakkım var ise haram zıkkım olsun.

  • -sneijder 3.5 yıllık sözlemesini tamamlamadan gider.
    -neye dayanarak söylüyorsunuz sergen.
    -koltuğa dayanarak.

  • ilk olarak 90'lı yılların son dönemlerinde abd'de ortaya çıkan bir akımdır. en önemli özelliği 'kelliğe %100 kesin çözüm' sunmasıdır. çünkü gerçek insan saçından oluşan bu protez kel olan bölgedeki mevcut ve az miktardaki saçların kesilmesi sonucunda medikal yapıştırıcılar ile yapıştırmak suretiyle uygulandığından; kişi protez saç merkezine kel gelip saçlı şekilde çıkar. önceleri temas yüzeyi, yani alt yapısı yeterince hava almayan bir teknoloji ile pazara çıkmıştır lakin sonrasında alt yapı sistemleri çok değişmiş ve son teknoloji olarak nihai halini almıştır. neohair protez saç sistemi denilen bu teknolojide nano-teknolojik protez alt yapısı hava ve su geçirebilmektedir. böylelikle protez altında kalan saç derisi hava almakta, herhangi bir sağlık sorunua mahal vermemektedir. yine bu nano-teknolojik alt yapısı sayesinde islami hassasiyetleri olan kişiler de rahatça kullanabilmektedirler. ülkemizde bir çok ünlü (kemal doğulu, murat boz, tarkan, mustafa ceceli, oğuzhan koç, bülent serttaş, stelyo pipis vs.) bu son teknoloji protez saç sistemini kullanmaktadır. gerçek insan saçından kişiye özel olarak üretilmesi ve uzman uygulayıcılar ile kişinin kafa yapısına göre uygulanması sonucunda kişinin gerçek saçından ayırt edilemez. bu niteliğiyle de saç ekiminin pabucunu çoktan dama atmıştır. ülkemizde saç ekimi kadar bilinmemesi sebebiyle henüz yeni yeni kullanım alanına sahip olmaktadır. ancak kullanan kişilerin hayatlarında ciddi değişikliklere vesile olması nedeniyle hayran kitlesi gitgide artmaktadır. ayda 1 kez bakımı vardır. bu da kişinin berbere gitmek yerine protez saç merkezine gitmesi şeklinde uygulanabilir. el maharetlerine güvenen kişiler aylık bakımlarını kendileri de yapabilirler

  • "benim öküz işe gitti az önce, çabuk gel, özledim"

    hayır öküz kim, ne işi, bi de şimdi çıktım daha evden ne çabuk özledin ya, canım benim.