hesabın var mı? giriş yap

  • başlık: ntvsporu arayıp bi dilara gönder

    1. desem ne olur lan acaba.

    2. güntekin onaylar

    offf.

  • - ben ne dersem "leyim" de taaam mı..

    + taaam

    - feyyaz

    + leyim

    - tanju

    + leyim

    - hami

    + leyim

    - ehehehehehe hamileyim dedin hamileyim dedin, garı oldun artık garı oldun.

    hayvan gibi gülüyorduk lan ciddi ciddi.

  • başkaları adına utandırmayan, tedirgin eden program.
    bir vedat milor'un yaşadığı apartmanda aşure dağıtmak bir de bu bölümünde yarışmacı olmak. yok böyle kabus, varsa söyle.

  • winter has come.

    cercei silliginin agzindan cikan buhar, kisin kingslanding'e ulastigini gosteriyor. daenerys ve cercei'nin gozlerinden kendinden eminlik akarken, 50 kilo ceken testisleriyle jon snow endiselere gark oluyor.

    daenerys'in oturdugu tahttan mekanin dragonstone adasinda bulunan kale oldugunu anliyoruz. "nerelisin" diye soranlara "westeros, ama anne baba dragonstone'lu" geyigini es gecmiyor, memleketine toplu acilis toreni icin ziyarette bulunmus. dragonstone castle blackwater korfezinde bulunuyor. yani bildiginiz kingslanding'e tas catlasin 100-200 km acikta. sonunda dualarimiz kabul oldu, ejderlerin anasi, ecdad-i targaryen westeros'un kapilarina kadar dayandi!

    ayni adayi stannis baratheon'da kullanmisti tam blackwater savaşıoncesinde. hatta o meshur -westeros seklindeki ahsap masa- chamber of the painted table uzerinde melisandre'yi atesli atesli duduklemis golgeden bir picleri olmustu. koskoca aegon the conqueror'un westeros'u isgal planlarini yaptigi tarihi eseri cunup etmisti donme kafir.

    daenerys'in bir elinde ejderhalari, diger elinde onbinlerce savascisi; cercei'nin elinde wildfire ve westeros ordusu; dunyanin en tasakli pici jon'un elinde ise dragonglass'i ve kuzeyin halki var. kadrolar tamam, isinmalar yapilmis, oyuna hazirlanmis herkes hakemin baslama dudugunu bekliyor. bakalim neler olacak.

    heyecanla bekliyoruz.

  • 1- türkiye bugün şampiyon olmadı, finale çıktı.

    2- türkiye hep şampiyon olmuyor. 1-2 ay önceki şampiyonluk, milletler ligi'ndeki ilk şampiyonluğumuzdu.

    - olimpiyatlar'da ve dünya şampiyonası'nda madalyamız dahi yok.

    - eğer 3 eylül'de şampiyon olursak 1949'dan beri var olan avrupa şampiyonası'nda ilk defa şampiyon olmuş olacağız.

    - bir turnuvanın en başarılı takımı olmak için de bir iki şampiyonluk değil, o turnuvanın tarihinde en fazla şampiyonluk almış takım olmak gerekiyor. yani tüm zamanların en başarılı ülkesi olmak için yalnız bir nesil değil, nesiller yetiştirmek gerekiyor.

    3- voleybolda rekabet çok yüksek. türkiye'nin hem avrupa'da hem de dünyada çok zorlandığı güçlü rakipleri var.

    4- voleybol bir olimpiyat sporu ve tabiki önemli bir spor. internetteki kaynaklara göre dünyada en sevilen 5. spor ve 900 milyon takipçisi var.

    5- sporla dünya barışı arasında bir bağlantı var.
    - gelişmişlikle sporda başarılı olmak arasında bir bağlantı var.
    - kadın haklarıyla kadın sporu arasında bir bağlantı var.
    - başarının alkışlanması ve ödüllendirilmesiyle hakkaniyet arasında bir bağlantı var.
    mesele bunları anlayabilmekte herhalde.

  • şirket ile şahıs arasındaki farkı bilmeyenlerin beyanı. hissedarı olduğu şirket iflas eder, adam gene şahsi servetini korur. inşaat şirketi çok zarar ediyorsa iflasını ister, kendi kişisel servetinden zararı karşılamaz. anlayacağınız iflas, şirket sahibi zenginler için nimettir. şahıs olsa ölene kadar alacaklar peşini bırakmaz, öldükten sonra da borç çocuklarına kalır. onlar da mirası reddedeceğiz diye mahkemede sürünür.

  • akıl almaz boyutlarda bir evrenden bahsediyoruz. bu gerçeklik karşısında aklı bulanmayan insan yoktur. evrende toz tanesi bile değiliz. samanyolu galaksisindeki küçük bir güneş sisteminde yaşayan canlıllarız. jüpiter, dünyanın bin katı, güneş ise bir milyon katı büyüklüğündedir. ve bu galakside güneşten milyonlarca, milyarlarca kat büyük karadelikler, yıldızlar var. saniyede 300.000 km hızla ilerleyen ışığın bilinen evren sınırlarına ulaşması 96 milyar ışık yılı sürüyor. aman allah'ım çıldırmamak elde değil. evren ve uzayla ilgili her belgesel izlediğimde insanoğlu olarak acizliğimizi, önemsizliğimizi daha iyi kavrıyorum. tarihteki en güzel en anlamlı sözlerden olan şu sözü hiç unutamıyorum.

    “mikroskop insana önemini gösterdi, teleskop da önemsizliğini.”
    manly palmer hall.