hesabın var mı? giriş yap

  • yanlış anlaşılmasın, niye kumar oynuyorsunuz cezası değildir.

    niye kumar oynarken devletinizin de payını vermiyorsunuz, parayı yasa dışı oynatanlara kaptırıyorsunuz cezasıdır.

    verin devlet babanızın payını gönül rahatlığıyla oynayın gitsin değil mi?

  • siyasi içerikli bir entry girdikten hemen sonra yanarsa insanı tedirgin eder. çünkü birileri size laflar hazırlamıştır.

  • malum twitlerini görünce üşenmedim ve önce keepass'ı açıp, tee nezmandır giriş yapmadığım imdb şifreme baktım, ardından log in olup yeni filmini arattım ve büyük bir keyifle oyladım. (bkz: 1)

    komedyendir.

  • ertem: rasim seyircimiz demiş ki "rasim öyle esnedi ki, o esneyince cama baktım. camdan bir şey geldi sanıp korktum."
    rasim: öyle miiiii? (telefonunu kurcalıyor, ertem'in ne dediğini duymuyor bile)
    ertem: evet öyle yazmış.
    rasim: saağ olsunlaaar. (hiç anlamadı, dinlemedi bile...)

  • formulsuz bulunamayacak hizdir.
    boy, kilo ve yas bilgileri olmadan hesaplanamaz.

    hesaplama yontemi soyledir;
    erkekler icin: (9.99 x kilo) + (6.25 x boy) - (4.92 x yas) + 5
    kadinlar icin: (9.99 x kilo) + (6.25 x boy) - (4.92 x yas) - 161

    basal metabolic rate (bmr) hic hareket etmediginizde yaktiginiz kalorilerdir.
    eger masa basi isiniz varsa ve fazla hareket etmiyorsaniz 1.2 ile, haftada 1 ila 3 gun spor yapiyorsaniz 1.375 ile, 3 ila 5 gun spor (egzersiz) yapiyorsaniz 1.55 ile, sporcuysaniz ve haftanin 6-7 gunu egzersiz yapiyorsaniz 1.725 ile, maratona hazirlaniyorsaniz veya vucut gucunu kullanan bir isiniz varsa da 1.9 ile carparak gercek sayiyi elde edebiliriz. bu sayi kadar kalori alirsaniz kilonuzu korursunuz, az alirsaniz zayiflarsiniz. (bu sayiya total daily energy expenditure (tdee) deniyor.)

    fakat; zayiflamak isteyenler genelde az yiyerek vucudun yaktigindan az kalori almayi hedeflese de, kadinlarda en az gunluk 1200, erkeklerde 1800 kalori almak gerekir.
    gunde 500 kalori kisarak zayiflayacaksaniz ve aldiginiz gunluk kaloriden 500 cikardiginizda bu ustteki sayilardan (1200 / 1800) azsa, artani bogazinizdan kisarak degil sporla yakmalisiniz.
    kolay yoldan anlatirsak bazal metabolizma hiziniz kadar kalori alsaniz da, aslinda yaktiginiz (tdee) daha fazla oldugu icin zayiflarsiniz.
    eger bogazinizdan cok kisarsaniz, protein - karbonhidrat - yag 3'lusunu dengeli bir sekilde almazsaniz metabolizma hiziniz duser, vucut enerji ihtiyacini yagdan once kaslari eriterek giderir (karbonhidrattan kistiginiz icin), aldiginiz kaloriler de yag olur ve ince fakat yagli (skinny fat) olursunuz.

    gunluk kalorinizin %30'unu proteinden, %50'sini karbonhidrattan, ve %20'sini yagdan almaniz tavsiye ediliyor.
    *1 gram protein & karbonhidrat 4 kalori, yag ise 9 kaloridir.

    edit: elbette her ayni kilo ve boya sahip ayni yastaki kisi ayni kaloriyi yakmaz. ustteki bilgiler fikir versin diye verilmistir, diyetisyeninizin tahlil sonuclarina guveniniz, bana mesajlar atip cemkirmeyiniz.

  • videoya bakınca gördüklerim:

    ihale + rant + peşkeş + range rover + ihale + nargile cafe + kısa dar paça + babet çoraplı ayakkabı + çift maaş + ihale + ihale + vergilerimiz + ihale + ultra lüks site + tespih + ihale.

  • 95'te jordan'ın yokluğunda houston rockets kimse onlara şans vermezken ard arda ikinci defa şampiyon olunca rudy amca kutlamalarda eline mikrofonu alır ve star wars'tan araklayıp, kırpıp biçtiği o ünlü "don't ever underestimate the heart of a champion"* lafını eder. o gün bu gündür her şampiyon olan takım için ertesi sene playoff vakti bu lafın edilmesi klişe olmuştur.

  • kavitasyon ile ilk seansta 2 cm inceldiğini iddia edenlerle birlikte, aldığımız şehir fırsatı indirimiyle gittik. önce sauna ardından masaj en sonda kavitasyon yapılacaktı. kendini diyetisyen diye tanıtan gencecik hanım kızımız bizi ölçtü, tarttı bunları bir kenara yazdı. sonra sauna sonra masaj en sonda kavitasyon, çıktık tamam bitti herşey. bizi karşılayan hanım kızımız tekrar geldi.
    - nasıl memnun kaldınız mı?
    + sanki gevşedik biraz.
    - şöyle geçin lütfen (bel çevresini ölçeçek)
    - aaaaa 2 cm incelmişsiniz.
    + öyle mi? (karşısında aptal var sanki, ilk geldiğimizde gevşek gevşek ölçtü belimi şimdi sıka sıka ölçüyor, 2cm incelmişim.)
    - şimdi şöyle geçin lütfen (tartacak)
    + peki tamam.
    - siz lütfen basküle bakmayın.
    + nasıl yani?
    - aşağı bakarsanız kilolu çıkarsınız.
    + aaaaa ama siz iyice aptal yerine koydunuz bizi, aşağı bakma yukarı bakma. dalga mı geçiyorsunuz siz bizimle?
    - olur mu öyle şey hanımefendi.
    +olur olur, diyetisyenim diye birde bizi kandırıyorsun. nerden mezun oldun, hangi okul bunu öğretti sana?
    - şey ben liseden...
    + liseyi bitiren diyetisyen mi oluyormuş, ne okudun ne eğitimi aldın da bizi kandırmaya çalışıyorsun?
    - aslında ben kursa gittim...

    biz yaptırdık, sinirlenip geldik. sizler yaptırmayın böyle şeyler. geçin ayna karşısına, belinizi gevşek gevşek ölçün. sonra gidin bir duş alın gelin sıkarak tekrar ölçün belinizi, bakın nasıl inceliyorsunuz. birde tartılırken aşağı bakmayın, kilolu çıkarsınız, eşinizden dostunuzdan yardım alın bakın nasıl zayıflıyorsunuz.

  • ağustos ayında kız istemeye gittik. isteme misteme faslı derken sıra kahvelere geldi. ben tabi heyecanla bekliyorum. acaba sade tuzlu mu yoksa içinde başka mineralleri de barındırıyor mu diye?

    neyse kahveyi aldım tabi herkesin gözü üstümde. kahveden bir yudum aldım. yüzümün ekşimesini bekliyor insanlar tabi. ama öyle olmadı normal bildiğin az şekerli kahve. "allah allah acaba anın heyecanı ile tuzun tadını mı alamıyorum" diye düşündüm. bir yudum daha aldım. yooook! bildiğin kahve işte. içtim bitirdim. bu sefer aklıma düştü; "acaba bizim hatun fincanları mı karıştırdı?"

    teker teker evdeki herkesi süzüyorum. acaba kime gitti tuzlu kahve diye. herkes halinden memnun.

    daha sonra nişanlıma sordum. (evet kızı almıştım olleeey)
    -neden tuzlu yapmadın kahveyi?
    +ben kezban mıyım lan!

    işte ben bu hikayeyi neden anlattım? çünkü kızı aldım oğlum. nişanlıyım ben evde falan kalmadım akıllı olun! *